reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

wyszłam z pracy, zaliczyłam szkołę rodzenia i padłam spać. Do śniadania weszłam na forum a tu naskrobane kilka ładnych stron :D

My z lubym nie po ślubie, 6 lat nam niedawno stuknęło i niedługo się doczekamy dziecucha. Urodzę mając rocznikowo 34 więc chyba rekordowo wiekowa pierworódka tu :) Czuję się na mniej więcej 28 ;)

Tez rocznikowo bede miec 34 a tak naprawdę 33 i miesiac :) uroki bycia z grudnia dlatego ciesze sie ze mała ze stycznia

reklama
Po porodzie 3 lata temu miałam na sali pierworodke w wieku 39 lat.. Ale bardzo chciała dziecka, już raz była w ciąży, dziecko z wadami letalnymi, poronila, potem chcieli adoptować ale u nas to tyle trwa a ona już była po 30 i nie mieli szans na noworodka tylko juz starsze dziecko, bali się ze nie pokochaja i nie zdecydowali się. No i w końcu się udało :)

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

oj tam zaraz szok :) bez przesady :D

Dla mnie pewnie by był, ale jakbym już miała to też luz. I pomyśleć, że zamiast wyprawki dla noworodka mogłabym teraz szykować wyprawkę do gimnazjum:p
A z drugiej strony też fajnie, dzieci odchowane i druga młodość ;)

Emenems nie chcę Cię straszyć, ale podobno aktywność dzieci w brzuchu pokrywa się czasowo z ich aktywnością po urodzeniu. Także ten ;)

Tusiaczek jestem z Bełchatowa. A Ty też z łódzkiego?
Wczoraj lekarz zabronił mi leżeć na prawym boku bo mam straszne bóle,dziecko mi nerkę uciska. Tak sie nie wyspalam, całą noc na jednym boku,biodro mnie boli i w ogóle jakaś masakra,nawet mój kochany rogal nie pomagał.
A my z Marysią moja mamy leniucha i jemy śniadanie w łóżku, haha niezbyt to wychowawcze ale jakie przyjemne :)

Tusiaczek jestem z Bełchatowa. A Ty też z łódzkiego?
Wczoraj lekarz zabronił mi leżeć na prawym boku bo mam straszne bóle,dziecko mi nerkę uciska. Tak sie nie wyspalam, całą noc na jednym boku,biodro mnie boli i w ogóle jakaś masakra,nawet mój kochany rogal nie pomagał.
A my z Marysią moja mamy leniucha i jemy śniadanie w łóżku, haha niezbyt to wychowawcze ale jakie przyjemne :)

Jeżeli masz ucisk na prawej nerce jak ja miałam to tak, nie mozesz wtedy na prawym.. Wiem cos o tym bo az mi reka drętwiała lewa:/ wspolczuje

No podobno:) moje Dziekco wiekoszsc nocy buszuje, ciut ciut przed południem samym potem koło 17 i 22/23 :) i od 3/4 do 6 wiec zapowiada sie ciekawie !!

Większość z Was wie że Oli urodził się jak miałam 23 lata. Ślub był w marcu a w grudniu już byłam w ciąży o Boże ile to gadania było że ślub ze pewnie w ciąży ze mnie mąż zostawi... nie wiem skąd te gadanie i po co...

W styczniu mam urodziny które pewnie spędzę W szpitalu ale za to z jakim prezentem :D

Idę na śniadanko bo dzieć mniejszy już się odzywa ;)

Ja wyszłam za mąż w 2008 ślub cywilny, Patke urodziłam jak miałam 26, w tamtym roku mieliśmy ślub kościelny i teraz druga dzidzia no i ja już rocznikowo będę miała 28 eh :-D
A co do aktywności to chyba racja Patka była w brzuszku grzeczniutka miała swoje dwie pory aktywności i jest aniołkiem a teraz to chyba diabeł siedzi i buszuje cały czas dosłownie cały czas, przeraża mnie to :-/

Ludzie zawsze znajda powód do gadania :) my wzięliśmy ślub w 2013 w kwietniu a dziecko dokładnie bi dwóch latach jeszcze bliźniaki wiec pewnie bedą gadać ze ze stymulacji :) ludzie zawsze znajda powód do plotek grunt to mieć to w dupce :)

reklama
Ja brałam slub w maju tego roku i byłam juz w ciazy ale szczerze nie pomyslałam nawet ze ktoś moze coś powiedziec jakos tak mam wyjeb... Co inni mogą myślec i mowić :) co do tej aktywności dziecka to nie straszcie bo maja to strasznie szaleje i strach sie bać jak wyjdzie :)
Byłam wczoraj u ginki No i zapytałam o to twardnienie brzucha a oba ze to te skurcze i mam brać No-spe zeby jak najmniej sie powtarzało.. I ze jak by sie powtarzały cześciej to na IP jechać ale do szpitala w którym zajmują sie wcześniakami

Do góry