reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Ja w poniedzialek ide na pobranie, w piatek mam wizyte a w jeszcze kolejny poniedzialek ide na usg III trym.
Ostatnio lekarz sprawdzal moja szyjke i piał z zachwytu "jaka piękna szyja!":) Moj luby za parawanem smiał sie pod nosem i pozniej mi powiedzial ze mial ochote odpowiedziec zza parawanu "wiem wiem" :)

32 tydzien to mi sie tak wczesniutko wydaje a Wy tu dziewczyny ze to moze byc juz.

Wczoraj robilam pierwszy przeglad ubranek od znajomej pewnie w weekend bede robila pranie pierwszych malych rzeczy. Maciupkie to wszystko :) ciesze sie ze kolezanka zapobiegliwie nie wyciela wszytkich metek bo bym sie tam nie polapala za bardzo.

Ja od 3 tyg mam wizyty co tydzien. Teraz idę we wtorek do szpitala i gin nie kazała mi sie zapisywać juz na następna wiec albo nie doczekam albo nie wyjdę juz ze szpitala :D

Ja mam co 2 tygodnie już od początku 2 trymestru ale to przez skracanie szyjki.
Ja dziś kończę 30 tydzień. Więc jeszcze trochę do tego bezpiecznego momentu. 35 przekroczyć to już będzie super.
Ja badania robię w poniedziałek lub wtorek a wizyta w czwartek. :-)

Paulettah a tak w zasadzie co sie robi na takich cotygodniowych wizytach? Na kazda zabierasz nowe wyniki badan? Usg, sprawdzenie szyjki czy tylko pytanie o ogolny dobrostan i mierzenie cisnienia?

A ja mam co 2 tygodnie usg i usg szyjki. A co drugą wizytę pełen pakiet- ważenie, badania, ciśnienie, fotel i usg szyjki i małego.

Wiecie jak mnie bolał brzuch wczoraj? Dramat. Mały też szalał, uspokoił się ale nadal bolało mnie jak na okres. Muszę doktorkowi powiedzieć bo mam to po raz pierwszy i nie wiem czy to rozciaganie czy coś złego :(

Ja dzisiaj zabieram wszystkie badania do doktora i będziemy ustalać jakieś daty, konkretne działania. Lekarz od usg powiedział mi też ze jak mały będzie rósł w takim tempie to wcześniej należałoby rozwiązać ciążę. Ech...

Już się tak denerwuje tą wizytą ze mi ciśnienie skacze. I latam do wc jak głupia :(

reklama
ja mam wizyty co 2-3 tygodnie i za każdym razem mam morfologie i mocz, ważenie, ciśnienie, sprawdzają rytm serca dziecka, fotel-sprawdzanie szyjki, usg. Teraz mam wizyte 18 czyli po 3 tygodniach, nastepną mam 2 grudnia, czyli po 2 tygodniach no i potem pewnie będę miała już co tydzień przez tą cc, żeby lekarz widział na bierząco jak tam u mnie i Hani, żebym nie zaczeła rodzić szybciej haha :D

Do góry