reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

za wizytę prv u lekarki prowadzacej - 100, za wizytę z usg -190, za usg I,II,III - 250. Badania robię w luxmedzie/diagnostyce bo tam mam pakiet więc bez dodatkowych kosztów.
Ostatnio płaciłam też za szkołę rodzenia - 360, a wyprawkowe rzeczy to juz studnia bez dna.
Za poród pewnie nie bede placic, chyba ze koperta, ale szpital ktory wybieram nie ma mozliwosci wyboru lekarza/poloznej i dokupienia sali wiec jakies 1500-2000 zostanie w kieszeni.

To gdzie Ty mieszkasz ze takie ceny?
Usg połówkowe i prenatalne faktycznie 250zl u mnie tez ale za wizytę wraz z całym kompletem badań płace 160zl, szkole rodzenia mam darmowa i jeszcze do diagnostyki na badania 70% zniżki.

A po co chciałaś dokupować sale?

reklama
Ja tez chodze co 2tyg od ostatniej akcji na IP. Za kazdym razem sprawdza czy maly przybral na wadze i gramole sie na fotel tez na kazdej wizycie.. A chodze na NFZ.. Usg tez na NFZ

Wizyty u gina z usg 150 (wizyta co 3 tyg . Co druga z wymiarami, pomiędzy tylko szybki podgląd.) prenatalne w I i II trym darmo, trzecie płatne to nie idę ;) szkoła rodzenia darmowa. Badania niestety płatne :(

Wysłane z mojego LG-D280 przy użyciu Tapatalka

Niby nie szkodzi ale ja bym nie przesadzała z iloscia.co innego jak jest taka konieczność. Ja na fundusz mam USG co wizytę z racji na wcześniejsze poronienie i chyba bym zwariowała jak bym nie miała.
Na początku ciąży miałam wizyty co dwa tygodnie a ostatnie dwie w odstępie miesięcznym .

reklama
No ja jak robiłam podliczenie to badania same z wizytami do tej pory to prawie 2500tys za wózek 1200 bo używany za łóżeczka 600 meble do pokoju 1300zl żaluzje 700zl reszta wyprawki z ciuszkami tez cos pewnie 2000/2500 wyszła :)

Do góry