reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

ja mam wizyty co 2-3 tygodnie i za każdym razem mam morfologie i mocz, ważenie, ciśnienie, sprawdzają rytm serca dziecka, fotel-sprawdzanie szyjki, usg. Teraz mam wizyte 18 czyli po 3 tygodniach, nastepną mam 2 grudnia, czyli po 2 tygodniach no i potem pewnie będę miała już co tydzień przez tą cc, żeby lekarz widział na bierząco jak tam u mnie i Hani, żebym nie zaczeła rodzić szybciej haha :D

Kochana jak dobrze pójdzie drugiego grudnia to juz będę po hehe
MMarta to daj koniecznie znac po wizycie co ustaliliście!

reklama
Marta nie denerwuj się i Michała też! Nawet jeśli będziesz rodzić wcześniej to nie dramat.

Daj znać co lekarz o tych bólach powiedział bo czasem też tak mam.

Paulettah śmiej się, śmiej :D ja 2 grudnia będę dopiero myślała jak namawiać doktorka, żeby mnie rozwiązał w styczniu hhaha :D A śniło mi się dzisiaj, że poszłam do lekarza rodzinnego mojego i udawałam, że rodze i kazałam mu dzwonić do lekarzy, że muszą mi już cc zrobić, a on powiedział, że okej, ale czy mam karte ciąży, powiedziałam mu, że nie mam (chociaż miałam, ale nie chciałam, żeby zobaczył, że termin dopiero na 8 stycznia), no ale on zapytał na kiedy mam termin, no i ja już nie wytrzymałam i powiedziałam "żartowałam z tym, że rodze, termin mam na 8 stycznia" i sie obudziłam :D masakra jakie głupoty, już się nie moge doczekać, aż nam tu pokażesz zdjęcia bliźniaków :D

W zasadzie każda z Was wposmina o usg na każdej badz co drugiej wizycie. Do tego pewnie dochodza usg I II i III trym. Dziewczyny jak sie to ma do zalecen ze w ciazy powinno sie robic mniej wiecej 3 usg.
Troche mnie to niepokoi bo poza I i II trym, to jeszcze lakarka zajrzala w 8 tyg, pozniej w 24, 26 a tu jeszcze III trym. Troche skolowana jestem.

W zasadzie każda z Was wposmina o usg na każdej badz co drugiej wizycie. Do tego pewnie dochodza usg I II i III trym. Dziewczyny jak sie to ma do zalecen ze w ciazy powinno sie robic mniej wiecej 3 usg.
Troche mnie to niepokoi bo poza I i II trym, to jeszcze lakarka zajrzala w 8 tyg, pozniej w 24, 26 a tu jeszcze III trym. Troche skolowana jestem.

Zmiana to nie zalecenie tylko tyle usg opłaca NFZ :) ja chodzę prywatnie dlatego na każdej wizycie mam robione usg i mój lekarz nie widzi w tym żadnych przeciwwskazań wręcz uznaje za konieczność żeby kontrolować wagę i rozmiar bliźniąt :)

Usg jest całkowicie bezpieczne dla nas i dzieci. Jak się uprzesz tobi codziennie możesz chodzić ( i jak cię stać). ;-)

Jak piszą dziewczyny 3 usg są na NFZ.

Dziewczyny a ile płacicie za wizyty? Ja np za badanie ginekologiczne płace 140 zł, na usg chodzę do enel medu bo tam mam pakiet i tam juz darmowe.

reklama
za wizytę prv u lekarki prowadzacej - 100, za wizytę z usg -190, za usg I,II,III - 250. Badania robię w luxmedzie/diagnostyce bo tam mam pakiet więc bez dodatkowych kosztów.
Ostatnio płaciłam też za szkołę rodzenia - 360, a wyprawkowe rzeczy to juz studnia bez dna.
Za poród pewnie nie bede placic, chyba ze koperta, ale szpital ktory wybieram nie ma mozliwosci wyboru lekarza/poloznej i dokupienia sali wiec jakies 1500-2000 zostanie w kieszeni.

Do góry