reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Martusia ja mam niedoczynność, dowiedziałam się o niej 2 tyg przed zajściem w ciąże i w ogóle lekarz mi powiedział że nie mam szans zajść i żebym nawet nie starała się bo najpierw muszę się leczyć a tu bammm i jestem :D więc jak się dowiedziałam to nie mogłam uwierzyć a mąż to już w ogóle nie wiedział co się dzieje :))

Kas88 aż mnie ciarki przeszły :) Pięknie!
u mnie od kilku lat było PCOS i też słyszałam, że jak podejmiemy decyzje że to już, to będą leki, monitorowanie cyklu, badania itd.
I w kwietniu przyjechałam z UK na chwilę do swojej lekarki i mówię że to ten czas, a ona mi mnóstwo zleceń, badań i info że mam ze swoim lubym się pojawić w następnym cyklu i będziemy działać.
Sprawy się skomplikowały, przyjechałam do PL bez lubego bo w zupełnie innych sprawach, sprawa zachodzenia zeszła na dalszy plan a tu się okazało że właśnie w tym kolejnym cyklu, bez badań, leków i monitorowania się udało :) ba nawet utrzymało i odpukać ale do tej pory wszystko idzie gładko :)

Mnie jak rano po wieczornej cesarce "uruchomili" to sama położna powiedziałą, ze jak mam to sobie majtki ubrać i tyle. Bo dziecko przyniosą i zajmować się trzeba :)

Ja też mój mały szpital lubię :) Blisko i znajomo.

Kalogr- mnie majtki nie drażniły, ale musiałam mieć takie wyoskie, bo własnie drażniło mnie jak rany nie przykrywały
A termin mam coś jak Ty, bo z OM na 7 stycznia. I tak sobie myślę, że już wole w 37 tc urodzić i na Świeta być w domu niż w Świeta czy w Sylwestra. A też jeszcze nie wiem czy cc czy sn, okaże się za 1,5 tygodnia, po usg no i w szpitalu jak pójdę rodzić, bo nigdy nie wiadomo czy blizna po poprzedniej cc nie za cienka

Vivienne- ja też się tego boję

Jeszcze jest coś takiego jak opieka nad dorosłym członkiem rodziny i chyba mój mąż taką weźmie, bo nam po pierwszym porodzie proponowano, ale wtedy miał już zaplanowany urlop. Więc teraz chyba weźmie to, żeby urlopu nie tracić ani tatusiowego. Ale jak mówicie że po sn tego nie ma to nie wiem jak bedzie ale sama w domu z Małym nie zostanę :p
Ale z tego wynika ze może np na Polkę wziąć? Prawa Pacjenta - Zasiłek opiekuńczy na opiekę nad żoną po porodzie

Paulina- na brodawki najlepiej 100% lanolinę :)

Kas ja mam niedoczynność od 8lat więc obie ciąże na lekach. Pierwszy lekarz mimo że przyjął mnie poza kolejką wiecznie straszył ze dziecko będę miała chore albo ciąży nie donoszę. W szoku był jak się dowiedział że jednak wszystko w porządku :) teraz wizytuję u prof. i jest całkiem inaczej.

Ania wszystko w praniu wyjdzie co i jak z dziećmi. Jak urodziłam już młodego to położna stwierdziła że jak na pierworodke to dobrze się dzieckiem zajmuje i jej wizyty nie są konieczne ;) damy radę :)

Paulina a Ty już na 3 tygodnie idziesz? O rany!

Jednak zasnęłam i spałam do 12.30 :O

reklama
Kas ja mam niedoczynność od 8lat więc obie ciąże na lekach. Pierwszy lekarz mimo że przyjął mnie poza kolejką wiecznie straszył ze dziecko będę miała chore albo ciąży nie donoszę. W szoku był jak się dowiedział że jednak wszystko w porządku :) teraz wizytuję u prof. i jest całkiem inaczej.

Ania wszystko w praniu wyjdzie co i jak z dziećmi. Jak urodziłam już młodego to położna stwierdziła że jak na pierworodke to dobrze się dzieckiem zajmuje i jej wizyty nie są konieczne ;) damy radę :)

Paulina a Ty już na 3 tygodnie idziesz? O rany!

Jednak zasnęłam i spałam do 12.30 :O

Tak mi powiedziała ze mogę juz nie wyjsć :) wiec zabiorę wszystko lepiej wiecej niż potem połowa nie dowieziona przez męża :D

Do góry