reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

No ja w kurtce wyglądam jak bulinka jeszcze większy ten brzuch sie wydaje :D chociaż jak mnie widza znajomi którzy nie widzieli np z miesiąc czy dwa to mówią ze myśleli se będę mieć większy ten brzuch jej

Ale ty czekasz na bliźniaki! Musisz mieć brzuszek, bo gdzie byś ich zmieściła hahah :) A po mnie w kurtce serio nie widać, wczoraj byłam załatwiać ślub i nawet ksiądz nie zauważył haha xd pewnie myślał, że się "nażarłam"
Powiem Ci, że zazdroszcze tych bliźniąt, chciałabym bliźniaki :D sama mam siostre bliźniaczke i wiem jakie to jest fajne :) Na początku na pewno jest ciężko, bo jedna dwa noworodki, ale później jak już się zaczynają bawić to masz święty spokój, bo są tak zajęte sobą nawzajem, że jakby dzieci nie było, przynajmniej ja tak miałam z moją bliźniaczką :) W zasadzie, wolałyśmy się bawić we dwie, a z mama to wręcz nie chciałysmy, bo ona nie umiała haha :D super sprawa :)

reklama
Ale ty czekasz na bliźniaki! Musisz mieć brzuszek, bo gdzie byś ich zmieściła hahah :) A po mnie w kurtce serio nie widać, wczoraj byłam załatwiać ślub i nawet ksiądz nie zauważył haha xd pewnie myślał, że się "nażarłam"
Powiem Ci, że zazdroszcze tych bliźniąt, chciałabym bliźniaki :D sama mam siostre bliźniaczke i wiem jakie to jest fajne :) Na początku na pewno jest ciężko, bo jedna dwa noworodki, ale później jak już się zaczynają bawić to masz święty spokój, bo są tak zajęte sobą nawzajem, że jakby dzieci nie było, przynajmniej ja tak miałam z moją bliźniaczką :) W zasadzie, wolałyśmy się bawić we dwie, a z mama to wręcz nie chciałysmy, bo ona nie umiała haha :D super sprawa :)

To chyba jednak szybko na drugie sie zdecyduje :D

Ale fajnie :) ja zawsze chciałam siostrę bliźniaczkę :) a wy z tych podobnych do siebie? :)

no my właśnie niestety jesteśmy dwujajowe ;/ Ale jednak, co bliźniaczka, to bliźniaczka :D idealne uzupełnienie, naprawdę to jest super sprawa, powiem Ci szczerze, że nie wyobrażam sobie życia bez niej, jak wyprowadziłam się z domu, to tęskniłam w zasadzie tylko za nią :) Takiej więzi nic nie jest w stanie zastąpić, dosłownie bliźnięta rozumieją się bez słów :) My nawet często mówimy to samo w tym samym czasie hahaha :D Ale bliźnięta jednojajowe, to już w ogóle mają się super, my żałowałyśmy, bo gdybyśmy były identyczne, to poszłabym zdać za siostre prawko, a ona pewnie napisałaby mi nie jeden sprawdzian z matmy haha :D

Ja zawsze mówiłam że mogłabym mieć bliźniaki. Ale teraz już chyba jednak nie.
Ta pojedyncza ciąża mi tak daje do wiwatu, że podwójnej to bym chyba nie przetrwała.
A jeszcze te wszystkie historie o różnych komplikacjach i tragediach ktore Paulettah z forum bliźniakowego przynosi....

Ehhh... w każdym razie Paulettah podziwiam Cię i bardzo mocno trzymam z Was kciuki. :-)

Ale z drugiej strony, będzie miała od razu dwie pociechy :) a nas czeka jeszcze jedna ciąża jak chcemy kolejne :) Ja jej strasznie zazdroszcze, jakbym miała bliźnięta, to bym się bardzo cieszyła i już nie robiła więcej dzieci:) Jak to słodko wygląda wszystko podwójne, dwa łóżeczka, te same ubranka haha i tyle radości :) Kurcze szkoda, bo miałam nadzieje, że mi się też tak uda, ja z bliźniaczek, mój tata z bliźniąt i miałam nadzieje, że moje dzieci to też będą bliźnięta :D Trzymam za was mocno kciuki, będzie pewnie ciężko, ale potem będzie super :)

ja też zawsze chciałam mieć bliźniaczkę, jak zaszłam w pierwszą ciążę to modliłam się o bliźniaki i żałuję że Patka nie ma bliźniaka bo było by takie mega słodkie jak ona ach!tyle szczęścia na raz cudownie też zazdroszczę Paulettah!

Dzięki dziewczyny :) a ja mam pytanko z innej beczki - to sa szaliczki takie czy śliniaki bo jak śliniaki to troche małe :D ImageUploadedByForum BabyBoom1446299672.005384.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1446299672.005384.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1446299672.005384.jpg
    29 KB · Wyświetleń: 54
reklama
to są takie chusteczko-śliniaczki w sensie że niektóre dzieciaki jak ząbkują to produkują dużo śliny i wtedy takie chustki pod szyją jak na lekarstwo nie trzeba chodzi z pieluchą i co chwile wycierać pyszczka!

Do góry