reklama
Juti777
Fanka BB :)
Ilo skraca ci się szyjks i jie dostałaś luteiny???
To przecież pierwsze co powinnaś dostać! Ja bym pojechała na IP i skonsultowała to i poprosiła o receptę.
Nospa może wpływać na zmiękczanie szyjki więc jak mówią dziewczyny, ns takie napinanie lepiej magnez. Nospe wtedu gdy czujesz bolesne skurcze. Jak nie boli to niekoniecznie. Możesz też potas łykać. Też rozluźni mięśnie i jest bezpieczny.
Kalogr ja bym zmieniła lekarza. On niech swoje przekonania ma ale to nie jemu grozi uteata wzroku. Ciekawe czy własną żonę czy córkę by namawiał na naturalny poród w takiej sytuacji.
To przecież pierwsze co powinnaś dostać! Ja bym pojechała na IP i skonsultowała to i poprosiła o receptę.
Nospa może wpływać na zmiękczanie szyjki więc jak mówią dziewczyny, ns takie napinanie lepiej magnez. Nospe wtedu gdy czujesz bolesne skurcze. Jak nie boli to niekoniecznie. Możesz też potas łykać. Też rozluźni mięśnie i jest bezpieczny.
Kalogr ja bym zmieniła lekarza. On niech swoje przekonania ma ale to nie jemu grozi uteata wzroku. Ciekawe czy własną żonę czy córkę by namawiał na naturalny poród w takiej sytuacji.
Juti777
Ilo a w którym jesteś tygodniu? Bo mi jedna ginekolog mówiła, że e okolicach 30 tygodnia nie ma sensu zakładać pessara bo on też nie jest obojętny (może boleć brzuch, mogą pojawić się infekcje). I że po 30 tygodniu to po prostu pacjentka ma leżeć plackiem i daje w ten sposób rade dotrzymać do terminu.
Ale jak jesteś we wcześniejszym etapie to oczywiście tak.
Jaką masz długość tej szyjki?
Ale jak jesteś we wcześniejszym etapie to oczywiście tak.
Jaką masz długość tej szyjki?
inis
Ilo - duży chlopak, świetna waga! Ja nawet nie wiem ile cm mam szyjkę, nigdy mi nie podawal takich wartości, zawsze tylko sprawdza czy zamknięta.
Ale zanim wyjechałam za granicę na 2 tyg to kazał mi jeść dużo magnezu, żeby macica i szyjka były "nasycone" aby zapobiegac ewentualnym skurczom.
No spy nie brałam wcale w ciąży, luteine tylko jakoś do 6 tc, jak pojawiło się serduszko.
Jeśli zalozy pessar to dobrze, znajomej tez lekarz założył w 30tc i spokojnie donosila ciaze
Paulettah - jak się czujesz dziś? Skurcze były bolesne? A badali maleństwa?
Ale zanim wyjechałam za granicę na 2 tyg to kazał mi jeść dużo magnezu, żeby macica i szyjka były "nasycone" aby zapobiegac ewentualnym skurczom.
No spy nie brałam wcale w ciąży, luteine tylko jakoś do 6 tc, jak pojawiło się serduszko.
Jeśli zalozy pessar to dobrze, znajomej tez lekarz założył w 30tc i spokojnie donosila ciaze
Paulettah - jak się czujesz dziś? Skurcze były bolesne? A badali maleństwa?
Ja sie czuje generalnie dobrze tych skurczy to wcale nie czuje dlatego tak sie zdziwiłam ze one takie mocne.
Chłopaki moje idą łeb w łeb po 1400g każdy wody w normie ciśnienie tętnicze w normie wiec u nich wszystko ok tylko jest to zagrożenie porodem przedwczesnym przez :
- tunelizacje szyjki
- mocne i częste skurcze
- dojrzałość łożyska
- cukrzyce ciążowa
Uroki ciąży mnogiej chyba..
Chłopaki moje idą łeb w łeb po 1400g każdy wody w normie ciśnienie tętnicze w normie wiec u nich wszystko ok tylko jest to zagrożenie porodem przedwczesnym przez :
- tunelizacje szyjki
- mocne i częste skurcze
- dojrzałość łożyska
- cukrzyce ciążowa
Uroki ciąży mnogiej chyba..
Hej, mogę dołączyć?? Termin mam na 5 stycznia, będzie córeczka- Nadia <3
reklama