reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
karola, emenems, na jakiejs stronce w opisie ósmego tygodnia wycztałam, ze mozna juz wyczuc zgrubienie przypominające owoc jakiś.. gruszke chyba :d ale widocznie mam za duzo tłuszczu na brzuchu haha

pruska - to o tyle dobrze ze legalnie mozemy sobie isc na wolne :p chociaz nie wiem czy nie dostane propozycji pracy w domu :p tak myslałam ze w ciazy byłoby jeszcze ok, ale potem z maluszkiem to raczej wolałabym na spokojnie troche czasu spędzić :)

Mam nadzieje ze nadaze za Wasza produkcja:)

Ktoras z Was jest juz na zwolnieniu? bo ja mam zamiar isc od czerwca, jak zobacze serduszko, bo ogolnie w mojej pracy niema warunkow dla kobiet w ciazy, a pracuje jeszcze dzieki mojej przyjaciolce bo mi pomaga:)

Ja umowe na stałe mam od 6 lat:)

Mam pytanko, moze ktoras z Was bedzie wiedziala:)
Otoz do l4 ciazowego jest liczone ostatnie 12 miesiecy, i tu pytanie teraz chodze na nadgodziny, ktore wyplaca mi z dodatkami 10. czerwca, (ja planuje 2 isc na l4 jesli bedzie dobrze) ale na kartce od wyplaty beda one wpisane dopiero z wyplata czerwcowa.. czy te nadgodziny beda liczone do tych 12 miesiecy?

reklama
Wydaje mi sie ze jak idziesz na l4 2 czerwca to 10 dostaniesz wyplate za maj a wyplate w lipcu dostaniesz juz ze zwolnienia i tam powinna ona byc brana pod uwage. Tak to tlumaczylam moim pracownika :p ale wiadomo kadry kadrami i zawsze to po swojemu wyliczaja :p
Julita a gdzie ty to pracujesz? Ja juz na zwolnieniu i w czerwcu pierwsza wyplata ze zwolnienia bo od poczatku czerwca choruje juz :p

Do góry