reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Zakupy???o matko ja jeszcze nie myślałam! mam tzw. ciąże leżącą, a właściwie polegującą, ze względu na niewydolność szyjki dlatego boję się nawet myśleć o przyszłości. Ubranka, rzeczy dziecka jak na razie wywołują u mnie mocne wzruszenie a to nie wskazane w moim stanie:-(

o dodałam suwaczek, :-D

reklama
Hej :)

Grubasek fajnie że u Was lepiej, oby tak dalej ;)
Paulina O Boże jaka mam zgagę to daj spokój :(
Miksza witaj i pisz :)

Przy śniadaniu dostałam kopa w żebro i mówię że boli na co Olivier podchodzi do brzucha i mówi: Michał nie kop mamy to boli, bądź grzeczny i śpij :) no jaki kochany ciekawe czy taki będzie jak już faktycznie Michał będzie z nami. Jeszcze wczoraj zachwycał się małymi skarpetkami i co chwila: o jaka malutka stópka! <3

Jak tam u Was, jakie plany na dzisiaj?

Hej, ja po zakupach, teraz bok mnie boli ;)
Młoda w przedszkolu ale ponoć zaczęła smarkac wiec nie wiem co będzie jutro.
Chwilę odpoczywam i biorę się za obiad.
Ale fajnie mi brzuch skacze dzisiaj ale co jakiś czas i ciężko nagrać :D

ja od wczoraj robię syrop z aronii i mam już dość eh :wściekła/y:
ja standardowo idę z młodą na spacerek, potem obiadek, ćwiczenia i zabawa ;)

Martusia taki braciszek jest słodziutki moja co prawda nie rozumie jeszcze za bardzo sytuacji ale odkrywa mi brzuszek i całuje i mówi że dzidzi dzidzi no się rozpływam...
ciekawe jak będzie w praktyce bo wydaje mi się że zazdrosna mega będzie

Miksza witaj. Napisz coś więcej o sobie i swoich perypetiach ciążowych.
Ja też mam problemy z szyjką i też jestem polegująca...

U mnie dziś w planach praca i wizyta u kardiologa. Jutro wizyta u gina i dowiem się czy dalej mam łykać te rozkurczowe leki i czy zakłada mi ten pessar czy nie...ehhh...

Futurystka ja też się zastanawiam jaka siostra będzie Marysia, póki co jest kochana dla brzucha i ciągle mówi o Zosi ;) A jej najlepsze plany - ten cycuś jest dla mnie, ten dla Zosi i ja jej pokaże jak się ssie i będziemy razem ssać :D

Miksza- witaj

futurystka- zazdroszczę. Ja z wyprawką jestem w polu i to wielkim

martusia- to Twój Oli, jak Moja Pola. Jak mówię, ze kopie, to ona mówi "nunu Maluszku, nie wolno kopać mamy". A jak przynoszę ciuchy z lumpka, to każdy z osobna musi pooglądać i się pozachwycać :)

Ja moze o zazdrość ciut się boję, bo Polka raczej zaborcza, ale chyba bardziej, ze Malucha mi zamęczy :p I będzie chciała wszystko przy nim robić

Hej Juti777, to moja druga ciąża. Mam 8 letniego syna, i teraz znów będzie facet:)
Moja ciąża od początku przebiega z przebojami (zaznaczam że pierwsza przeszła szybko i bez komplikacji)
a teraz: krwawienia, polipy ciążowe, anemia, skracająca szyjka, rozwarcie wewnętrzne itd. Mam od tygodnia założony pessar kołnierzowy szyjki macicy nakaz lenistwa a więc leże, poleguje itp.

reklama
Miksza bądź dobrej myśli , że dzidziuś urodzi się zdrowy i w odpowiednim momencie. Każda z nas ma inne drobne lub bardziej mocniejsze komplikacje ciążowe. Ale trzeba wierzyć , że jednak wytrwamy do końca i wszystko szczęśliwie sie zakończy porodem zdrowego dzidziusia.

Do góry