reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Pyscek ją chce poprac we wrześniu.

Emenems Pawełek spał z nami w pokoju dopóki roku nie skończył. Ale od początku sypiał bardziej w lozeczka. W nocy jak na jedzenie się budził koło 4-5 to bralam go do nas. Pierwsze 3 dni drzwi mieliśmy otwarte do niego. Ale to zależy jakie będziesz miała dziecko. Pomysł nie jest zły. Byłe drzwi przesuwane nie szuraly za bardzo.

Simka mój mały mnie już tyle razy kopnął że nie zlicze tego. Nie schizuj, szczególnie że mówisz że lekko kopnela. Ją już siadam przy nim bokiem żeby w razie czego jak Kolnie to w bok nie w brzuch.

Nie no drzwi beda takie suwane chowane w sciane na szynach bardzo cichych :)
Ja wlasnie szukam fotela ktory chce miec do karmienia. Bede miec poki co dostawkę lozko juz zamowilam bedzie przy mnie ale u siebie - potem łóżeczko normalne na swojej czesci potem wlasnie sciana z drzeiami :) takie mam etapy heheh zaplanowane a jak bedzie to zobaczymy !

reklama
żabila, no tak w bok brzucha walnęła, Młody chyba ma tam nózki. Ale się cwaniak nie ruszał, najadłam się krówek, to zaczął. Ehhh ja się pierdołami zawsze martwię. W sumie to go chyba bardziej gniotę jak śpię

Emenems- ja pierwszy miesiąc spałam z Młodą w pokoju. Później u nas w sypialni, ona u siebie, ale my w poprzednim domku mieliśmy poddasze coś jak u ciebie, tylko dużo mniejsze i w sumie z łóżka do jej łóżeczka miałam 3 kroki :) Teraz tutaj mieliśmy mieć drzwi suwane między pokojami, ale i tak jest jak na razie dziura, więc Młoda ma do nas znów ze 3 kroki od łożka do łóżka. No, ale my ją zaczęliśmy brac do nas jak miała z rok i tak jej zostało, od roku, odkąd nie ma łożeczka tylko łóżko niskie, to 3/4 wszystkich nocy śpi z nami. Czesto u nas zasypia, przenosimy ją i koło 5 czy 6 znów do nas przdreptuje, a czasem i w środku nocy lub po godzinie. Czasem to przeszkadza, a czasem lubie jak przychodzi i się wtula :)
Ale muszę ją oduczyć, bo w czwórkę na 140 cm nie damy rady :p Szczególnie, ze ona się rozpycha. No i Małego chcę przyzwyczajać do samodzielnego spania

U mnoe bedzie Jagoda Janina ( po babciach i dziadkach;)). Wlasnie ja tez dumam kiedy ogarniac pranoe rzeczy. Wymyslilam sobie, ze jak przyjada mebelki kolo pazdziernika to wtedy, ale znow mysle, ze do grudnoa/stycznoa to moze sie zakurza- nie wiem.... Popodgladam co Wy o tym myslicie
simka, to jest przegwizdane wlasnie, ze corcia albo w moim przypadku pies noe zawsze sa do przewidzenia i ja tez obrywam czasem po brzuchu jak mi skoczy, dlatego na pelnym czuwaniu jestem caly czas;)-oczywiscie absolutnie nie porownuje diecka do psa tylko sytuacje!;)))))

Simka tez mi się ta nowość z ikei podoba oglądałam dzis na necie :) musze jechac i usiąść pierw to zobacze sle wyglada dobrze :)

No ja wlasnie tez bede miala 2 kroki po zrobieniu sciany gdzie nasze lozko nedzie prawie na cała sypialnie a ona na wyciagnięcie ręki ale u siebie - zeby sie uczyła ... Nie wyobrażamy sobie spania z dzieckiem za duzo oboje wędrujemy śpimy na skos - mamy lozko 180x200 i czasami to mało i sie przepychamy :)
Wiec dlatego ona w dostawce bo na łożku to zginie na tej wojnie o miejsce

Emenems- u mnie to wygląda tak. Leżę na łóżku. A za ścianą młodej pokój. Wiszą wózki od drzwi suwanych, ale przez dwa lata mąż mi nie zawiesił :p I nie zwracajcie uwagi na burdel w pokoju Młodej. To syzyfowa praca, co posprzątam, to rozwali :) DSC07190.jpg

Teraz ta ściana będzie przesunięta jakieś 40 cm w stronę pokoju Młodej i zamienimy się pokojami. Ściana będzie też miała otwór mniejszy i drzwi bardziej z prawej, tak by pokój był ustawny. My mozemy mieć ciemną sypialnię, a ważne by dzieciaki miały jasno i sporo miejsca. Więc pokój będzie miał jakieś 3.20 chyba na ponad 4 metry

Załączniki

• DSC07190.jpg
    DSC07190.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 87
Emenems- u mnie to wygląda tak. Leżę na łóżku. A za ścianą młodej pokój. Wiszą wózki od drzwi suwanych, ale przez dwa lata mąż mi nie zawiesił :p I nie zwracajcie uwagi na burdel w pokoju Młodej. To syzyfowa praca, co posprzątam, to rozwali :)Zobacz załącznik 710021

Teraz ta ściana będzie przesunięta jakieś 40 cm w stronę pokoju Młodej i zamienimy się pokojami. Ściana będzie też miała otwór mniejszy i drzwi bardziej z prawej, tak by pokój był ustawny. My mozemy mieć ciemną sypialnię, a ważne by dzieciaki miały jasno i sporo miejsca. Więc pokój będzie miał jakieś 3.20 chyba na ponad 4 metry

No bez skosów ktore mam to miejsca s miejsca!
Tez mi sie wydaje to bezpieczna opcja - razem s jednak osobno :)

reklama
Emenems- też dobry pomysł. Drewno zawsze można pomalować :)

Kurka schizuję się. Mimo wszystko :) A jeszcze M dopiero w nocy wróci

Do góry