No bo zobaczcie- zamiast taki siedzieć i się niby rok języka za darmo uczyć i jeszcze kasę z socjalu brac, to przez ten rok mógłby oprócz nauki języka (bo pewnie bez tego go do roboty nie przyjmą), 5-6 godzin dziennie co najmniej pracowac na budowie. Zeby worek z cementem podać czy dół kopać to języka znac nie musi. My byśmy mieli tanią siłę roboczą, a oni by se zapracowali na mieszkania. Kobiety by sprzątać mogły czy w jakiś garkokuchniach państwowych pomagać. Przecież dla ludzi bez języka czy wykształcenia jakaś praca społeczna by się znalazła, tak narzekają, ze nie ma komu robić
reklama
super, spokojnej drogi, jedzcie ostroznoeDziewczyny jestem u siebie
Wszystko spokojnie mała nawet lekkie bety pokazała w samolocie bo za długo siedziałam
Teraz bagaze i 250km i jestem w domku
dziewczyny wklejam linka odnosnie wyprawki, moze sie przyda ( mi np zobrazowala ile body i pajacow na poczatek moze potrzebowac taki maluch)
Aha no i noe obyło sie bez lotniskowego/kiblowego selfie aczkolwiek uprzednio upewniając sie ze jestem sama ahahahha
To tyle z moich niedzielnych brzuszków z fejsa nie bede tam zaśmiecać
Mam tylko propozycje - pod zdjęciem brzuszki wpiszcie czy chłopak czy dziewczynka chce sprawdzic teorie o kształcie brzucha
Mam tylko propozycje - pod zdjęciem brzuszki wpiszcie czy chłopak czy dziewczynka chce sprawdzic teorie o kształcie brzucha
Załączniki
Joa.Le
Fanka BB :)
Dziewczyny bardzo ostro piszecie o uchodźcach. Ale to logiczne, ze skoro dają to oni biorą i automatycznie zaczynaja żyć trybem pasożytniczym. Ja wierze, ze ludzie nie sa z natury źli. Zobaczcie jak powoli i nieumiejętnie działa UE. Nawet nie wiedząc jak rozlokować ilościowo ludzi a co dopiero znaleźć im prace! Łatwiej dać kasę zeby siedzieli cicho.
Poza tym nie ma cwaniaka nad Polaka. Jakbyśmy mogli to byśmy okradli sąsiednie kraje z wszelkich socjali, conwiecej grom naszego społeczeństwa myśli, ze im się socjal za nic należy. Wystarczy spojrzeć co się działo z bezzwrotnymi dotacjami UE- ile sztucznych firm na rok powstało.
Poza tym nie ma cwaniaka nad Polaka. Jakbyśmy mogli to byśmy okradli sąsiednie kraje z wszelkich socjali, conwiecej grom naszego społeczeństwa myśli, ze im się socjal za nic należy. Wystarczy spojrzeć co się działo z bezzwrotnymi dotacjami UE- ile sztucznych firm na rok powstało.
Dziewczyny bardzo ostro piszecie o uchodźcach. Ale to logiczne, ze skoro dają to oni biorą i automatycznie zaczynaja żyć trybem pasożytniczym. Ja wierze, ze ludzie nie sa z natury źli. Zobaczcie jak powoli i nieumiejętnie działa UE. Nawet nie wiedząc jak rozlokować ilościowo ludzi a co dopiero znaleźć im prace! Łatwiej dać kasę zeby siedzieli cicho.
Ten sam problem jest w Australii i innych krajach poza eu niestety. Ci ludzie nie sa przyzwyczajeni do trybu i stylu zycia jaki ty i ja prowadZimy ktory sie nam wydaje naturalnym i normalnym... Niestety islam jest jaki jest i tam nie ma ustępstw. Oni nie sa takimi muzułmanami jak Polacy katolikami ...
No ja bardziej mysle generalnie obchodzących, styczność mam bardziej z Ukraińcami.
A to inna rozmowa - mnie chodziło o uchodźców innej kultury - oczywiscie ze łatwiej jest sie zintegrować z Ukraińcami czy innymi nacjami z którymi historycznie/religijnie/kulturowo związani.
reklama
futurystka
Fanka BB :)
Aha no i noe obyło sie bez lotniskowego/kiblowego selfie aczkolwiek uprzednio upewniając sie ze jestem sama ahahahha
Zobacz załącznik 708982
A gdzie ten Twój brzuszek :-o no nic nie widzę wow