reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

No bo zobaczcie- zamiast taki siedzieć i się niby rok języka za darmo uczyć i jeszcze kasę z socjalu brac, to przez ten rok mógłby oprócz nauki języka (bo pewnie bez tego go do roboty nie przyjmą), 5-6 godzin dziennie co najmniej pracowac na budowie. Zeby worek z cementem podać czy dół kopać to języka znac nie musi. My byśmy mieli tanią siłę roboczą, a oni by se zapracowali na mieszkania. Kobiety by sprzątać mogły czy w jakiś garkokuchniach państwowych pomagać. Przecież dla ludzi bez języka czy wykształcenia jakaś praca społeczna by się znalazła, tak narzekają, ze nie ma komu robić

reklama
Dziewczyny jestem u siebie :)

Wszystko spokojnie mała nawet lekkie bety pokazała w samolocie bo za długo siedziałam :)

Teraz bagaze i 250km i jestem w domku :)
super, spokojnej drogi, jedzcie ostroznoe;)

dziewczyny wklejam linka odnosnie wyprawki, moze sie przyda ( mi np zobrazowala ile body i pajacow na poczatek moze potrzebowac taki maluch)

Aha no i noe obyło sie bez lotniskowego/kiblowego selfie aczkolwiek uprzednio upewniając sie ze jestem sama ahahahha

ImageUploadedByForum BabyBoom1441518845.524122.jpg

To tyle z moich niedzielnych brzuszków z fejsa :D nie bede tam zaśmiecać :)

Mam tylko propozycje - pod zdjęciem brzuszki wpiszcie czy chłopak czy dziewczynka chce sprawdzic teorie o kształcie brzucha :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1441518845.524122.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1441518845.524122.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 76
Dziewczyny bardzo ostro piszecie o uchodźcach. Ale to logiczne, ze skoro dają to oni biorą i automatycznie zaczynaja żyć trybem pasożytniczym. Ja wierze, ze ludzie nie sa z natury źli. Zobaczcie jak powoli i nieumiejętnie działa UE. Nawet nie wiedząc jak rozlokować ilościowo ludzi a co dopiero znaleźć im prace! Łatwiej dać kasę zeby siedzieli cicho.
Poza tym nie ma cwaniaka nad Polaka. Jakbyśmy mogli to byśmy okradli sąsiednie kraje z wszelkich socjali, conwiecej grom naszego społeczeństwa myśli, ze im się socjal za nic należy. Wystarczy spojrzeć co się działo z bezzwrotnymi dotacjami UE- ile sztucznych firm na rok powstało.

Dziewczyny bardzo ostro piszecie o uchodźcach. Ale to logiczne, ze skoro dają to oni biorą i automatycznie zaczynaja żyć trybem pasożytniczym. Ja wierze, ze ludzie nie sa z natury źli. Zobaczcie jak powoli i nieumiejętnie działa UE. Nawet nie wiedząc jak rozlokować ilościowo ludzi a co dopiero znaleźć im prace! Łatwiej dać kasę zeby siedzieli cicho.
Poza tym nie ma cwaniaka nad Polaka. Jakbyśmy mogli to byśmy okradli sąsiednie kraje z wszelkich socjali, conwiecej grom naszego społeczeństwa myśli, ze im się socjal za nic należy. Wystarczy spojrzeć co się działo z bezzwrotnymi dotacjami UE- ile sztucznych firm na rok powstało.

Ten sam problem jest w Australii i innych krajach poza eu niestety. Ci ludzie nie sa przyzwyczajeni do trybu i stylu zycia jaki ty i ja prowadZimy ktory sie nam wydaje naturalnym i normalnym... Niestety islam jest jaki jest i tam nie ma ustępstw. Oni nie sa takimi muzułmanami jak Polacy katolikami ...

No ja bardziej mysle generalnie obchodzących, styczność mam bardziej z Ukraińcami.

A to inna rozmowa - mnie chodziło o uchodźców innej kultury - oczywiscie ze łatwiej jest sie zintegrować z Ukraińcami czy innymi nacjami z którymi historycznie/religijnie/kulturowo związani.

reklama
Aha no i noe obyło sie bez lotniskowego/kiblowego selfie aczkolwiek uprzednio upewniając sie ze jestem sama ahahahha

Zobacz załącznik 708982

To tyle z moich niedzielnych brzuszków z fejsa :D nie bede tam zaśmiecać :)

Mam tylko propozycje - pod zdjęciem brzuszki wpiszcie czy chłopak czy dziewczynka chce sprawdzic teorie o kształcie brzucha :)

A gdzie ten Twój brzuszek :-o no nic nie widzę wow

Do góry