reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

No bo zobaczcie- zamiast taki siedzieć i się niby rok języka za darmo uczyć i jeszcze kasę z socjalu brac, to przez ten rok mógłby oprócz nauki języka (bo pewnie bez tego go do roboty nie przyjmą), 5-6 godzin dziennie co najmniej pracowac na budowie. Zeby worek z cementem podać czy dół kopać to języka znac nie musi. My byśmy mieli tanią siłę roboczą, a oni by se zapracowali na mieszkania. Kobiety by sprzątać mogły czy w jakiś garkokuchniach państwowych pomagać. Przecież dla ludzi bez języka czy wykształcenia jakaś praca społeczna by się znalazła, tak narzekają, ze nie ma komu robić

reklama
Dziewczyny jestem u siebie :)

Wszystko spokojnie mała nawet lekkie bety pokazała w samolocie bo za długo siedziałam :)

Teraz bagaze i 250km i jestem w domku :)
super, spokojnej drogi, jedzcie ostroznoe;)

dziewczyny wklejam linka odnosnie wyprawki, moze sie przyda ( mi np zobrazowala ile body i pajacow na poczatek moze potrzebowac taki maluch)

Aha no i noe obyło sie bez lotniskowego/kiblowego selfie aczkolwiek uprzednio upewniając sie ze jestem sama ahahahha

ImageUploadedByForum BabyBoom1441518845.524122.jpg

To tyle z moich niedzielnych brzuszków z fejsa :D nie bede tam zaśmiecać :)

Mam tylko propozycje - pod zdjęciem brzuszki wpiszcie czy chłopak czy dziewczynka chce sprawdzic teorie o kształcie brzucha :)

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1441518845.524122.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1441518845.524122.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 69
Dziewczyny bardzo ostro piszecie o uchodźcach. Ale to logiczne, ze skoro dają to oni biorą i automatycznie zaczynaja żyć trybem pasożytniczym. Ja wierze, ze ludzie nie sa z natury źli. Zobaczcie jak powoli i nieumiejętnie działa UE. Nawet nie wiedząc jak rozlokować ilościowo ludzi a co dopiero znaleźć im prace! Łatwiej dać kasę zeby siedzieli cicho.
Poza tym nie ma cwaniaka nad Polaka. Jakbyśmy mogli to byśmy okradli sąsiednie kraje z wszelkich socjali, conwiecej grom naszego społeczeństwa myśli, ze im się socjal za nic należy. Wystarczy spojrzeć co się działo z bezzwrotnymi dotacjami UE- ile sztucznych firm na rok powstało.

Dziewczyny bardzo ostro piszecie o uchodźcach. Ale to logiczne, ze skoro dają to oni biorą i automatycznie zaczynaja żyć trybem pasożytniczym. Ja wierze, ze ludzie nie sa z natury źli. Zobaczcie jak powoli i nieumiejętnie działa UE. Nawet nie wiedząc jak rozlokować ilościowo ludzi a co dopiero znaleźć im prace! Łatwiej dać kasę zeby siedzieli cicho.
Poza tym nie ma cwaniaka nad Polaka. Jakbyśmy mogli to byśmy okradli sąsiednie kraje z wszelkich socjali, conwiecej grom naszego społeczeństwa myśli, ze im się socjal za nic należy. Wystarczy spojrzeć co się działo z bezzwrotnymi dotacjami UE- ile sztucznych firm na rok powstało.

Ten sam problem jest w Australii i innych krajach poza eu niestety. Ci ludzie nie sa przyzwyczajeni do trybu i stylu zycia jaki ty i ja prowadZimy ktory sie nam wydaje naturalnym i normalnym... Niestety islam jest jaki jest i tam nie ma ustępstw. Oni nie sa takimi muzułmanami jak Polacy katolikami ...

No ja bardziej mysle generalnie obchodzących, styczność mam bardziej z Ukraińcami.

A to inna rozmowa - mnie chodziło o uchodźców innej kultury - oczywiscie ze łatwiej jest sie zintegrować z Ukraińcami czy innymi nacjami z którymi historycznie/religijnie/kulturowo związani.

reklama
Aha no i noe obyło sie bez lotniskowego/kiblowego selfie aczkolwiek uprzednio upewniając sie ze jestem sama ahahahha

Zobacz załącznik 708982

To tyle z moich niedzielnych brzuszków z fejsa :D nie bede tam zaśmiecać :)

Mam tylko propozycje - pod zdjęciem brzuszki wpiszcie czy chłopak czy dziewczynka chce sprawdzic teorie o kształcie brzucha :)

A gdzie ten Twój brzuszek :-o no nic nie widzę wow

Do góry