reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Ja w CityCenter. Na Malcie rzadko bywam, bo ode mnie daleko, a w środę planuję pociągiem pojechać, bo nie lubię sie do centrum autem pchać od rana, a na Polną musimy na to usg

Co do pępka to nie wiem jak w Polsce Ale w Austrii już dawno jest ze pępka się nie przemywa żadnym fioletem ani spirytusem tylko normalnie podczas kąpieli się myje a później tylko żeby dokładnie osuszyć ręcznikiem i odpada ślicznie
Paulettah ale masz ubranek co ty z nimi będziesz robić?
U mnie przeprowadzki ciąg dalszy, mam już dość, ja chyba umrę zanim się to skończy

Ja tam jeszcze nie byłam w ogóle a w Malcie to jeszzcze w ciąży z Maryśką :sorry: w tkmaxie to tylko zabawki czy książĸi udało mi się kupić, rzeczy czasem fajne ale takie drogie że szok :O raz mama Marysi śliczną sukienkę na wyprzedaży kupiła

Co do pępka to nie wiem jak w Polsce Ale w Austrii już dawno jest ze pępka się nie przemywa żadnym fioletem ani spirytusem tylko normalnie podczas kąpieli się myje a później tylko żeby dokładnie osuszyć ręcznikiem i odpada ślicznie
Paulettah ale masz ubranek co ty z nimi będziesz robić?
U mnie przeprowadzki ciąg dalszy, mam już dość, ja chyba umrę zanim się to skończy

Przynajmniej nie będę codziennie pralki odpalać jak sie obrzygaja 5 razy dziennie :D

Tak mi wlasnie ciotka mówiła żeby tylko woda robić :)

my mieliśmy do nosa jakiś sopelek co tez się wcisgalo to tego filtra ale mnie tylko za pierwszym razem obrzydzil hehe potem było ok. do tyłka tylko sklepowej mąki ziemniaczanej używałam a do pępka hmm nie pamiętam chyba woda utleniania ale szybko odpadł 5 czy 6 dnia. położna kolezance ostatnio mówiła ze octanisept jest dobry tylko do cienkiej pepowiny co jej się też właśnie paskudzilo długo

Do nosa miałam fride ale mnie to trochę obrzydzalo a poza tym kręciło mi się w głowie od tego wciagania :p teraz mam katarek - relacja, kilka sekund i z głowy.
Z pępkiem miałam luz bo sam odpadł w szpitalu, a tak nic z nim nie robiłam szczerze mówiąc. Pielęgniarki zaglądały. To chyba co roku nowe trendy są czym pielęgnować.
Do pupy używałam różnych preparatów. I sudokrem, bo na oparzenia świetny i bepanthen - też dawał radę, linomag w szpitalu ale był taki sobie.

Dziś sobie uświadomiłam że mam już ułożone dziecko tzn Wojtek jest już przewidywalny o której wstaje, śpi, je itd. A od stycznia znów będzie rozwalka totalna :D znów te tysiąc pobudek w nocy i uczenie się o co dziecku teraz chodzi. .. ach.

reklama
Sierpniowa- ja mam ułożone dziecko co pol dnia spędza w przedszkolu, samo je, korzysta wc i zajmie się sobą. I kurka sobie nie wyobrazam znów kupek, pieluch, nocnych pobudek co chwila, zabkowania itd. Juz zapomniałam jak to jest z niemowlakiem i jak dziecko nie mówi, nie powie o co chodzi. ;)

Ohoo a się rozpycha w brzuchu :)

Do góry