reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Mi moja ciotka która pracuje na noworodkach mówiła ze na pępek teraz już nic sie nie daje ani octenisept ani fiolet , octenisept jedynie na ranę po Cc

Mówiła ze do nosa tylko Ew jakas grucha ale nie sól fizjologiczna. Patyczków do uszu podobno tez sie nie powinno stosować u niemowląt a sudocrem tylko jeśli pojawi sie odparzenie a tak to jakas ziajka albo nivea

Ostatnia edycja:
Vivienne- a Wy katarka używacie? My zawsze Fridą dawaliśmy rade, ale Polka praktycznie do roku czy dwóch praktycznie nie chorowała, później raz miała szkarlatynę, raz anginę ostatnio, a tak przy małych przeziębeniach (przez trzy lata ze 5-6 było max) to Frida dawała radę.
A my do pępka Octaniseptu używaliśmy i właśnie się babrało ze 2 tygodnie nie chciało odpaść :(

Emenems- no to sporo masz z głowy :)

To niczym się pępka nie robi??? Szczerze mówiąc to właśnie ten pępek mnie najbardziej przeraża w pielęgnacji malucha.

Bo po octenisepcie się babrze właśnie, tez się dałam na to nabrać i potem trzeba było fioletem działać...

Simka tak, katarka używalismy bo p. To jeszcze dawał rade ale ja miałam odruch jak miałam to do buzi wziąć ;) raz mam się trafił katar paskud ze frida ciągnął do zemdlenia prawie i g z tego szkło, katarkiem raz dwa

Paulettah sudocrem na codzień jest niestety mocno szkodliwy... Jak nic się nie dzieje to niczym najlepiej albo mlekiem swoim w kąpieli albo olejem kokosowym i spoko starcza

Do pupy sudocrem się u nas nie sprawdził, a na odparzenia najlepszy był bepanthen na zmianę z linomagiem- w zależności od odparzenia, bo nie zawsze jedno dawało radę.

Gruchą to glutków się nie wciągnie, przynajmniej ja tego ustrojstwa nie umiałam używać. Potrzebna jeszcze woda morska do noska i do oczu roztwór w ampułkach (co to było woda, sól?)

reklama
Do góry