reklama
Oj tam a ja różowy lubię tylko nie taki świński ale w kolorze maliny albo ewentualnie pudrowy róż - wiadomo nie od stop do głów ale ładnie to wyglada
Green mi te dłonie nie puchną tylko tak jakby mi krew nie dopływała noe wiem jak to wytłumaczyć :/ zobaczymy co gin powie.
Dzisiaj pooglądałam troche bliźniaczych brzuszków i powiem wam ze niektóre maja większy od mojego wiec nie jest złe bo przy was to sie jak słonica czuje hehehe
Green mi te dłonie nie puchną tylko tak jakby mi krew nie dopływała noe wiem jak to wytłumaczyć :/ zobaczymy co gin powie.
Dzisiaj pooglądałam troche bliźniaczych brzuszków i powiem wam ze niektóre maja większy od mojego wiec nie jest złe bo przy was to sie jak słonica czuje hehehe
grubasek 32
Fanka BB :)
grubasek 32
Witajcie powodzenia tym , które mają dzisiaj swoje wizyty.
Ja miałam wczoraj i tak :
1 od wczoraj już nie biorę Luteiny- jestem pod strachem, chociaż lekarz powiedział , że jest dobrze.
2 w połowie października weźmie mnie na swój oddział , żeby podać mi lek (nie pamiętam nazwy ) ale coś na płucka dla małej, i przez ten lek moja cukrzyca może poszaleć
3 nasza gwiazda może się urodzić już w 38 tygodniu ciąży przez cukrzycę i dostane skierowanie do Poznania na Polną,
W nocy nie mogłam spać przez te informacje i okazało się , że kilogram schudłam przez tą dietę . Mała szaleje w brzuszku daje znać , że czuje sie dobrze a mamuśka szaleje z niepokoju
Dziś byłam u położnej i stwierdziła ,że mój pan doktor powinien wysłać mnie do Poznania aby tam zrobili badania i stwierdzili czy faktycznie mam cukrzycę. Mam mętlik w głowie zastanawiam sie czy faktycznie nie kupić już wózka bo pieniądze mam odłożone, tylko aby nie zapeszyć w niczym. Nie wiem co robić? Czuję się bezradna i jeszcze lekarz kazał mi od razu mówić jak tylko trafię do jakiegoś szpitala , że ciąża była bliźniacza żeby nie było , że oni nie wiedzą. Ciężki miałam wczoraj dzień.
Ja miałam wczoraj i tak :
1 od wczoraj już nie biorę Luteiny- jestem pod strachem, chociaż lekarz powiedział , że jest dobrze.
2 w połowie października weźmie mnie na swój oddział , żeby podać mi lek (nie pamiętam nazwy ) ale coś na płucka dla małej, i przez ten lek moja cukrzyca może poszaleć
3 nasza gwiazda może się urodzić już w 38 tygodniu ciąży przez cukrzycę i dostane skierowanie do Poznania na Polną,
W nocy nie mogłam spać przez te informacje i okazało się , że kilogram schudłam przez tą dietę . Mała szaleje w brzuszku daje znać , że czuje sie dobrze a mamuśka szaleje z niepokoju
Dziś byłam u położnej i stwierdziła ,że mój pan doktor powinien wysłać mnie do Poznania aby tam zrobili badania i stwierdzili czy faktycznie mam cukrzycę. Mam mętlik w głowie zastanawiam sie czy faktycznie nie kupić już wózka bo pieniądze mam odłożone, tylko aby nie zapeszyć w niczym. Nie wiem co robić? Czuję się bezradna i jeszcze lekarz kazał mi od razu mówić jak tylko trafię do jakiegoś szpitala , że ciąża była bliźniacza żeby nie było , że oni nie wiedzą. Ciężki miałam wczoraj dzień.
Emenems ja dla Pawełka mialam fotelik cybex 3 Śiwy. Ale musiała zmienić bo zaczepy isofix są sztywne a musimy mieć ruchome żeby docisnac bazę do kanapy. A z wszystkich firm i modeli to tapicerki z cybexa we wydają mi się najbardziej przyjemne w dotyku.
Wózek mamy calutki czarny z bebetto. I sprawdzał się w mieście, w sklepie, na wsi, w lesie, i na polnych drogach. Nie testowalam go w górach ani na plazy.
Wózek mamy calutki czarny z bebetto. I sprawdzał się w mieście, w sklepie, na wsi, w lesie, i na polnych drogach. Nie testowalam go w górach ani na plazy.
Vivienne
Marysiowa Mama :) Moderatorka
Grubasek a na jakiej podstawie masz stworzona cukrzycę?robiłaś test obciążenia glukozą, dlaczego nie do końca wiedzą? Byłaś na Polnej w poradni diabetologicznej?powinnaś dostać tam skierowanie jeśli coś jest na rzeczy, ja w pierwszej ciąży tam jeździłam co tydzień na KTG jakoś po 30 tc, choć chyba wcześniej co 2 tyg., dostałam glukometr, dietę, z pomiarami do ichniego ginekologa i do dnia porodu pełna kontrola. Tez by mnie w 38 brała na oddział ale zdążyłam urodzić
grubasek 32
Vivienne miałam robione wyniki z wypiciem glukozy i przed wypiciem na czczo miałam 102 po wypiciu i upływie 2 godzin spadło mi na 86. Za jakiś czas znowu na czczo miałam wiecej więc lekarz mnie wysłał do Wałcza do diabetologa i ta pani doktor mną sie opiekuje. co jest śmieszne w tym wszystkim sama mam sobie podkręcać insulinę na noc zaczęłam od 4 jednostek a wczoraj juz musiałam 11 bo na czczo nie miałam poniżej 90. A do Poznania chce mnie wysłać dopiero przed samym porodem. A ta cała diabetolog to chyba porażka bo dała mi broszurke co mam jeść i ile.
monii88
Dziewczyny tez wam się brzuch tak spina?jak mały się ułoży z jednej strony to rozumiem ale czasami tak się brzuch mi jakby pręży i mam wrazenie ze mały jest tak nisko,az tak dziwnie-wizyte mam za tydzień,troche się obawaiam
aktina
Dziewczyny ja po wizycie, szyjka ok znaczy nie za długa, ale nie skróciła się wiec nie jest źle tętno, ciśnienie ok, wyniki z krwi tez no i mocz cudo jak to położna powiedziała haha ale o połówkowym na nfz dostałąm błegne info, bo nie bedzie 14-tego tylko siódmego, wiec juz w poniedziałek Jak dla mnie super hehe, no i to chyba tyle
reklama