reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

reklama
Czytam w necie, ze niby nic z tym nie moga zrobic, trzeba sie po prostu wytlumaczyc, a zasilek moga zakwestionowac tylko jesli okazaloby sie ze wykonujesz prace zarobkowa.
Bede sie martwic jak przyjda, albo zadzwonie i zapytam :-)

Ja zwolnienia wysyłam do pracodawcy pocztą za potwierdzeniem odbioru. Bo nie opłaca mi się jechac pociągiem, tramwajem i busem w jedną stronę 2 godziny by na 5 minut wejść do pracy i zwolnienie zawieźć.

Zmienie adres na tesciow, a pojade do rodzicow i znowu dupa, po za tym jak zmienie adres na tesciow to ciekawe czy i platnik mi sie nie zmieni bo to juz inny powiat bedzie, i jeszcze wiecej zamieszania...

Nie płatnik to pracodawca cały czas tu nie chodzi o zmianę na l4 tylko o dołączenie adresu pod którym przebywasz. Mozesz to tez zrobić telefonicznie dzwoniąc do ZUS ja tak miałam jak byłam zameldowana u mamy i tak miałam l4 a adres zamieszkania miałam na poznan i dzwonili do mnie z ZUS żeby ustalić gdzie przebywam

Zadzwonilam do nich i mimo ze z baba rozmawialam to powiedziala, mi ze do nich nie ma polaczen i jak chce to moge przyjsc osobiscie... mam na mysli to, ze mi zus wyplaca zasilek i jak zmienie adres na tesciow ktory jest w innym powiecie i ppdlega pod inny zus to nie bedzie z tym krecenia?

reklama
Loo matko ale zamieszanie :) u mnie było tak ze ZUS z Gniezna odsyłał moje dokumenty do Zusu w Poznaniu bo pracowałam w Poznaniu i to poznan wypłacał zasiłek. U ciebie to chyba tez zależy od tego w którym powiecie pracowałaś :)

Do góry