reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja mam leżące i boję się kontroli, bo jestem na zwolnieniu od początku. Teraz już bym spowrotem pracowac mogła, no ale szefowa mnie nie chce :p
No i jak przyjdą, to mogę i tak nie wiedzieć, bo do mnie domofonu nie ma. Tylko na telefon się do mnie dostać można, bo inaczej nie wejdą.

reklama
Juti to masz tak jak ja, a to Twoja pierwsza ciąża tak? Nie masz się czym martwić, łożysko to taka duża poduszka, niestety dla nas amortyzuje ruchy dzieci... Doskonale Cie rozumiem bo u mnie był już skończony 21 tc a ruchów niewiele, wszystkie schizy w głowie... Pocieszam się tym że niedługo żadne łożysko nie przeszkodzi i mała będzie walić ze hej, póki co najczęściej czuje w pęcherz ;)

Dziewczyny ponoć jest tak ze jak Cię 3 razy nie zastana to wtedy wstrzymują wypłatę zasiłku i chcą wyjaśnień - usprawiedliwienie to tylko wizyta u lekarza/ szpital/ badania

Paulina i to nie była pierwsza i ostatnia taka wizyta :( wiem ze lubią łazić :( więc trzeba się uzbroić w cierpliwość do tych dziadów :) oni tak przez losowanie wybierają osoby i może być tak że któraś była na l4 ciążowym i wróciła do pracy na jakiś czas i znów na l4 :) wiec sprawdzają czy ktoś nie oszukuje i np jest w pracy a nie w domu. Ale z tego co mi wiadomo to ko troll tylko tych co mają leżące a nie chodzące, chodzące potrafią wezwać na komisję :(

no własnie tez słyszałąm ze najlepiej lekarzowi powiedziec zeby wpisał ten adres na zwolnieniu gdzie faktycznie się jest, w razie kontroli włąsnie, zeby potem nie było zmieszania i tłumaczenia..

Paulina i to nie była pierwsza i ostatnia taka wizyta :( wiem ze lubią łazić :( więc trzeba się uzbroić w cierpliwość do tych dziadów :) oni tak przez losowanie wybierają osoby i może być tak że któraś była na l4 ciążowym i wróciła do pracy na jakiś czas i znów na l4 :) wiec sprawdzają czy ktoś nie oszukuje i np jest w pracy a nie w domu. Ale z tego co mi wiadomo to ko troll tylko tych co mają leżące a nie chodzące, chodzące potrafią wezwać na komisję :(

Mi lekarka mowila wlasnie ze chodzace czesciej kontrokuja ehh brak slow po prostu :)

To tylko ja mialam kontrole nikt nigdy? :D

Koleżanka juz po pierwszejtakiej nie zastanej wizycie musiała lecieć do zusu i się tłumaczyć :( więc nie ma reguły
Oni jak coś zostawiają info ze byli a ciebie nie zastali :(

reklama
Do góry