reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Ja mam leżące i boję się kontroli, bo jestem na zwolnieniu od początku. Teraz już bym spowrotem pracowac mogła, no ale szefowa mnie nie chce :p
No i jak przyjdą, to mogę i tak nie wiedzieć, bo do mnie domofonu nie ma. Tylko na telefon się do mnie dostać można, bo inaczej nie wejdą.

reklama
Juti to masz tak jak ja, a to Twoja pierwsza ciąża tak? Nie masz się czym martwić, łożysko to taka duża poduszka, niestety dla nas amortyzuje ruchy dzieci... Doskonale Cie rozumiem bo u mnie był już skończony 21 tc a ruchów niewiele, wszystkie schizy w głowie... Pocieszam się tym że niedługo żadne łożysko nie przeszkodzi i mała będzie walić ze hej, póki co najczęściej czuje w pęcherz ;)

Dziewczyny ponoć jest tak ze jak Cię 3 razy nie zastana to wtedy wstrzymują wypłatę zasiłku i chcą wyjaśnień - usprawiedliwienie to tylko wizyta u lekarza/ szpital/ badania

Paulina i to nie była pierwsza i ostatnia taka wizyta :( wiem ze lubią łazić :( więc trzeba się uzbroić w cierpliwość do tych dziadów :) oni tak przez losowanie wybierają osoby i może być tak że któraś była na l4 ciążowym i wróciła do pracy na jakiś czas i znów na l4 :) wiec sprawdzają czy ktoś nie oszukuje i np jest w pracy a nie w domu. Ale z tego co mi wiadomo to ko troll tylko tych co mają leżące a nie chodzące, chodzące potrafią wezwać na komisję :(

no własnie tez słyszałąm ze najlepiej lekarzowi powiedziec zeby wpisał ten adres na zwolnieniu gdzie faktycznie się jest, w razie kontroli włąsnie, zeby potem nie było zmieszania i tłumaczenia..

Paulina i to nie była pierwsza i ostatnia taka wizyta :( wiem ze lubią łazić :( więc trzeba się uzbroić w cierpliwość do tych dziadów :) oni tak przez losowanie wybierają osoby i może być tak że któraś była na l4 ciążowym i wróciła do pracy na jakiś czas i znów na l4 :) wiec sprawdzają czy ktoś nie oszukuje i np jest w pracy a nie w domu. Ale z tego co mi wiadomo to ko troll tylko tych co mają leżące a nie chodzące, chodzące potrafią wezwać na komisję :(

Mi lekarka mowila wlasnie ze chodzace czesciej kontrokuja ehh brak slow po prostu :)

To tylko ja mialam kontrole nikt nigdy? :D

Koleżanka juz po pierwszejtakiej nie zastanej wizycie musiała lecieć do zusu i się tłumaczyć :( więc nie ma reguły
Oni jak coś zostawiają info ze byli a ciebie nie zastali :(

reklama
Do góry