reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Czesc dziewczyny!

Ja nie mogę naprawdę wczoraj dzień dziewczyn Haha :) same córy nam tu rosną - gratuluje wszystkim mamusiom!

Ja dzisiaj miałam kontrole z ZUS - przylazł facet żebym sie podpisała na jakimś druku i poszedł. Szok. Miala któraś?

reklama
Czyli ZUS na serio wziął się do ścigania. Nieźle!

Dziewczyny, czy waszym maluchom zdarzają się takie dni, że prawie w ogóle nie są aktywne? Mój przedwczoraj tak ślicznie tańcował w brzuchu, wczoraj kilka razy mnie tylko smyrnął, a dziś poczułam coś tak delikatnego, że sama już nie wiem czy to on czy jelita...
Zjadłam kanapkę z nutellą i też nic. Zaczynam się znowu schizować czy wszystko z nim ok. Jestem w 20 tygodniu i 5 dniu. Czy te ruchy nie powinny być już z większą częstotliwością?

Czyli ZUS na serio wziął się do ścigania. Nieźle!

Dziewczyny, czy waszym maluchom zdarzają się takie dni, że prawie w ogóle nie są aktywne? Mój przedwczoraj tak ślicznie tańcował w brzuchu, wczoraj kilka razy mnie tylko smyrnął, a dziś poczułam coś tak delikatnego, że sama już nie wiem czy to on czy jelita...
Zjadłam kanapkę z nutellą i też nic. Zaczynam się znowu schizować czy wszystko z nim ok. Jestem w 20 tygodniu i 5 dniu. Czy te ruchy nie powinny być już z większą częstotliwością?
Juti, ja jestem na tym samym etapie w ciazy i mam to samo. Jednego dnia malutka swiruje az milo, a znowu na nastepny dzien tylko jakies pojedyncze smyrniecia czuje i oczywiscie sie nakrecam. Raz nawet przylozylam jej jakas ostrzejsza muzyczke do brzucha zeby dala znak bo juz mialam mega stres

paulettah - oo nieźle :D a zapowiadali sięjakos wczesniej czy nie ?

z tymi ruchami to chyba jeszcze różnie moze być.. dla mnie to łupota np to liczenie ruchów od 20-tygodnia.. no bo jakprzypuscmy normalne jest ze dziecko 10 godzin spi to jak to wtedy zmierzyc ? :D

Vivienne przednie niestety... Paulettah zazdroszczę Ci tego skopania. Ja tam wolałabym mieć jasne i pewne sygnały, że wszystko jest w porządku.

Paulettah to kontrolowanie to przez to że wiele kobiet "choruje na ciążę" i bierze zwolnienia nawet gdy wszystko jest super i mogłyby pracować. Z jednej strony nie dziwne, bo ZUS nas tak okrada z pensji, że aż się chce trochę ten system odwrócić, ale z drugiej, to jednak nie jest fair.

Ja wszystko rozumiem ale w szóstym miesiącu sie im kontroli zachciewa? Atkina nie zapowiadali sie w ogóle. Dobrze ze w ogole usłyszałam bo chwile wcześniej wstałam.

Ja mam na zwolnieniu wpisywany adres zameldowania, a mieszkam teraz u meza wiec nawet jak przyjda to najprawdopodobniej mnie nie zastana, no ale w koncu mam zwolnienie chodzace, wiec nie musze warowac i czekac na nich...

reklama
Green niestety jesteś w błędzie. Zwolnienie chodzące to zwolnienie w którym mozesz chodzić po domu! Pytałam tego faceta o to bo ja tez teraz takie dostałam i te zwolnienia podobno kontrolują bardziej

Do góry