reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Czesc dziewczyny!

Ja nie mogę naprawdę wczoraj dzień dziewczyn Haha :) same córy nam tu rosną - gratuluje wszystkim mamusiom!

Ja dzisiaj miałam kontrole z ZUS - przylazł facet żebym sie podpisała na jakimś druku i poszedł. Szok. Miala któraś?

reklama
Czyli ZUS na serio wziął się do ścigania. Nieźle!

Dziewczyny, czy waszym maluchom zdarzają się takie dni, że prawie w ogóle nie są aktywne? Mój przedwczoraj tak ślicznie tańcował w brzuchu, wczoraj kilka razy mnie tylko smyrnął, a dziś poczułam coś tak delikatnego, że sama już nie wiem czy to on czy jelita...
Zjadłam kanapkę z nutellą i też nic. Zaczynam się znowu schizować czy wszystko z nim ok. Jestem w 20 tygodniu i 5 dniu. Czy te ruchy nie powinny być już z większą częstotliwością?

Czyli ZUS na serio wziął się do ścigania. Nieźle!

Dziewczyny, czy waszym maluchom zdarzają się takie dni, że prawie w ogóle nie są aktywne? Mój przedwczoraj tak ślicznie tańcował w brzuchu, wczoraj kilka razy mnie tylko smyrnął, a dziś poczułam coś tak delikatnego, że sama już nie wiem czy to on czy jelita...
Zjadłam kanapkę z nutellą i też nic. Zaczynam się znowu schizować czy wszystko z nim ok. Jestem w 20 tygodniu i 5 dniu. Czy te ruchy nie powinny być już z większą częstotliwością?
Juti, ja jestem na tym samym etapie w ciazy i mam to samo. Jednego dnia malutka swiruje az milo, a znowu na nastepny dzien tylko jakies pojedyncze smyrniecia czuje i oczywiscie sie nakrecam. Raz nawet przylozylam jej jakas ostrzejsza muzyczke do brzucha zeby dala znak bo juz mialam mega stres

paulettah - oo nieźle :D a zapowiadali sięjakos wczesniej czy nie ?

z tymi ruchami to chyba jeszcze różnie moze być.. dla mnie to łupota np to liczenie ruchów od 20-tygodnia.. no bo jakprzypuscmy normalne jest ze dziecko 10 godzin spi to jak to wtedy zmierzyc ? :D

Vivienne przednie niestety... Paulettah zazdroszczę Ci tego skopania. Ja tam wolałabym mieć jasne i pewne sygnały, że wszystko jest w porządku.

Paulettah to kontrolowanie to przez to że wiele kobiet "choruje na ciążę" i bierze zwolnienia nawet gdy wszystko jest super i mogłyby pracować. Z jednej strony nie dziwne, bo ZUS nas tak okrada z pensji, że aż się chce trochę ten system odwrócić, ale z drugiej, to jednak nie jest fair.

Ja wszystko rozumiem ale w szóstym miesiącu sie im kontroli zachciewa? Atkina nie zapowiadali sie w ogóle. Dobrze ze w ogole usłyszałam bo chwile wcześniej wstałam.

Ja mam na zwolnieniu wpisywany adres zameldowania, a mieszkam teraz u meza wiec nawet jak przyjda to najprawdopodobniej mnie nie zastana, no ale w koncu mam zwolnienie chodzace, wiec nie musze warowac i czekac na nich...

reklama
Green niestety jesteś w błędzie. Zwolnienie chodzące to zwolnienie w którym mozesz chodzić po domu! Pytałam tego faceta o to bo ja tez teraz takie dostałam i te zwolnienia podobno kontrolują bardziej

Do góry