reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

No błagam :D ja coś czuje ze bedziesz bardzo dobra matka :)

A łóżeczko w garazu ... Ehhhh no nie mam mocy sie zabrac bo nie mam co z tym zrobic poki co - po co wyjmowac jak nie ma gdzie wlozyc... Ehhh
Jesze wycieczka do ikei po regały do łazienki i rozplanowanie sypialni .... Tylko po to zeby na wiosne znowu remontować bo teraz czasu zabrakło :/

Ale dziekuje za wiarę we mnie :)

reklama
A czy cos sie zmienia od 2016 jesli chodzi o zasilek macierzynski normalnie dla osob pracujacych na umowe o prace? Szukalam w necie ale wszedzie tylko info o tym npwym dla osob noepracujacych, studiujacych itd.

No teraz jest coś takiego:
urlop macierzyński + dodatkowy urlop macierzyński + urlop rodzicielski (no i jeszcze ojcowski i wychowawczy)

a ma być bez dodatkowego urlopu macierzyńskiego, czyli:
urlop macierzyński + urlop rodzicielski (no i jeszcze ojcowski i wychowawczy) - ten rodzicielski wchłania jakby ten dodatkowy macierzyński :D cały okres jest taki sam.

Dla mnie ważne jest to, że można na urlopie rodzicielskim pracować na pół etatu u swojego pracodawcy. Czyli za pól etatu bierzesz urlop, a na pół etatu chodzisz do pracy. Mi by to pasowało - po pół roku wolnego wróciłabym na 4 godziny do pracy, a prace mam bardzo blisko mieszkania. Laktator odciągnie mleko i dziecko wytrzyma beze mnie 4 godz :D Albo mi je przyniosą na karmienie.

Jeej dużo tego jest, nie pamiętam dokładnie, ale dała nam tę prezentację i tam mam wszystko. Ale nie mam wersji elektronicznej

coś dla pośmiania się i zadumania odnośnie zaniku inteligencji:
właśnie wróciłam z poszukiwań dyżurującej apteki, bo jutro rano idę na badanie krwi i moczu, po 22 kapnęłam się, że chyba oprócz krzywej cukrowej, to cos jeszcze jest na zleceniu. A jak, okazało się że morfologia i mocz - a w domku pojemnika na mocz nie uświadczysz. M mówi by jak dziadki użyć słoika, ale ja twardziel - wybrałam się na nocne poszukiwania czynnej apteki. Dopiero w trzeciej aptece udało mi się znaleźć rozpiskę z dyżurami i kapnęłam się, że trzeba było wziąć kluczyki do samochodu, a ja krążyć pieszo po mieście z 5 zł i komórką!
Nic to, do domku ( a mieszkam na 3 pietrze), po kluczyki dokumenty, nocny rajd po mieście, kupione dwa pojemniczki (już na następny raz), do domku na trzecie piętro (zaczynam mieć problemy z wchodzeniem koło pierwszego piętra) i voila ... w domku, mogę iść spać :-)
Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę, bez zbyt częstego wstawania na siusiu.

reklama
Ha wam! :D ja musze byc w gotowości do 34 :/ wiec ukradli mi 6 tygodni :D

Leżaczki dwa mam od tej babki co wózek kupiliśmy i nosidełko, Iza te wibracje faktycznie pomagają uśpić dziecko? :)
Cześć dziewczyny

Mco do wibracji w leżaczku to moje dziecko gdy tylko włączalam wibracje robiło kupę więc były pomocne;)
Jestem pod wrażeniem że już takie ogarnięty jesteście, ja mam sporo rzeczy po Marysi tak więc wózek, fotelik i leżaczek mam. Ubranek też mam trochę ale nawet nie sprawdzałam ile czego i czy się nadają jeszcze. Ostatnio na Olx zakupiłam kombinezon za 10 zł bo tego na pewno nie miałam. W sumie trochę rzeczy mam trochę będę miała po bliźniaczki koleżanki więc do kupienia zostanie mi łóżeczko i kosmetyki. Dla siebie trzeba by było mieć jakieś porządne koszule bo w domu śpię w męża koszulce i jego bokserkach jakoś tak najwygodniej a w szpitalu trzeba wyglądać na poważna matkę ;)

Do góry