reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2016 :)

Fajne są takie bujaczki elaktryczne co jak huśtawka bujaja, dziecko zasypia chwila moment, a co do ubranek to mi się marzy w Polsce na używane ciuchy lecieć, bo to jest dopiero satysfakcja jak się tam coś znajdzie :) nie to co w zwykłym sklepie, ja to listę już mam i oglądam Ale mali rzeczy narazie mam kupionych

reklama
Paulettah moja długo usypiala w leżaczku i lubiła wibracje choć one słabe raczej. Mi to najbardziej było potrzebne jak szłam się kąpać to leżaczek do łazienki i wszystko wiedziałam co się dzieje ;p

Paulettah biedna Ty z tymi nogami :(
Co do disneya mój syn miał identyczne te papucie z Kubusiem :D
Aaaa i dziękuje Ci kochana dziś doszły :)

Emenems ja po takiej sytuacji chyba bym miała mega nerwa. Dobrze ,że szybko zareagowałaś i zablokowałaś.
Kiedyś moj mąż gonił babkę co kartę zostawiła w bankomacie.

Kochane super szalejecie z tymi zakupami :)
Ja obecnie upatrzyłam laktator i wiem ,że kupie na 100% ;)
Początkowo miał być Tommee Tippee ,ale on ma jakaś dziwna gumowa nakładkę bez usztywnienia.
Ubrań wiecej ewentualnie dokupie po połówkowym :)

Wiesz co skumalam sie w aptece przy płaceniu wiec zapłaciłam kredytowa przeszukałam samochod i poszłam prosto do banku :) wszedzie blisko ... Bardzo ..:) to wiocha:D piechota w 10 minut bym ogarnęła hahahh samochodem szybciej :)

Swoją drogą dla dziewczyn z okolic Krakowa polecam warsztaty prawne, na których dziś byłam. Mi się bardzo przydadzą, bo te nowe zasady urlopów macierzyńskich itd... Ja nic nie wiem, a nie chce mi się czytać w necie, a tam było wszystko:

Problematyka szkolenia obejmuje zagadnienia dotyczące m.in.:
władzy rodzicielskiej i wynikających z niej konsekwencji
uznania ojcostwa i sposobów dokonania tej czynności
rejestracji dziecka, jego zameldowania i nadania nr PESEL (gdzie, kiedy i jak)
ubezpieczenia dziecka
wyboru lekarza pediatry i położnej
pierwszych szczepień
urlopów związanych z rodzicielstwem: urlop okolicznościowy, macierzyński, dodatkowy macierzyński, rodzicielski, wychowawczy (z uwzględnieniem zasad wchodzących w życie od stycznia 2016 r.)
zasiłku macierzyńskiego (według nowych zasad)
możliwości powrotu do pracy po wykorzystaniu urlopów (praca w niepełnym wymiarze)
opieki na dziecko zdrowe i chore
przyznania becikowego ustawowego i gminnego
obliczenia ulgi prorodzinnej
opieki nad dzieckiem do lat 3

Swoją drogą dla dziewczyn z okolic Krakowa polecam warsztaty prawne, na których dziś byłam. Mi się bardzo przydadzą, bo te nowe zasady urlopów macierzyńskich itd... Ja nic nie wiem, a nie chce mi się czytać w necie, a tam było wszystko:

Problematyka szkolenia obejmuje zagadnienia dotyczące m.in.:
władzy rodzicielskiej i wynikających z niej konsekwencji
uznania ojcostwa i sposobów dokonania tej czynności
rejestracji dziecka, jego zameldowania i nadania nr PESEL (gdzie, kiedy i jak)
ubezpieczenia dziecka
wyboru lekarza pediatry i położnej
pierwszych szczepień
urlopów związanych z rodzicielstwem: urlop okolicznościowy, macierzyński, dodatkowy macierzyński, rodzicielski, wychowawczy (z uwzględnieniem zasad wchodzących w życie od stycznia 2016 r.)
zasiłku macierzyńskiego (według nowych zasad)
możliwości powrotu do pracy po wykorzystaniu urlopów (praca w niepełnym wymiarze)
opieki na dziecko zdrowe i chore
przyznania becikowego ustawowego i gminnego
obliczenia ulgi prorodzinnej
opieki nad dzieckiem do lat 3

A czy cos sie zmienia od 2016 jesli chodzi o zasilek macierzynski normalnie dla osob pracujacych na umowe o prace? Szukalam w necie ale wszedzie tylko info o tym npwym dla osob noepracujacych, studiujacych itd.

Moja wyprawka
ImageUploadedByForum BabyBoom1440620426.641339.jpg
Siatka z ciuszkami na rowerze do spiningu

ImageUploadedByForum BabyBoom1440620458.620288.jpg
Pudło z dzieciowymi rzeczami pod sprzętem do manicure

ImageUploadedByForum BabyBoom1440620514.172738.jpg
Przewijak pod toaletka ...

Nie rokuje na dobra matkę ...

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1440620426.641339.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1440620426.641339.jpg
    13,3 KB · Wyświetleń: 83
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1440620458.620288.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1440620458.620288.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 83
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1440620514.172738.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1440620514.172738.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 74
reklama
Emenems- hahaha, nieważne gdzie co masz :) Może po prostu nie kręcą Cię dzieciowe gadżety. Ja uwielbiam kupować i wybierać, ale nie każdy to lubi :)

Do góry