reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

❄️⛄STYCZNIOWE KRESKI ⛄❄️ Nowy Rok zaczynamy, dwie kreseczki pochłaniamy ! 🩷

reklama
Do ilu dpo można liczyć na 2 kreski? Pytam w kontekście tej luteiny. Bo nie wiem kiedy okres tak naprawdę powinien być 🥴 dziś 12-13 dpo. Myślicie że już bez sensu dalej brać? Czy może być jeszcze za wcześnie żeby odstawić? Gin kazał brać do 25 DC. Bo taki miałam ostatni cykl. 26 dnia zaczął się bieżący cykl. Ale na anty miałam 27-29 dni. Rok temu w przerwie też 27-29. Dziś jest 27 dzień cyklu.

Moim zdaniem 12-13 dpo już beta powinna coś wykazać , jakąś chociaż minimalna wartość , także ja bym pewnie odstawiła luteinę żeby nie wydłużać cyklu ,chociaż ginekolodzy każą zazwyczaj brać do 14 dpo . Jeżeli chodzi o proga to patrząc na to że wspomagasz się luteina to moim zdaniem nie ma szału , tym bardziej że ona wychodzi we krwi . Test najwyraźniej musiałby fałszywy niestety 😔

Moim zdaniem 12-13 dpo już beta powinna coś wykazać , jakąś chociaż minimalna wartość , także ja bym pewnie odstawiła luteinę żeby nie wydłużać cyklu ,chociaż ginekolodzy każą zazwyczaj brać do 14 dpo . Jeżeli chodzi o proga to patrząc na to że wspomagasz się luteina to moim zdaniem nie ma szału , tym bardziej że ona wychodzi we krwi . Test najwyraźniej musiałby fałszywy niestety 😔
Też tak myślę. Wynik proga tylko mnie utwierdził że mam niedomogę lutealną 🥴 a beta... Cóż 🤷 beta prawdę mówi. Ciąży nie ma.

Też tak myślę. Wynik proga tylko mnie utwierdził że mam niedomogę lutealną 🥴 a beta... Cóż 🤷 beta prawdę mówi. Ciąży nie ma.
Następny cykl też bierz proga, idź na monitoring byś wiedziała od kiedy brać. Ja w tym cyklu biore Ovarin i wiesiołek do owulacji. Od następnego cyklu wjeżdża niepokalanek i omega3 🥰
Moich wyników nadal nie ma ale liczę że próg urósł od czwartku , wtedy był tylko 8, temperatura rośnie więc liczę że próg też :-)

Następny cykl też bierz proga, idź na monitoring byś wiedziała od kiedy brać. Ja w tym cyklu biore Ovarin i wiesiołek do owulacji. Od następnego cyklu wjeżdża niepokalanek i omega3 🥰
Moich wyników nadal nie ma ale liczę że próg urósł od czwartku , wtedy był tylko 8, temperatura rośnie więc liczę że próg też :-)
U mojego giną chyba nie da rady monitoringu robić. On przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu w tym jeden dzień tylko 1,5 godziny 😥 i oczywiście wtedy co jest dłużej to przyjmuje w godz mojej pracy. Nie wiem szczerze mówiąc co z tym zrobić.

reklama
U mojego giną chyba nie da rady monitoringu robić. On przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu w tym jeden dzień tylko 1,5 godziny 😥 i oczywiście wtedy co jest dłużej to przyjmuje w godz mojej pracy. Nie wiem szczerze mówiąc co z tym zrobić.
Ja też mam ten problem. Mój gin co jest fachowcem od niepłodności przyjmuje u nas raz w tygodniu i ciężko się do niego dostać a inni są dziwni bo mi nawet pęcherzyków nie mierzą więc strata kasy. Ale mam wizytę na NFZ w gin co ma dobry sprzęt 16.01 to może mnie nakieruje :-)

Do góry