reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki styczniowe 2013

U mnie pewnie też nici i tym razem :wściekła/y: już się druga faza zaczęła na pewno bo śluz biały i gęsty to myślę a zmierze temp i co? I 36,4 czyli kiepa jak @ za 9 dni. Wnerw od przyszłego cyklu zaczynam wszystko notować żeby się poznać na wylot wrrr

reklama
U mnie pewnie też nici i tym razem :wściekła/y: już się druga faza zaczęła na pewno bo śluz biały i gęsty to myślę a zmierze temp i co? I 36,4 czyli kiepa jak @ za 9 dni. Wnerw od przyszłego cyklu zaczynam wszystko notować żeby się poznać na wylot wrrr
A mierzysz cały cykl czy tylko dziś? Np podczas implantacji podobno temperatura spada, może właśnie to u ciebie ma teraz miejsce.. nic nie jest przesądzone kochana, zaciskam kciuki!!
U mnie 7dc do końca więc jesteśmy na podobnym etapie :tak:

No właśnie nie mierze ;-) w tym cyklu skupiłam się na obserwacji śluzu (dorwałam ciągnącą, przezroczystą gadzinę). Zmierzyłam temp jakieś 1,5 tyg temu o tej samej porze co dzisiaj to miałam 35,9 no a teraz 36,4 ( może mam ogólnie niską, mierzyłam w ustach no i fakt, że nie prowadzę notatek - no nic pożyjemy zobaczymy). A testujesz kiedy Koriander? Bo ja na @ czekam 22 a jak nie przyjdzie to zatestuje 25;-)

No właśnie nie mierze ;-) w tym cyklu skupiłam się na obserwacji śluzu (dorwałam ciągnącą, przezroczystą gadzinę). Zmierzyłam temp jakieś 1,5 tyg temu o tej samej porze co dzisiaj to miałam 35,9 no a teraz 36,4 ( może mam ogólnie niską, mierzyłam w ustach no i fakt, że nie prowadzę notatek - no nic pożyjemy zobaczymy). A testujesz kiedy Koriander? Bo ja na @ czekam 22 a jak nie przyjdzie to zatestuje 25;-)
Ja na okres czekam 20.02, raczej nie zatestuje przed terminem, za duży stres :-p
Mitaka jeśli chcesz mierzyć tempkę to najlepiej mierzyć dowcipnie, takie są ogólne wskazania. Róznica może być nawet 0,7 stopnia. A własnie może masz ogólnie niską tempkę i to twoja wysoka :-) Wczoraj przeglądałam wykresy dziewczyn które zaciążyły i nie zawsze temp jest 37, wiele miało 36,6-36,8 będąć w ciąży

Szyszuniu a ty kiedy testujesz, nie widzę cię na liście??? Super że masz takiego lekarza :tak:

Jeśli chodzi o testy owu to ja już w nie nie wierzę...miałam negatywne w czasie owulacji a owulację potwierdził lekarz więc nie będę już się w nie bawić. Zresztą jak @ przyjdzie (tfu tfu) to idziemy na żywioł w następnym cyklu:-)
Ja tez tym testom tak średnio zaczynam wierzyć, zawłaszcza przy moich nieregularnych cyklach, dr. kazał się po prostu regularnie kochać. Nie ma mnie na liście bo tak naprawdę nie miałam jeszcze owu (wg dr.), @ mam rożnie także jak będą dwie II to wam powiem :-D:-D:-D

ja w trakcie zazywania luteiny kwasu foliowego:) mam nadzieje ze bedzie wszystko ok ... niby 6 tydzień a po usg wewnętrzynym nie było nic widać... lekarka stwierdzila ze to moze byc wczesna ciąża:)

Witam ponownie. Musiałam odzyskać hasło bo oczywiście zapomniałam ale już w porządku, a wracając do tematu to tak. Moja córka ma 12 lat jak pewnie wiecie wtedy nie było takich możliwości jak są teraz choćby właśnie to forum. Czytam z otwartymi ustami jak świadome są młode osoby i jak ogromną mają wiedzę. Ja może stara nie jestem mam 32 lata i dopiero teraz dowiaduję się wielu przydatnych informacji.
Bardzo chcielibyśmy mieć synka dlatego zamierzamy pracować z testami owu bardzo dużo czytałąm na ten temat więc jak ma pomuc to czemu nie.
zaliczyłam już ginekologa stomatologa więc czekam tylko do 10 dnia cyklu i pewnie zacznę testować. pozdrawiam i czymam kciuki za was wszystkich

daga fajnie że dołączyłaś. Mam nadzieję że się uda, a jak zamierzasz się starać na chłopca? Dieta, przytulanki tylko w dniu owulacji i po? czy masz jeszcze jakieś inne sposoby?

szyszuniu ładnie ci tempka idzie w górę :tak:

reklama
Daga witaj,widze ze w tym samym wieku jestesmy :)
ja mam 11dc, dzialamy od dwoch dni, choc do owu jeszcze pare dni pewnie. w pracy teraz siedze, porobilam z podopiecznymi zajecia na temat milosci, w koncu jutro walentynki:) zmeczona cos jestem i senna.

Do góry