reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki styczniowe 2013

Neta, u mnie mimo jeszcze długiego czasu do testowania jakoś też optymizmu brak i w sumie... może to powinno mnie napełniać nadzieją, bo w poprzednich cyklach to od samego początku promieniowałam optymizmem i nic nie wychodziło, a tu teraz mam taki spokój ;-) Dziewczyny, mam nadzieję, że nasz brak optymizmu przełoży się na wielką radość za te pare dni! :-)

A może sobie odgapimy od dziewczyn z innego wątku (nie pamiętam już którego) i opiszemy ładnie, która kiedy testuje? Będziemy wiedzieć kiedy obgryzać paznokcie za koleżanki z wątku :-)

reklama
Jeżeli tylko masz chęć się zająć taką listą to bardzo chętnie :-) ja planuję testować 7 lutego, żeby nie było za wcześnie. Ale być może na dniach dostanę okres, bo brałam do wczoraj duphaston i z reguły tak @ przychodzi do tygodnia po odstawieniu. A jutro mam urodziny i tak bym chciała taki cudowny prezent :-)

Okay, mogę się tym zająć

Mjaa - 31.01 test pozytywny
Neta81 - 7 luty
Dziewczynka86 - 14 luty
Koriander - 20 luty

Proszę dopisywać terminy ;-)
Jeżeli macie jakieś pomysły/uwagi/życzenia to proszę pisać, będę listę dostosowywać.

szyszunia ja po poronieniu zrobiłam dużo badań, te co napisałaś i też przeciwciała antyfosfolipidowe i coś tam jeszcze co gin zdążyła zlecić jak jeszcze w ciąży byłam.

Lista to świetny pomysł !
Ja testuje 13.lutego.
dziewczynka86 obyśmy miały na walentynki prezent :)
Mjaa jak tam beta ??
Pieknaszyszunia ja robiłam toksoplazmoze bo dwa koty mam :)

Łoraju, tyle się tu dzieje, że tylko informacje z dziś spisałam :zawstydzona/y:
Już się poprawiam:
Paola 890411 - 28.01.2013 test pozytywny
Neta81 - 7 luty
Waiting4beans - 13 luty
Dziewczynka86 - 14 luty
Koriander - 20 luty

Ja byłam w grudniu u ginekologa na badaniu i z pytaniem czy mam coś dodatkowego wykonać. Po rozmowie ze mną uznał, że nie trzeba. Co prawda ostatnie wyniki krwi miałam sprzed roku (tarczycowe też miałam robione - moja mama ma fazę na tarczyce, bo ja z roku Czarnobyla jestem), ale powiedział mi, że jest przeciwnikiem robienia badań dla badań, bo je się robi w jakimś konkretnym celu, coś mają one nam zaprezentować - w tym przypadku moje predyspozycje do zajścia w ciążę, a ja wyglądam na okaz zdrowia i nie wyobraża sobie, żeby przez ten rok miało się zdarzyć coś co sprawi, że nie będę mogła zajść w ciążę. Za to obiecał mi, że dla równowagi w ciąży zrobi mi taki zestaw badanek, że mi oko zbieleje :-D
Ja się tam cieszę, że tak powiedział, bo nienawidzę kłucia. Za to ucieszył się, że już od października biorę folik.

Ostatnia edycja:
reklama
Łoraju, tyle się tu dzieje, że tylko informacje z dziś spisałam :zawstydzona/y:
Już się poprawiam:
Paola 890411 - 28.01.2013 test pozytywny
Neta81 - 7 luty
Dziewczynka86 - 14 luty
Koriander - 20 luty

Jeszcze ja , jeszcze ja :D 13.LUTY :):):):):):)

Też mam przeczucia , że w tym cyklu nic z tego. Chociaż dopiero wczoraj była owulacja , ale mam złe przeczucia. To będą kolejne najdłuższe dwa tygodnie. Statystycznie zdrowe pary zaciążają w 6-8 cyklu. To ja się statystycznie łapię więc może statystycznie jest szansa ;)

Ostatnia edycja:
Do góry