reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki styczniowe 2013

Waiting już jesteś :-) Ja właściwie też powinnam 13, bo wtedy mam @ dostać, ale ponieważ chce zrobić po spodziewanym terminie (a czasami dostaje @ po południu), ale z porannego moczu, to zatestuję 14

reklama
Ja mam jeden, został po ostatnim cyklu i będzie się czaił i kusił z szuflady :)
Jakbym podliczyła ile przez ostatnie 6 miesiecy wydałam na te testy to uzbierala by sie konkretna sumka :)

Jestem kobietyyy :) Dziękuję Wam wszystkim bardzo :* Wiecie co mój ukochany zrobił, kiedy mu powiedziałam, że chyba jestem w ciąży? WYSZEDŁ :) I wbrew pozorom nie po bezalkoholowego szampana, ani kwiaty :) Nie zdążyłam na bete dzisiaj, pójdę pewnie jutro, żeby wiedzieć na 100%. A potem do ginekologa oczywiście pobiegnę :) Powiedzcie mi kiedy można, w którym tygodniu coś zobaczyć na usg?
Jak widzicie póki co nastrój wisielczy :-p Jeszcze od wczoraj mnie męczy migrena. Muszę sobie coś zrobić ZDROWEGO do zjedzenia, a mówiąc szczerze.. jak mam robić dla siebie jedzenie to wole po prostu nie jeść:p Macie jakieś pomysły na coś szybkiego? Bo u mnie zawsze się to kończyło pizzą albo mcdonaldsem:-)

Mjaa, Jak obiadowo to ja parę dni temu podałam przepis na polędwiczki (można je zastąpić kurczakiem), są naprawdę szybkie w robieniu, tu masz sznurek: https://www.babyboom.pl/forum/stara...czniowe-2013-a-63196/index39.html#post9455732.
A jak bardziej kolacjowo to ja bym sobie zrobiła jakieś kanapeczki z chlebka z ziarnami z dodatkiem warzywek, typu pomidor, sałata,ogórek albo awokado :-)

Co do USG to nie wiem, dużo pewnie zależy od tego jak dobre USG ma gin. Myślę, że do takiego co ma USG do badań genetycznych to można nawet w 5-6 tygodniu. Tak przynajmniej doczytałam w wątku o tym tutaj na forum, że niektóre dziewczyny już wtedy zobaczyły zarodek.
Czekamy na wynik betki!

Mjaa przy becie powyzej 1000-1500 mozna cos zobaczyc,mi gin mowila ze najlepiej jak beta przynajmniej 5000 wtedy cos sensownego widac. tak w 6 tygodniu najlepiej isc wczesniej nie ma sensu. A gdzie Twoj wyszedl po tej wiadomosci o ciazy? poledwiczki z przepisu ja tez robilam,byly pyszne,polecam :))) jeszcze raz Ci gratuluje!!!mam nadzieje ze zostaniesz na naszym watku :)

reklama
to i ja się dopisuję do listy na testowanie 25.02 mimo że jeszcze staranka w zasadzie nie rozpoczęte, ale jak wszyscy to wszyscy;-)

To mówicie, że warto toxo i cyto zrobić wcześniej? A co jeżeli np przez kolejne 6 cyklów nadal się nie uda? Trzeba będzie powtarzać? I te badania chyba nie są opłacane przez nfz?

Do góry