reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki styczniowe 2013

Waiting, to chyba u tych naszych chłopów normalne. Mój nawet jak się przytulamy grubo po owulacji, kiedy już niewątpliwie nie ma szans na poczęcie np. dzień przed @ to i tak mnie upomina o nogach w górze :-D
A przedwwczoraj leżymy w wyrku i było tak:
-Chyba zmęczony jesteś, co?
-No
-To chyba dziś odpuścimy, ja też padam na pysk, głowa mnie boli, a owulacji jeszcze niet, chociaż jest blisko
-No. Ale z drugiej strony, jak to już blisko i coś przegapimy? Tak nie wolno!
No i oczywiście nie odpuściliśmy. Za to głowa przestałą mnie boleć definitywnie :-) Ale wczoraj to już zasnął i na propozycje seksów reagować "uhm" i chrapnięciem! Za to, na szczęście owu też się jeszcze nie pojawiła więc nie musiałam go gwałcić ;-)
Mjaa leć na betkę i nie trzymaj siebie i nas w niepewności
Koriander i Szyszunia trzymam kciuki za staranka
Paola na zgagę podobno doskonale działają migdały i lody waniliowe. Za to od herbaty miętowej trzymaj się daleko bo nasila objawy - wiem, wiem, w ciąży nie byłam, ale te rady mam od koleżanki, która ma już 2 córeczki.
Neta trzymam kciuki żeby @ nie przyszła, oczywiście z wiadomych powodów :-D
Mitaka - u mnie 9 dzień cyklu to w poprzednich 3 cyklach był przeddzień owulacji, więc wiesz nigdy nie ma co przesądzać. ;-)

A mi też to forum bardzo poprawia humor, bo tak to już mnie by chyba szlag trafił, że tak się staram, a tu nic. A tak to sobie zawsze można pogadać, powymieniać uwagi. Ot na przykład, gdyby nie forum, to bym pewnie dopiero za jakieś milion cykli doczytała, że lubrykant może utrudniać zapłodnienie

reklama
dziewczynka86 coż Ty to mówisz 9dc to był przeddzień owulacji u Ciebie? a jakie masz cykle tzn ilu dniowe?

Jakich testów owulacyjnych używacie i jak to cenowo wygląda? Bo jak tym razem nie wyjdzie to myślę, że też się zaopatrzę z tym że marzec to chyba odpuszczę bo w grudniu urodzić to tak średnio mi się widzi, a teraz chyba już listopad się kłania

Ostatnia edycja:
dzięki waiting :-) fajny instruktarz mają na stronce także już wszytko wiem i chyba udam się do rossmana bo w zasadzie to pojęcia nie mam kiedy mam owu, śluz mi nic nie mówi i może źle się do tego zabieramy :-p

I mogę potwierdzić że te testy działają ( przynajmniej u mnie) jakieś 3 minuty temu robiłam test LH i wyszły dwie piękne krechy więc dziś bedzie kolejne przytulanko. Choć mam nadzieje że ogonkowa armia z wczorajszej nocki już dotarła do jajeczka :)

Mitaka, no jak np. przyszła @ 28.12, to ja już 06.01. miałam owulację. A 19.01 znowu @. Tylko teraz coś mi się owu spóźnia, co prawda nie używam testów, ale zawsze ją bezbłędnie rozpoznawałam po bólu, a tym razem to mnie pobolewa, ale nie mam tak jak zawsze, że np. 3 godziny boli mnie jedna strona podbrzusza - tylko raz zakuje 5 minut, później przestaje, później znowu. Nie wiem co jest na rzeczy, że tym razem jest inaczej, ale oczywiście mam nadzieję, że jest to efekt boboseksów i ten cykl przejdzie do historii jako TEN - udany. Tak czy siak mimo, że ogólnie staramy się celować na chłopaka, to stwierdziliśmy, że w tym cyklu bzykamy się ile wlezie i zobaczymy co z tego wyniknie. Jak będzie dziewuszka też będziemy przeszczęśliwi

reklama
Do góry