reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki styczniowe 2013

W ciąży ważne jest, żeby nie było skoków ciśnienia, więc jeśli masz nadciśnienie to raczej wskazane, żeby brać leki. Co do porodu, to duże ciśnienie może zagrażać i jeżeli jest bardzo wysokie to czasem lepiej jest rozwiązać ciążę przez cc. Jednak samo nadciśnienie jako takie raczej nie jest wskazaniem. Ja mam nadciśnienie biorę leki, jedynie w ciąży lekarka mówiła, żeby spróbować pierwszy trymestr bez leków przetrwać, a jak będzie skakać to lepiej jednak wziąć leki, tyle że w ciąży inne niż przed ciążą. W ciąży dozwolonym lekiem na nadciśnienie jest Dopegyt, w pierwszej ciąży go brałam, w drugiej nie zdążyłam zacząć.

Wrzucę Wam skany mojego wyniku z holtera ciśnieniowego.. Nie dostałam tabletek, lekarka mi powiedziała, że nie może mi ich dać, przy takich skokach. Zresztą jak zajrzysz na wykres to sama zobaczysz dlaczego się z tym wstrzymała :p Miałam iść do szpitala, ale czasowo ciężko, żeby się położyć na tydzień.

Zippyshare.com
Zippyshare.com

reklama
Faktycznie są skoki, widzę, że tętno u Ciebie przynajmniej nie ciągle wysokie, u mnie było zwykle ponad 100 i okropnie męczące to było. Nie martw się na zapas, bo w ciąży może być inaczej, może nie być problemu. Ja czasem w ciąży miałam całkiem niskie ciśnienie. Ważne, żeby sprawdzać, mierzyć regularnie. Myślę, że będzie dobrze. A wolałabyś cc czy siłami natury ?

koriander daj znać jak wyszła fotoksiążka! :)

A tempka na pewno mogła skoczyć. Myślę, że właśnie dlatego tak się podniosła. Wystarczy podobno tylko iść rano do łazienki, a temperatura rośnie. No w zasadzie też nie bez powodu zasady mierzenia są takie, a nie inne:)
książka boska :-) podsumowanie całego zeszłego roku naszej córeczki, super bo nie drukujemy praktycznie zdjęć i postanowiliśmy co roku taką foto książkę sobie sprawiać. :tak: Ale jestem zachwycona!

Neta, odwilż jest w Szczecinie. Jest paskudnie! :baffled:
Za to ja czuje zbliżającą się owulację, więc wieczorem Mój nie uniknie przytulania. Upraszam o trzymanie kciuków ;-)

Mjaa, nie mam pojęcia jak to jest z ciśnieniem ogólnym, wiem tylko, że przy wadach wzroku wskazaniem do cc jest właśnie wysokie ciśnienie w gałce ocznej i uwaga! Gin powiedział mi, że nie wystarczy skontrolować swój wzrok przed ciążą, ale i pod koniec okulista powinien przeprowadzić badania dna oka, bo w czasie ciąży czasami stan oczu ulega zmianie i jednak tam gdzie wcześniej nie było problemu, pojawiają się wskazania do cc. Tak czy siak na pewno ciąża z wysokim ciśnieniem powinna być pod czujnym okiem lekarza.

Neta, odwilż jest w Szczecinie. Jest paskudnie! :baffled:
Za to ja czuje zbliżającą się owulację, więc wieczorem Mój nie uniknie przytulania. Upraszam o trzymanie kciuków ;-)

Mjaa, nie mam pojęcia jak to jest z ciśnieniem ogólnym, wiem tylko, że przy wadach wzroku wskazaniem do cc jest właśnie wysokie ciśnienie w gałce ocznej i uwaga! Gin powiedział mi, że nie wystarczy skontrolować swój wzrok przed ciążą, ale i pod koniec okulista powinien przeprowadzić badania dna oka, bo w czasie ciąży czasami stan oczu ulega zmianie i jednak tam gdzie wcześniej nie było problemu, pojawiają się wskazania do cc. Tak czy siak na pewno ciąża z wysokim ciśnieniem powinna być pod czujnym okiem lekarza.
Będę trzymać &&&&&&&&&&&&&&& :)

Ja miałam cesarkę ze wskazań okulisty - słaby stan siatkówki oka.

Czyli też groziło Ci ryzyko odklejenia się siatkówki. Wysokie ciśnienie też to może spowodować i stąd jest wskazaniem do cc. Przynajmniej jakoś tak mi okulistka tłumaczyła
Dzięki za kciukasy :-)

reklama
Do góry