reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki styczniowe 2013

Witajcie dziewuszki!

Powiedzcie mi czy któraś z was ma pco ??

Pieknaszyszunia - ale ci się wypad trafił! i tak tanio ten lot!!! wow!

Ja co prawda nie mam PCO, ale moja kuzynka ma, długo nie mogła zajść w ciążę ale w ubiegłym roku dwa miesiące przed 30 urodzinami urodziła bliźniaki :-) Tak, że wynagrodził jej los podwójnie :happy2:

reklama
Witajcie kochane towarzyszki doli i niedoli :-) Jak humorki dzisiaj??????
Ja od 8 w pracy, po 4 dniach wolnego w końcu się trochę roboty uzbierało :tak:
Dziś 5dc, i wyjątkowo nie zmierzyłam temperatury po obudzeniu ale dopiero jak wstałam z łóżka, a tam 37.1:szok: Normalnie mam 36.5 lub 36.6 - o co kaman?????? Mogła tak skoczyć po 30 minutach od wyjścia z łóżka?

Szyszunia na pewno będzie bosko :-) Uwielbiam Paryż, byliśmy tam kilka razy bo mamy znajomych, uwielbiam metro, szwendanie się po uliczkach, małe kawiarenki, wszyscy uśmiechnięci piękni i pachnący ehhhh :-)Ja szukam wakacji na koniec marca chcemy gdzieś do ciepełka polecieć

kasieczek ja nie pomogę...

Idę zaraz do empiku odebrać fotoksiążkę :happy2: Ale jestem ciekawa efektu
Miłego dnia!!

Witajcie :)
U mnie dzisiaj póki co 29dc ;p @ jeszcze nie przyszła, ale dopiero 10.00, więc ma jeszcze dużo czasu, żeby mnie odwiedzić:dry: Rano temperatura 37 stopni.

koriander daj znać jak wyszła fotoksiążka! :)

A tempka na pewno mogła skoczyć. Myślę, że właśnie dlatego tak się podniosła. Wystarczy podobno tylko iść rano do łazienki, a temperatura rośnie. No w zasadzie też nie bez powodu zasady mierzenia są takie, a nie inne:)

Witajcie :)
U mnie dzisiaj póki co 29dc ;p @ jeszcze nie przyszła, ale dopiero 10.00, więc ma jeszcze dużo czasu, żeby mnie odwiedzić:dry: Rano temperatura 37 stopni.

koriander daj znać jak wyszła fotoksiążka! :)

A tempka na pewno mogła skoczyć. Myślę, że właśnie dlatego tak się podniosła. Wystarczy podobno tylko iść rano do łazienki, a temperatura rośnie. No w zasadzie też nie bez powodu zasady mierzenia są takie, a nie inne:)

mjaa Neta ma rację, 37 to wysoka temperatura, ja bym nie wytrzymała i kupiła testa :-p:-p

Witam :)) własnie też czekam na jakieś dobre wiadomości od Was a tu nikt- i niech mi ktoś powie, ze wpadka jest taka prosta do wykonania:-D:-D
ja już dziś mam 35 dc, testowałam ostatni raz w czwartek i jedna krecha była...zresztą zero objawów-ani ciążowych ani nadchodzącej @...

Paola czyli testowałaś w 31 dc? a iludniowe masz zwykle? Mnie w 37 dc wyszła bardzo blada druga kreska, nie wiem czy jakbym zrobiła w 31 to bym coś zobaczyła. Póki nie ma@ jest nadzieja :-)

I właśnie a moja koleżanka zaszła w 28 dc bo pękła im prezerwatywa.... ach no inni mają szczęście :baffled:

Jeśli się nie pojawi to jutro rano na pewno robię test :) Mam jakieś z allegro, mam nadzieję, że nie są felerne :dry:

Nie orientujecie się może, czy nadciśnienie (skoki ciśnienia) są przeciwwskazaniem do naturalnego porodu?

reklama
Jeśli się nie pojawi to jutro rano na pewno robię test :) Mam jakieś z allegro, mam nadzieję, że nie są felerne :dry:

Nie orientujecie się może, czy nadciśnienie (skoki ciśnienia) są przeciwwskazaniem do naturalnego porodu?

W ciąży ważne jest, żeby nie było skoków ciśnienia, więc jeśli masz nadciśnienie to raczej wskazane, żeby brać leki. Co do porodu, to duże ciśnienie może zagrażać i jeżeli jest bardzo wysokie to czasem lepiej jest rozwiązać ciążę przez cc. Jednak samo nadciśnienie jako takie raczej nie jest wskazaniem. Ja mam nadciśnienie biorę leki, jedynie w ciąży lekarka mówiła, żeby spróbować pierwszy trymestr bez leków przetrwać, a jak będzie skakać to lepiej jednak wziąć leki, tyle że w ciąży inne niż przed ciążą. W ciąży dozwolonym lekiem na nadciśnienie jest Dopegyt, w pierwszej ciąży go brałam, w drugiej nie zdążyłam zacząć.

Do góry