reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki styczniowe 2013

Witajcie dziewuszki!

Powiedzcie mi czy któraś z was ma pco ??

Pieknaszyszunia - ale ci się wypad trafił! i tak tanio ten lot!!! wow!

Ja co prawda nie mam PCO, ale moja kuzynka ma, długo nie mogła zajść w ciążę ale w ubiegłym roku dwa miesiące przed 30 urodzinami urodziła bliźniaki :-) Tak, że wynagrodził jej los podwójnie :happy2:

reklama
Witajcie kochane towarzyszki doli i niedoli :-) Jak humorki dzisiaj??????
Ja od 8 w pracy, po 4 dniach wolnego w końcu się trochę roboty uzbierało :tak:
Dziś 5dc, i wyjątkowo nie zmierzyłam temperatury po obudzeniu ale dopiero jak wstałam z łóżka, a tam 37.1:szok: Normalnie mam 36.5 lub 36.6 - o co kaman?????? Mogła tak skoczyć po 30 minutach od wyjścia z łóżka?

Szyszunia na pewno będzie bosko :-) Uwielbiam Paryż, byliśmy tam kilka razy bo mamy znajomych, uwielbiam metro, szwendanie się po uliczkach, małe kawiarenki, wszyscy uśmiechnięci piękni i pachnący ehhhh :-)Ja szukam wakacji na koniec marca chcemy gdzieś do ciepełka polecieć

kasieczek ja nie pomogę...

Idę zaraz do empiku odebrać fotoksiążkę :happy2: Ale jestem ciekawa efektu
Miłego dnia!!

Witajcie :)
U mnie dzisiaj póki co 29dc ;p @ jeszcze nie przyszła, ale dopiero 10.00, więc ma jeszcze dużo czasu, żeby mnie odwiedzić:dry: Rano temperatura 37 stopni.

koriander daj znać jak wyszła fotoksiążka! :)

A tempka na pewno mogła skoczyć. Myślę, że właśnie dlatego tak się podniosła. Wystarczy podobno tylko iść rano do łazienki, a temperatura rośnie. No w zasadzie też nie bez powodu zasady mierzenia są takie, a nie inne:)

Witajcie :)
U mnie dzisiaj póki co 29dc ;p @ jeszcze nie przyszła, ale dopiero 10.00, więc ma jeszcze dużo czasu, żeby mnie odwiedzić:dry: Rano temperatura 37 stopni.

koriander daj znać jak wyszła fotoksiążka! :)

A tempka na pewno mogła skoczyć. Myślę, że właśnie dlatego tak się podniosła. Wystarczy podobno tylko iść rano do łazienki, a temperatura rośnie. No w zasadzie też nie bez powodu zasady mierzenia są takie, a nie inne:)

mjaa Neta ma rację, 37 to wysoka temperatura, ja bym nie wytrzymała i kupiła testa :-p:-p

Witam :)) własnie też czekam na jakieś dobre wiadomości od Was a tu nikt- i niech mi ktoś powie, ze wpadka jest taka prosta do wykonania:-D:-D
ja już dziś mam 35 dc, testowałam ostatni raz w czwartek i jedna krecha była...zresztą zero objawów-ani ciążowych ani nadchodzącej @...

Paola czyli testowałaś w 31 dc? a iludniowe masz zwykle? Mnie w 37 dc wyszła bardzo blada druga kreska, nie wiem czy jakbym zrobiła w 31 to bym coś zobaczyła. Póki nie ma@ jest nadzieja :-)

I właśnie a moja koleżanka zaszła w 28 dc bo pękła im prezerwatywa.... ach no inni mają szczęście :baffled:

Jeśli się nie pojawi to jutro rano na pewno robię test :) Mam jakieś z allegro, mam nadzieję, że nie są felerne :dry:

Nie orientujecie się może, czy nadciśnienie (skoki ciśnienia) są przeciwwskazaniem do naturalnego porodu?

reklama
Jeśli się nie pojawi to jutro rano na pewno robię test :) Mam jakieś z allegro, mam nadzieję, że nie są felerne :dry:

Nie orientujecie się może, czy nadciśnienie (skoki ciśnienia) są przeciwwskazaniem do naturalnego porodu?

W ciąży ważne jest, żeby nie było skoków ciśnienia, więc jeśli masz nadciśnienie to raczej wskazane, żeby brać leki. Co do porodu, to duże ciśnienie może zagrażać i jeżeli jest bardzo wysokie to czasem lepiej jest rozwiązać ciążę przez cc. Jednak samo nadciśnienie jako takie raczej nie jest wskazaniem. Ja mam nadciśnienie biorę leki, jedynie w ciąży lekarka mówiła, żeby spróbować pierwszy trymestr bez leków przetrwać, a jak będzie skakać to lepiej jednak wziąć leki, tyle że w ciąży inne niż przed ciążą. W ciąży dozwolonym lekiem na nadciśnienie jest Dopegyt, w pierwszej ciąży go brałam, w drugiej nie zdążyłam zacząć.

Do góry