reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki styczniowe 2013

reklama
Mitaka, przykro mi, ze @ przylazla. ale powiem Ci, ze naprawde wierze,ze wiele siedzi w naszych glowach- w obie ciaze zaszlam w tych "niestarankowych " cyklach. cos w tym jest. Wierze w moc psychiki ( w sumie jako psycholog powinnam ;) ) i moze jak teraz bedziecie sie kochac w weekendy, bez presji i pomiaru temperatur to cos zaskoczy. Tego Ci zycze :)
moze wszystkie razem zajdziemy, fajnie by bylo.

ja juz troche sie rozpakowalam, puscilam drugie pranie i odpoczywam i pije winko ;)

a ja mam problem z klawiatura cos guziki slabo chhodza i ciezko sie pisze chyba bede musiala kupic nowa:baffled:
anconna- beta superowa:tak:az milo patrzec,dbaj o siebie:-)
neta-pranie po wakacjach jest masakra, wieszasz sciagasz perzesz i tak w kolko:tak:
mitaka- pelen spontan pamietaj:-D

No z tym praniem to racja.... jeszcze sporo zostało. Na szczęście mam 4 suszarki w pralni stojące, więc wieszam i nie zdejmuję, chyba, że już miejsce się kończy. Mam tyle ciuchów a codziennie rano problem - nie mam co na siebie włożyć :p

Cześć dziewczyny.
Odebrałam dziś wyniki badań męża i jest ciutkę lepiej więc jesteśmy jupiiiii szczęśliwi i idziemy dziś to uczcić :tak:
Tak w bardzo dużym skrócie:
badanie z marca:///////// badanie z sierpnia: norma laboratoryjna
koncentracja - 44,2 mln//////// 45,3 mln (powyżej lub równo 15mln)
całkowita liczba w ejakulacie- 172,7 mln ///////////303,5mln ( powyżej lub równo 39mln)
Żywotność -73% //////////// 64% (pow. lub rów. 58%)
morfologia 4%///////////// 6% (pow lub równo 4%)
ruch postępowy a+b- 6% //////////10% (pow lub r. a+b 32% lub a+b+c 40%)
ruch niepostępowy c - 17%///////////// 20%%

Jak widzicie jest ich teraz spora ilość i są ciut szybsze więc kuracja cos dała i morfologia wzrosła!! tylko martwi mnie żywotność ale jest w normie więc nie ma co na zapas się bać :-) może w tych 300mln jest nasz nindżoka który w tym cyklu zadziała !!! jeszcze ja w środę zobaczę jak pęcherzyki i może się coś wyklaruje :)
Na pewno nie musimy się bardziej martwić niż dotychczas bo gorzej nie jest więc chyba jest ok :sorry:
zwłaszcza że lekarz powiedział że inaczej patrzy się na wyniki szybkości plemników przy ich małej liczbie a inaczej przy dużej. Jednym słowem 6% ruchliwych z ponad 100 a 10% ruchliwych z 300 chyba robi różnicę. I ta piękna morfologia :rofl2:

a co Wy o tym myślicie ??

Ostatnia edycja:
Waiting super wieści, przypomnij co Twój bierze, kiedy i w jakich ilościach i wielkie kciuki za nindżoke!!!!!!!!!!!!!!!
A na ovu widziałam, ze zaznaczyłaś siemie lniane, w sensie, że pijesz?

Hey. Co slychac? Mnie maz wzial na romantyczna przechadzke na ciemna polanke ale nie zeby grzeszyc a zobaczyc deszcz spadajacych gwiazd ktore wczoraj mozna bylo zobaczyc.bylo super.po 12 spadajacych gwiazd przestalam juz liczyc!! Chyba sie domyslacie jakie zyczenia mielismy :-)
Siedzielismy tam do 12 i dzis jestem nieprzytomna i zaczelam prace od duzej kawy:-)
Co do siemienia lnianego to kupilam w lewiatanie ziarenka.gotuje je i pije.fuuuj glut bez smaku - ale czego sie nie zrobi !
A leki na plemniorki : na zmiane co drugi dzien 1 tabletke androvitu lub dwa razy dziennie ssalfazin plus kwas foliowy.witamine c.l karnityne taka niebieska z rossmana bo ma duza dawke.zero alkoholu i zwiewne bokserki teraz zamowilismy jakis lek ktory ma te wszystkie powyzej w sobie na stronie przedciaza.pl nazwa na F ferticos tam :-) zobacze w domu to wam powiem :-) mam nadzieje ze tez bedzie dobry :-)

reklama
A w ogole obliczylam ze w tych 300 mln plemnikow liczac ze tylko 6% jeat prawidlowa a 10% sie rusza to wychodzi ze jest (1 818 000) 1mln818tys plemnikow nindzokow zapladniaczy !!!!
Mitaka policz swoich :-) (calkowita ilosc w ejakulacie razy morfologia razy ruch postepowy a+b)
:-) od razu inaczej to wyglada i humor lepszy :-)

Do góry