reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki styczniowe 2013

kasia u mnie na testach owu podczas owulacji kreska druga jest jaśniejsza..nigdy nie miałam ciemniejszej. Może to wina testów, bo robię te tanie z allegro :tak:
A tak poza tym to witaj, zostań z nami!:-)

reklama
Dzięki :)

Dzisiaj idę na wizytę do gin, może na usg będzie coś widać.
Zastanawiam się, czy te cykle 26 dniowe tak mi się utrzymają, a jeśli tak, to czy rzeczywiście mogę sobie z tego wyliczyć dzień owu. Jakie macie doświadczenia?

Cześć Dziewczyny!

Jestem tutaj nowa. Od jakiegoś czasu śledziłam wątek, ale nie udzielałam siębo nie miałam niemal żadnej wiedzy.
U mnie sytuacja wygląda tak:
15 stycznia odstawiłam tabletki, przez miesiąc jeszcze uważaliżmy, teraz już drugi cykl starań. Od odstawienia miałam dwa razy @. Regularnie po 26 dniach.

Wczesniej nie prowadziłam żadnych obserwacji, teraz tylko - w ubiegłym miesiącu i tym testy owu. w przybliżonym spodziewanym terminie owulacji. W ubiegłym miesiącu jeden wynik był taki jakby przybliżony - w 13 d.c. - w tym miesiącu (teraz 11 d.c) testowałam od 7 d.c. i wyniki negatywne ale: 7dc, 8dc, 9dc - dwie kreski na teście ale testowa dużo słabsza - wczoraj 10 dc (negaytwyny - tylko jedna kreska - druga ledwie widoczna) czy któraś z Was tak miała? o czym może to świadczyć?

pozdrawiam i jeszcze raz witam się ze wszystkimi :)
Witaj w naszym gronie
W tym miesiącu podobnie jak ty postanowiłam zakupić testy i posłużyć się nimi.Zakup był na Allegro takie za 1 zł paskowe.Ja również mam 26 dni cyklu i zrobiłam pierwszy 9 dc druga kreska ledwo widoczna,więc test negatywny.Powtórzyłam 11 również kreska ledwo widoczna.Ale kiedy zrobiłam test 12(bo zaczął mnie kłuć lewy jajnik) druga kreska była mocna ale nie tak mocna jak testowa pierwsza.
Mogę stwierdzić śmiało iż te testy są 'badziewne"
Kiedy starałam się o pierwsze dziecko zakupiłam również testy na allegro ale tamte były solidniejsze.No ale czego się spodziewać za 1zł:tak:

Dziewczyny podczytuję Was od początku, ale jakoś tak się złożyło, że z tel nie chciałam pisać, bo było to męczące, a jak w końcu założyli mi neta w nowym domu to załapałam się na luty już:)

Ale widzę, że macie problem z testami owu z allegro. Paskowymi za złotówkę. Widzę, że instrukcji się nie czytało:))) Też na początku zrobiłam ten błąd. Dwie kreski jedna mocniejsza- kontrolna, testowa słabsza. No oczywiście negatyw. Dopiero jedna z forumowiczek kazała mi przeczytać instrukcję. A więc na tych testach pozytyw jest- kiedy testowa jest mocniejsza, kiedy są identyczne, a także kiedy testowa jest trochę słabsza. Negatywny jest kiedy jest jedna lub kiedy ta druga jest dużo słabsza... Słowa "trochę" i "dużo" musicie niestety same zinterpretować:((((( Mam nadzieję, że trochę Wam pomogłam:) Miłego wieczoru i owocnych staranek dziewczyny:)))

Witam nową staraczkę - Kaśkasiunia obyś szybko zobaczyła dwie kreseczki :-)

No ja 15 dc, wypadałoby podziałać a mąż pojechał do Wawy i jeszcze go nie ma. Pewnie wróci padnięty i tyle ze starań. Ech.. w tym tempie to nie wiem kiedy zajdę..

Ja też mam te testy z allegrosza i robię je od 9dc do teraz czyli 16dc (zrobiłam w sumie 6 przez ten czas- zaznoczone w sygnaturze z ovufriend poniżej) i od początku wychodzi mi blada druga... więc liczę, że jak w końcu owu się pojawi to trochę przyciemnieje czy coś bo jak nie to kicha straszna

Dziewczyny podczytuję Was od początku, ale jakoś tak się złożyło, że z tel nie chciałam pisać, bo było to męczące, a jak w końcu założyli mi neta w nowym domu to załapałam się na luty już:)

Ale widzę, że macie problem z testami owu z allegro. Paskowymi za złotówkę. Widzę, że instrukcji się nie czytało:))) Też na początku zrobiłam ten błąd. Dwie kreski jedna mocniejsza- kontrolna, testowa słabsza. No oczywiście negatyw. Dopiero jedna z forumowiczek kazała mi przeczytać instrukcję. A więc na tych testach pozytyw jest- kiedy testowa jest mocniejsza, kiedy są identyczne, a także kiedy testowa jest trochę słabsza. Negatywny jest kiedy jest jedna lub kiedy ta druga jest dużo słabsza... Słowa "trochę" i "dużo" musicie niestety same zinterpretować:((((( Mam nadzieję, że trochę Wam pomogłam:) Miłego wieczoru i owocnych staranek dziewczyny:)))
Ja otrzymałam taką instrukcję razem z testami

Uploaded with ImageShack.us

No to rzeczywiście może masz jakieś lipne te testy...
Może jakieś za słabe. Ja też mam za zł. i tam jest inaczej. Jeśli chcesz to podeślę Ci linka.

reklama
Tylko, że ja owu wyglądam na weekendzie dopiero to jakby nie było jeszcze pare dni więc dam im szansę ;) a linka zapodaj oczywiście może następnym razem się przydadzą jak stracę ten cykl bo raz:byłam u rodzinnego dostałam globulki-od dzisiaj do soboty kuracja-w niedziele działamy jak pomogą, dwa:facet mi się rozmyśla coś:errr::baffled:

Do góry