reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Staraczki sierpień 2013 :)

kaśka- gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Krecha jak sie patrzy!!!!!!
no to spokojnych 8 miesięcy! :rofl2: ale superrr!!!
Przesyłaj nam tutaj ciążowe fluidki!! :rofl2:

Statystyka:

Starających się w sierpniu: 51!!
Zaciążonych potwierdzonych: 5

Potwierdzone:

Lebara - termin @09.08 - II
madziolina_p - termin @ ok 10.08 - II
żabucha - termin @ 10.08
II

Matik2012 - termin @ 14.08 II
kaśkasiunia - termin @ 12.08 II

Czekamy na potwierdzenie:

madziakowalik - termin @08.08 ????
ann_art - termin @08.08 ????

wanda_23 - termin @ 10.08
malinaa - termin @ 11.08

Staraczki:

MamaPrawnik - termin @ 14.08
Asica86 - termin @ 15.08
MamaTomeczka - termin @ 14.08

krowkabordo - termin @ 15.08
Nuuuśka - termin @ 16.08
Phoebe - termin @ 16.08
Sandra_best - termin @ 17.08
tamaguczi - termin @ 17.08
Andzia15 - termin @ 18.08
brrr85 - termin @ 18.08
wiikki - termin test. ~ 18.08
benfica - termin @ ok. 19.08
malgonia1 -termin @ 19.08
Mar-chew - termin @ 20.08
doska1- termin @ 20.08
Piaska - termin @ 21.08
karola - termin @ 21.08
Straciatella - termin @ 22.08
Poziomk@ - termin @ 23.08
Arcala- termin @ 23.08
maja35 - termin @ 24.08

Melponea - termin @ 25.08.2013
Dorcia -termin @ 25.08.2013
stazi24 -termin @ 25.08
Agaawa - termin @ 26.08
susel - termin @ 26.08
tekla23 - termin @ 27.08
ewka358 - termin @ 28.08
Conti - termin @ 29.08
mycha05 - termin @ 29.08
DorciaM- termin @ 29.08
Paulinka88- termin @ 30.08
kobietka22- termin@ 30.08 ?
Dominikak86 - termin @ 31.08

Wrzesień 2013

applecrumble - termin @ 01.09

waiting4beans - termin @ 01.09
Lothien - termin @
anuszka - termin @ 04.09
sagaa31- termin @ 04.09
karotka - termin @ początek września
natkusia - termin @ 05.09
Kingax1 - termin @ 05.09

wiiki - termin @ 06.09
malena100 - termin @09.09
Leemonca - termin @ 11.09
Phoebe - termin @ 11.09

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny super jesteście :-D

malena
ja Ci podam jeszcze przykład: Gabryś jak złapał rotawirusa, to ja od niego też i jak tylko coś zjadłam lub wypiłam, to momentalnie ze mnie leciało. Więc nie jadłam ani nie piłam ani nawet nie brałam leków od 9 do 20, żeby go nie zostawić samego w pokoju nawet na 1 minutę, bo strasznie się bałam, że jak wyjdę, to coś się stanie. I to było dla mnie naturalne. Tak samo po porodzie nie położyli mi Gabrysia na klatce, bo nie oddychał, a ja wiedziałam, bo słyszałam jak położna mówiła, że szybko na odsysanie. Lekarka czyściła mnie, bo nie wszystko wyleciało i szyła na żywca, bo musieli mi nacinać krocze, a ja nic nie czułam tylko darłam się do mojego A, żeby poszedł i zobaczył czy Gabryś oddycha. Mój A był w szoku, że nic nie czułam, bo on patrzeć nie mógł, co mi robią :baffled: wierz mi zawsze można powiedzieć, że nie jest dobry moment, bo zawsze coś. A nie wiadomo co będzie za 10, 20, 30 lat... a dziecko będziesz miała.

współczuję Ci przez co przeszłaś, kobieta to jednak dzielna jest :tak: zobaczymy jak to będzie za miesiąc, czy być może już się uda :-) wszystko przed nami :-)

Cześć Dziewczyny, dawno się nie odzywałam - miałam różne zawirowania ze swoiom cyklem itp. Ostatnią @ miałam 18.07 i cykle 26 dniowe - dzisiaj jest 27dc. obiecałam sobie, ze jeśli @ nie przyjdzie to tes zrobię dopiero 29 dc, ale nie wytrzymałam i wyszłam z pracy do apteki. Zrobiłam test ok 13 nie z porannego moczu i wyszło tak - co sądzicie?Zobacz załącznik 577269

gratulacje :tak::tak::-):-):-):-):-):-):-):-)

Ale super! Kolejna ciężarówka na forum :-) A ja nad naszym morzem siedzę . Kupiłam ofertę na Gruperze. Jest spoko.Ale masa ludzi z malutkimi dziećmi . No i ogrom atrakcji dla najmłodszych . A chcialam uniknąć tłumów .

Kaśka co sądzimy....hmmmm biorąc pod uwagę temperaturę otoczenia,wilgotność powietrza i ciśnienie oraz fakt że widzimy dwie zaje..ste krechy... JESTEŚ W CIĄŻY !!!!!!!!!!
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa GRATULACJE !!! GRATULACJE !!!

Piaska nie macie miejsca w pokoju...może się wproszę ??? Mogę spać na podłodze !!! Może nad morze...co ?????

Benfica ...rotawirus ...bleeeeeeeeeeee,potrafi umęczyć zwłaszcza dorosłego !!!Ale ja Cię przebiję ...kolka nerkowa,zastój w nerce lewej i wodonercze a ja "sama" karmiąca cycem z trzymiesięczną córcią !!! To był koszmar !!! Albo zastój w obu piersiach na raz !!! Ałłłłłła!!!! Ale co nas nie zabije...to nas wzmocni !!! Dałam radę i nie ma bata...dam radę drugi raz !!!

Karola powiedzieliśmy "stop" bo
nakręcam się za bardzo i wariuję troszkę
mam termin operacji na udo w listopadzie ( mam zerwane mięśnie uda )
ponaprawiam ząbki...niewiele tego jest,ale dziurki są
wzmocnię się witaminkami i M też
znajdę pracę
nie chcę rodzić w miesiącach od lipca do stycznia...chyba tyle :baffled:

Karotka podpisuje się pod tym co napisałaś...ehhh MATKI POLKI normalnie !!! :laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry