reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Chyba muszę spróbować z tym ananasem :) wiesiołka tez biore, ale castagnusa musiałabym kupic, bo skończył mi się. Ja tak po tym hsg troszke pozytywniej nastawiona jestem, ale zobaczymy... chciałabym, zeby ten rok okazał się szczęśliwy :)

Irenka na pewno ten rok musi przynieść Ci szczęście kochana 😘 już tyle czekasz a bardzo na to zaslugujesz 💚 ja nieustannie będę trzymać kciuki.

reklama
Dziękuję kochana :)
W sumie to tak.
Fizycznie : Do owulacji pierwszy raz wiesiołka (bralam 4 kapsułki na raz wieczorem), po owulacji codziennie 3 plastry ananasa wraz ze środkiem, suszone morele i odrobina czerwonego wina. To też byl miesiąc pierwszy z powrotem z niepokalankiem.
Wróciłam do testów owulacyjnych i serduszkowalismy w dniu pierwszego pozytywnego testu, w dniu drugiego pozytywnego i dzień po trzecim pozytywnym teście owu, więc chyba dobrze obstawiliśmy.
Do tego dołączyłam witaminy b12, b6, e i c.

A mentalnie : to mialam wyjatkowo duzo pozytywnego nastawienia na ten cykl. Za wszystkie zle mysli sie besztalam w myślach i obracalam w pozytywną myśl (wcześniej częściej sobie myslalam ze pewnie znowu się nie uda, znowu będzie tak jak zawsze itd.). Teraz mowilam sobie wprost " w marcu zobaczę dwie kreski" i wizualizowałam sobie bieg jajeczko, zagnieżdżenie xD takie pelne nastawienie na sukces, aż sama się sobie dziwilam :p wręcz wiedziałam intuicyjnie ze to będzie w tym lub następnym cyklu.
Ponoc mówią ze miesiąc urodzenia jest najbardziej płodnym miesiące u kobiety i jakoś tak w to uwierzyłam ze marzec musi być moj w takim razie, no i sobie wykraklam.

Dziewczyny Wam też w koncu się uda na pewno. U nas zaskoczyło w 12 cyklu, także na każdą przychodzi odpowiedni moment 😘❤️✊
To tego ananasa przez ile dni jeść?

@doomi03 wielkie gratulacje!!! [emoji3590] Bardzo się cieszę, że się udało. Oczywiście trzymam kciuki za każdą z Was i tak, jak pisałam wcześniej - odzywam się od czasu do czasu, ale Was podczytuje. [emoji846]

Łucja dzisiaj skończyła 4 miesiące. Od wczoraj wsuwa marchewkę, aż jej się uszy trzęsą [emoji38]
IMG_20200313_163642.jpeg
IMG_20200314_121536.jpeg
IMG_20200309_114008.jpeg

Kochane... czy ze względu na sytuacje rezygnujecie ze starań?

Ja nie mam zamiaru. Skoro gdzieś tam jest szykowane dla nas życie a wszystko ma swój czas i miejsce to tylko wola Nieba czy tym razem będą 2 kreseczki czy po raz kolejny ostre wkurzenie... i porażka...

Miałoby coś być to niech będzie a dalej już sobie poradzimy z wszystkim dookoła :)

Witam serdecznie Was kobietki 😘 jestem tu nowa I szukam info o zastrzykach ovitrelle. ogólnie od 3 lat staramy sie o dzidzi...2.5 roku w Holandii ale u nich to lekarz rodzinny to prowadził I skończyło się na badaniu nasienia potem testy na owulacje które miałam robić w domu I tak rok bez efektu drugi rok to dietę nam dali I tylko 2 x mi usg zrobili 😲 I wszystko u rodzinnego taki dziwny kraj...Teraz wróciliśmy do Pl i mój gin od razu powiedział że przyczyną pewnie są nie pękające pęcherzyki no i miał rację...3 miesiące zostawiłam w 14dc zastrzyk mensinorm pęcherzyka pekal ale niestety nic...teraz poprosilam o ovitrelle i czekamy. Czy któraś z Was przyjmowała mensinorm? Mój lekarz twierdzi że te dwa to to samo tylko cena się różni mensinorm 8zl A ovitrelle 150zl...wiec nie wiem czy jest sens przepłacać? Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny macie jakieś rady dla początkującej staraczki? :)

mamy zielone światło od ginekologa, nie widzi przeciwwskazań. Badania również w porządku.. no i próbujemy :)

Do góry