reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Chyba muszę spróbować z tym ananasem :) wiesiołka tez biore, ale castagnusa musiałabym kupic, bo skończył mi się. Ja tak po tym hsg troszke pozytywniej nastawiona jestem, ale zobaczymy... chciałabym, zeby ten rok okazał się szczęśliwy :)

Irenka na pewno ten rok musi przynieść Ci szczęście kochana 😘 już tyle czekasz a bardzo na to zaslugujesz 💚 ja nieustannie będę trzymać kciuki.

reklama
Dziękuję kochana :)
W sumie to tak.
Fizycznie : Do owulacji pierwszy raz wiesiołka (bralam 4 kapsułki na raz wieczorem), po owulacji codziennie 3 plastry ananasa wraz ze środkiem, suszone morele i odrobina czerwonego wina. To też byl miesiąc pierwszy z powrotem z niepokalankiem.
Wróciłam do testów owulacyjnych i serduszkowalismy w dniu pierwszego pozytywnego testu, w dniu drugiego pozytywnego i dzień po trzecim pozytywnym teście owu, więc chyba dobrze obstawiliśmy.
Do tego dołączyłam witaminy b12, b6, e i c.

A mentalnie : to mialam wyjatkowo duzo pozytywnego nastawienia na ten cykl. Za wszystkie zle mysli sie besztalam w myślach i obracalam w pozytywną myśl (wcześniej częściej sobie myslalam ze pewnie znowu się nie uda, znowu będzie tak jak zawsze itd.). Teraz mowilam sobie wprost " w marcu zobaczę dwie kreski" i wizualizowałam sobie bieg jajeczko, zagnieżdżenie xD takie pelne nastawienie na sukces, aż sama się sobie dziwilam :p wręcz wiedziałam intuicyjnie ze to będzie w tym lub następnym cyklu.
Ponoc mówią ze miesiąc urodzenia jest najbardziej płodnym miesiące u kobiety i jakoś tak w to uwierzyłam ze marzec musi być moj w takim razie, no i sobie wykraklam.

Dziewczyny Wam też w koncu się uda na pewno. U nas zaskoczyło w 12 cyklu, także na każdą przychodzi odpowiedni moment 😘❤️✊
To tego ananasa przez ile dni jeść?

@doomi03 wielkie gratulacje!!! [emoji3590] Bardzo się cieszę, że się udało. Oczywiście trzymam kciuki za każdą z Was i tak, jak pisałam wcześniej - odzywam się od czasu do czasu, ale Was podczytuje. [emoji846]

Łucja dzisiaj skończyła 4 miesiące. Od wczoraj wsuwa marchewkę, aż jej się uszy trzęsą [emoji38]
IMG_20200313_163642.jpeg
IMG_20200314_121536.jpeg
IMG_20200309_114008.jpeg

Kochane... czy ze względu na sytuacje rezygnujecie ze starań?

Ja nie mam zamiaru. Skoro gdzieś tam jest szykowane dla nas życie a wszystko ma swój czas i miejsce to tylko wola Nieba czy tym razem będą 2 kreseczki czy po raz kolejny ostre wkurzenie... i porażka...

Miałoby coś być to niech będzie a dalej już sobie poradzimy z wszystkim dookoła :)

Witam serdecznie Was kobietki 😘 jestem tu nowa I szukam info o zastrzykach ovitrelle. ogólnie od 3 lat staramy sie o dzidzi...2.5 roku w Holandii ale u nich to lekarz rodzinny to prowadził I skończyło się na badaniu nasienia potem testy na owulacje które miałam robić w domu I tak rok bez efektu drugi rok to dietę nam dali I tylko 2 x mi usg zrobili 😲 I wszystko u rodzinnego taki dziwny kraj...Teraz wróciliśmy do Pl i mój gin od razu powiedział że przyczyną pewnie są nie pękające pęcherzyki no i miał rację...3 miesiące zostawiłam w 14dc zastrzyk mensinorm pęcherzyka pekal ale niestety nic...teraz poprosilam o ovitrelle i czekamy. Czy któraś z Was przyjmowała mensinorm? Mój lekarz twierdzi że te dwa to to samo tylko cena się różni mensinorm 8zl A ovitrelle 150zl...wiec nie wiem czy jest sens przepłacać? Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny macie jakieś rady dla początkującej staraczki? :)

mamy zielone światło od ginekologa, nie widzi przeciwwskazań. Badania również w porządku.. no i próbujemy :)

Do góry