reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny macie jakieś rady dla początkującej staraczki? :)

mamy zielone światło od ginekologa, nie widzi przeciwwskazań. Badania również w porządku.. no i próbujemy :)
Ja jestem nowa na forum ale staramy się od ponad 3 lat...wiec jedyne co mogę polecić to wytrwałości i życzę oby Wam jak najszybciej poszlo😋😜

reklama
Kochane... czy ze względu na sytuacje rezygnujecie ze starań?
Ja nie zamierzam przerywać, tez sie nad tym zastanawiałam i stwierdziłam ze moze sie teraz udac, bo mysli sa skupione na tym co sie dzieje na świecie wiec o staraniach mniem sie myśli. Bylam w piątek o ginekologia i nic nie mówił aby przerwać starania itp. Wiec staraczki działamy ✊✊✊

Dziewczyny macie jakieś rady dla początkującej staraczki? :)

mamy zielone światło od ginekologa, nie widzi przeciwwskazań. Badania również w porządku.. no i próbujemy :)

Ananas (ze środkiem) i suszone morele po owulacji. Starac się nie spinac przesadnie na plodne, żebyście nie wywierali na sobie presji i nie frustrować jak nie wyjdzie od razu (starania to czas wzmozonej cierpliwości, ponieważ mogą trochę trwać).
Warto suplementów kwas foliowy w wersji metylowany, wit d3, witaminy z grupy b.
Nastawcie się w głowie na sukces, ale nie skupiajcie sie sie na tym ze musi być to już tu i teraz. Radzę to wszytko po własnym doświadczeniu, bo zaszłam dopiero w 12 cyklu starań i wiele skrajnych emocji towarzyszyło mi przez ten czas 😂. Trzymam kciuki zeby szybko Wam się udało i powodzenia.

Ja nie zamierzam przerywać, tez sie nad tym zastanawiałam i stwierdziłam ze moze sie teraz udac, bo mysli sa skupione na tym co sie dzieje na świecie wiec o staraniach mniem sie myśli. Bylam w piątek o ginekologia i nic nie mówił aby przerwać starania itp. Wiec staraczki działamy ✊✊✊

Na pewno pandemia przyniesie spory przyrost naturalny 😁🍀✊

Idę za chwil parę na betę. ;) raz czuje, że będzie pozytywna, ale później jakoś sobie myślę, że głupia jestem i na pewno będzie negatywna. 😂

W zeszłym tygodniu byłam na monitoringu cyklu w środę...😉 Pęcherzyk ok. 20 mm. Pani ginekolog dała mi skierowanie na estradiol. Wcześniej robiłam już ale w 2 dc. Teraz zrobiłam właśnie ledwo przed owulacja w 13 dc i wyszedł mi 655 pg/ml...🤔 co to oznacza czy to nie przesada ? Widze ze to wartość przekraczająca normę. Ciężko teraz żeby iść gdziekolwiek się skonsultować.
Przy okazji zrobiłam jeszcze TSH i wyszło 2,28. Czy taka wartość również nie jest zbyt wysoka na ciaze i przy staraniach ? 🤔😔
Lekko się zdziwiłam bo wcześniej nie miałam żadnych zastrzeżeń co do hormonów...🤦‍♀️

Ananas (ze środkiem) i suszone morele po owulacji. Starac się nie spinac przesadnie na plodne, żebyście nie wywierali na sobie presji i nie frustrować jak nie wyjdzie od razu (starania to czas wzmozonej cierpliwości, ponieważ mogą trochę trwać).
Warto suplementów kwas foliowy w wersji metylowany, wit d3, witaminy z grupy b.
Nastawcie się w głowie na sukces, ale nie skupiajcie sie sie na tym ze musi być to już tu i teraz. Radzę to wszytko po własnym doświadczeniu, bo zaszłam dopiero w 12 cyklu starań i wiele skrajnych emocji towarzyszyło mi przez ten czas 😂. Trzymam kciuki zeby szybko Wam się udało i powodzenia.

Mam nadzieje, że się uda :)
Biorę od miesiąca PregnaStart ;)

Czemu ananasa? :D

reklama
Do góry