reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja byłam w ciąży pozamacicznej która była wlasnie w jajowodzie i mój lekarz mimo to nie skierował mnie na badanie jajowodu. U mnie powodem są zrosty w brzuchu ale No równie dobrze drugi tez może być przez te zrosty zamknięty. Mój np twierdzi ze noe trzeba i ze czasem po badaniu drożności robią się zapalenia jajowodu itp. Drugi nie widzi problemu żeby zrobić. Także co lekarz to oponia

No to widzę sytuacje mamy identyczną. Ja mimo wszystko zrobiłam HSG i wykazało, że drugi mam drożny. Mój ginekolog problemu z skierowaniem nie robił. Fakt co lekarz to inna teza.

reklama
No to widzę sytuacje mamy identyczną. Ja mimo wszystko zrobiłam HSG i wykazało, że drugi mam drożny. Mój ginekolog problemu z skierowaniem nie robił. Fakt co lekarz to inna teza.

Dlatego chce w przyszłym roku się doradzić jescze kilku lekarzy i zanim zdecyduje się na in vitro pewnie zrobię drożność i spróbuje naturalnie

No ja narazie próbuje naturalnie z 1 jajowodem i czas pokaże ;) Może nowy rok będzie nieco lepszy.

U mnie dopiero 2 dc ;)

Ja tez spróbuje ale chyba będę robić monitoring cyklu żeby wiedzieć kiedy owu z lewego bo boje się ze z prawego może trafic gdzie nie tzreba.
U mnie jescze dodatkowy duzy problem będę w ciąży. Ale na to tez czekają mnie badania i wtedy podejmę decyzje czy się podejmuje wyzwania. Ja jakoś nie wyobrażam sobie ze miałoby mo się nigdy nie udać. Nie godzę się z tym póki co.

kobieta90 a Ty ile masz lat i czy miałaś laparoskopię robiona ? Czemu lekarze różnie podchodzą? Jeden w sumie mi nie kazał robić, a drugi dał skierowanie.....kogo wiec słuchać ?[emoji3064][emoji31]
Ja teraz mam 29, ale gdy trafiłam do szpitala z powodu torbiela to miałam 26 i lekarz stwierdził, że nie zrobi laparoskopii ze względu na młody wiek.
Idź do jeszcze jednego lekarza, będziesz mieć porównanie.

Ja tez spróbuje ale chyba będę robić monitoring cyklu żeby wiedzieć kiedy owu z lewego bo boje się ze z prawego może trafic gdzie nie tzreba.
U mnie jescze dodatkowy duzy problem będę w ciąży. Ale na to tez czekają mnie badania i wtedy podejmę decyzje czy się podejmuje wyzwania. Ja jakoś nie wyobrażam sobie ze miałoby mo się nigdy nie udać. Nie godzę się z tym póki co.

Tak tak oczywiście, monitorting to podstawa. Ja ciągle chodzę na monitoring.

Jak długo monitorujesz? Mimo monitoringu się nie udaje? Czy ciagle owu z prawej strony?

Monitoruje od września i w wrześniu też było robione HSG. Póki co tylko 1 cykl z lewego jajowodu. I jeden bezowulacyjny.

No monitoring jak widać to nie wszystko, ale napewno warto wiedzieć skąd idzie owulacja. Ostatnie dwa cykle szło z prawego niedrożnego, także mam nadzieje, że kolejny raz się to nie powtórzy ;) bo bym się lekko wkurzyła.

reklama
Do góry