reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja teraz mam 29, ale gdy trafiłam do szpitala z powodu torbiela to miałam 26 i lekarz stwierdził, że nie zrobi laparoskopii ze względu na młody wiek.
Idź do jeszcze jednego lekarza, będziesz mieć porównanie.
Tak pójdę do trzeciego lekarza i zobaczę co mi powie...😕w głębi czuje ze wolałabym mieć zrobiona jednak ta laparoskopię i pod swoim katem będę mieć wszystko jasne. A miałaś w późniejszym czasie robiona jeszcze ? Ja mam dylemat bo niestety oprócz niedroznego jajowodu dochodzi słabe nasienie...😭

reklama
Monitoruje od września i w wrześniu też było robione HSG. Póki co tylko 1 cykl z lewego jajowodu. I jeden bezowulacyjny.

No monitoring jak widać to nie wszystko, ale napewno warto wiedzieć skąd idzie owulacja. Ostatnie dwa cykle szło z prawego niedrożnego, także mam nadzieje, że kolejny raz się to nie powtórzy ;) bo bym się lekko wkurzyła.
A badaliscie nasienie ? Ile. czasu się staracie ?😉 Czy nie myślałaś o laparoskopii?pozdrawiam

Tak pójdę do trzeciego lekarza i zobaczę co mi powie...[emoji53]w głębi czuje ze wolałabym mieć zrobiona jednak ta laparoskopię i pod swoim katem będę mieć wszystko jasne. A miałaś w późniejszym czasie robiona jeszcze ? Ja mam dylemat bo niestety oprócz niedroznego jajowodu dochodzi słabe nasienie...[emoji24]
Nie miałam robionej laparoskopii. W przyszłym roku Idę do jeszcze jednego lekarza.

Kochana, życzę przede wszystkim abyście w przyszłym roku zobaczyły upragnione 2 kreseczki i donosiły zdrowe bobaski! Wszystkie doczekacie dzieci, każda musi tylko znaleźć swoją ścieżkę do spełnienia marzenia o macierzyństwie. Trzymam kciuki za kolejne niespodzianki, takie jakie spotkały mnie i @Agap87 zdrowych i spokojnych Świąt!

A badalas hormony? Tarczyca? Prolaktyna?

Tarczyca, trzustka okey. Wątroba też. Ze względu na pracę w służbie zdrowia badania lekarskie sa bardziej szczegółowe ;)

Prolaktyny nie badałam. Prosiłam dr o jakieś rady może jakie hormony sprawdzić, ale narazie nic mi nie zlecił. Biorę tylko Luteinę na II fazę cyklu, bo zamiast dostawać okres plamię. W tym cyklu faktycznie po Luteinie mi się pojawił okres. Także czekam do 31 stycznia (mam nadzieje, że doktor będzie w pracy) na monitoring czy będzie pęcherzyk no i po której stronie. U mnie 4 dc a 14 dnia w cyklu już widać ślad po pękniętym pęcherzyku także owulację muszę mieć wcześniej ;) Przy cyklach 24 dniowych tak to może wyglądać.

reklama
U mnie dziś 17 dc. Piersi pod paru dni bolą i są wrażliwe, bardzo wrażliwe. Ciągle chce mi się spać, więc i dogodną pozycję ciężko wybrać przy bólu piersi. W efekcie czego chodzę zmęczona, lecz z wysokim libido. Mąż ciągle narzeka na suchość u mnie, a ja nie wiem co mam zrobić. Czytałam o wielu czynnikach odpowiedzialnych za suchość pochwy, m.in. stres, którego zlikwidować się nie da.

Do góry