reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Czesc Dziewczyny! Witałam się jakos dwa m-ce temu i troche Was podczytuje. Staramy się z mężem o drugiego bobasa (pierwszy ma już prawie roczek). Pierwszy cykl spisałam na straty, bo za pozno się zabraliśmy, wg apki w dniu owu, ale ja mysle ze było już dawno po owu. Drugi cykl odpuściliśmy starania, bo miałam rozmowy o prace, do tego przeprowadziłam się z Młodym na dwa tugodnie do innego miasta, żeby po macierzynskim skonczyc jeden projekt do pracy. Teraz jestem w 26dc i właściwie oficjalnie nie wrocilismy do starań, ale zdarzyło nam się raz bez zabezpieczenia. I teraz tak, wczoraj miałam cały dzien zawroty głowy, nie byłam w stanie ustać ani usiedzieć, przespałam pół dnia i oczywiście dzisiaj rano pierwsze co to zrobilam test, pozytywny, a do miesiączki został tydzien jeszcze.. o co tu chodzi? Aż tak mi się owu przesunęła??? Oczywiście po teście pozytywnym to od razu włączył mi się brak apetytu, na obiad zjadłam biala bule i truskawki.. czy ja sobie coś wmawiam? Jutro testuje jeszcze raz. Niestety nie mam jak zrobic bHCG, bo mieszkam w UK. Za dwa tygodnie będę w Polsce wiec jak nie dostanę okresu to polecę na badanie krwi i usg. Dziwi mnie strasznie ta przyspieszona owu.. Czy może coś z testem jest nie tak?

Zobacz załącznik 962441
Gratulacje i życzę dużo zdrówka oraz bezproblemowej ciąży aż do rozwiązania. [emoji173][emoji847]

reklama
Odpuszczamy starania bo za duzo nerwow nas to kosztowalo. Lekarz juz mi mowil o in vitro i insyminacji. Po za tym mamy problemy z synem wiec chcemy na nim sie skupic. Sex caly czas bez zabezpieczen ale juz nie ma nakrecania sie. Moze za jakis czas milo mnie ciaza zaskoczy a jak nie to i tak bede szczesliwa bo mam juz 1 dziecko.
A jak Ty sie czujesz?

Ja obecnie bardzo dobrze, choć zdarzają się dni, kiedy brzuch się zepnie, coś zaboli pod brzuchem itp. Ale w sumie jestem w środku złotego okresu w ciąży więc nie ma się co dziwić, że jest dobrze. Zacznę narzekać pewnie koło czerwca ;)
Powoli kompletujemy wyprawkę. Zaczęliśmy wcześnie, bo w wielu firmach promocje, zniżki itp więc w sumie poluje na okazje gdzie się da. Jutro połówkowe i mam nadzieje potwierdza juz na 100% Tosię, bo poki co lekarz prowadzący boi sie to powiedziec na głos [emoji23]

Czesc Dziewczyny! Witałam się jakos dwa m-ce temu i troche Was podczytuje. Staramy się z mężem o drugiego bobasa (pierwszy ma już prawie roczek). Pierwszy cykl spisałam na straty, bo za pozno się zabraliśmy, wg apki w dniu owu, ale ja mysle ze było już dawno po owu. Drugi cykl odpuściliśmy starania, bo miałam rozmowy o prace, do tego przeprowadziłam się z Młodym na dwa tugodnie do innego miasta, żeby po macierzynskim skonczyc jeden projekt do pracy. Teraz jestem w 26dc i właściwie oficjalnie nie wrocilismy do starań, ale zdarzyło nam się raz bez zabezpieczenia. I teraz tak, wczoraj miałam cały dzien zawroty głowy, nie byłam w stanie ustać ani usiedzieć, przespałam pół dnia i oczywiście dzisiaj rano pierwsze co to zrobilam test, pozytywny, a do miesiączki został tydzien jeszcze.. o co tu chodzi? Aż tak mi się owu przesunęła??? Oczywiście po teście pozytywnym to od razu włączył mi się brak apetytu, na obiad zjadłam biala bule i truskawki.. czy ja sobie coś wmawiam? Jutro testuje jeszcze raz. Niestety nie mam jak zrobic bHCG, bo mieszkam w UK. Za dwa tygodnie będę w Polsce wiec jak nie dostanę okresu to polecę na badanie krwi i usg. Dziwi mnie strasznie ta przyspieszona owu.. Czy może coś z testem jest nie tak?

Zobacz załącznik 962441
Chciałabym taką konkretną kreskę testową w 26dc! :) Gratuluję! :)

Zobacz załącznik 962441
Aaaa! Gratuluję, 2 kreski to 2 kreski, możesz jeszcze powtórzyć dla pewności :) dużo zdrówka życzę dla Was :)

Znalazłam arbuza w Leroy Merlin i melona też kupiłam [emoji4]
1555263790226.jpeg

Ja obecnie bardzo dobrze, choć zdarzają się dni, kiedy brzuch się zepnie, coś zaboli pod brzuchem itp. Ale w sumie jestem w środku złotego okresu w ciąży więc nie ma się co dziwić, że jest dobrze. Zacznę narzekać pewnie koło czerwca ;)
Powoli kompletujemy wyprawkę. Zaczęliśmy wcześnie, bo w wielu firmach promocje, zniżki itp więc w sumie poluje na okazje gdzie się da. Jutro połówkowe i mam nadzieje potwierdza juz na 100% Tosię, bo poki co lekarz prowadzący boi sie to powiedziec na głos [emoji23]
Życzę Ci kochana aby na 100% była Tosia. :) A co do wyprawki, moja koleżanka jest w 11tc i już ma wszystko oprócz ciuszków, a w sumie połowę ubranek już ma. To jest dopiero wcześnie. ;)

Zobacz załącznik 962441
Gratuluję! Kreski jak byk! Na pewno owu się przesunela. Może było to spowodowane przeprowadzka :D

reklama
Do góry