reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Bardzo dużo owoców i rozmiary uzależnione od odmiany. Ale najczęściej mieliśmy w tamtym roku przy jednej odmianie (nie pamiętam jaka to była) owoce w granicach 2-3kg. Ale nie były wysiane jak się należy, bez agrowłókniny więc perz zakłócał rozwój roślin.
U mnie tez były takie duze i jakie soczyste :) my będziemy siać w ziemie raczej dopiero po „zimnej Zosce” , wiadomo, arbuziki potrzebują dużo słońca- a nie chciałabym zeby się zmarnowały :( zas maliny już nam pieknie kwitną ❤️

reklama
Co ty, latem idealnie rosną. :) Tutaj film, dzisiaj znalazłam bo chciałam wszystko pięknie wysiać :

Arbuzy te nasze uprawiane w Polsce są słodsze niż te w sklepach zza granicy. :) Bardziej soczyste niż wodniste.
A to zdjęcie kawałka arbuza z mojego ogrodu, w rzeczywistości był bardziej czerwony, jasny jest za sprawą filtra z instagrama:
Dokładnie, ale musza mieć dużooooo słońca i wody :) bardzo ładnie się rozrastaja :) u mnie w tamtym roku były takie :D

Załączniki

• F6E73797-4753-462D-9D09-E31F26360091.jpeg
    F6E73797-4753-462D-9D09-E31F26360091.jpeg
    1 023,8 KB · Wyświetleń: 85
  • 7056D0A1-77E4-4AAF-B0AE-6897CCE432A8.jpeg
    7056D0A1-77E4-4AAF-B0AE-6897CCE432A8.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 87
  • 1E0C6A76-8F1A-458E-863C-B8856FEB4613.jpeg
    1E0C6A76-8F1A-458E-863C-B8856FEB4613.jpeg
    2,1 MB · Wyświetleń: 81
A ja właśnie załatwiłam palety, cieszę się jak świr. :D Będziemy robić łóżko z palet. :p Coś w tym stylu, też białe. ;)
Zobacz załącznik 962212
Super pomysł:) my na działce mamy ławki i stolik z palet, zrobione własnymi rękoma przez narzeczonego:) (ale wizja moja była) :D:happy2::p chciałabym jeszcze takie skrzyneczki z palet właśnie na rośliny, kwiaty itd. :)

@Dżasta1111 dziękuję,, przekażę. Jest na początku 8 tc. Miała bóle i plamienia, była na obserwacji przez 3 dni i już jest w domu. Musi na siebie bardzo uważać, a jeszcze ma remont mieszkania, bo dopiero co się wprowadzają. Niedawno wrócili z zagranicy i z takimi wieściami :D Przed wyjazdem się dowiedziała :D
Kurcze... dałaś mi do myślenia. U mnie tez w tamtym roku wykryto mięśniaka - podobno nie zagrażający ciąży. Dlatego moja gin nic z nim nie robiła. W ciąży byłam i się nie powiodło, miałam puste jajeczko.

Hej :) stwierdziłam ze moze napisze na forum. Szczerze to kolezanka nie chce juz biadolic, pewnie maja mnie dosc, ale moze Wy nie będziecie. Czy mozna powiedzieć ze sie długo staramy z mezem... Na pewno jest to rzecz wzgledna bo od grudnia 2018 czyli 5 miesięcy. Mialam robione badania jest ok, nawet w maju ide na super dokładne badania chormonow na endokrynologie. Maz ma isc zbadac nasienie w maju. Mam chorobe rzadka, nie splywajaca na plodnosc lecz do jakiego kolwiek leczenia badz podtrzymania tego stanu rzeczy jaki jest używa sie leków, których nikt mi nie poda podczas starania sie o ciaze, stad moja frustracja i bol z każdym pojawieniem sie miesiaczki jest coraz większy. Moze ktoras z Was zna jakieś sposoby, badz chociaz wesprze milysm słowem. Jestem w 5 dc i rozpoczynamy kolejny miesiac starań. Pozdrawiam!

Hej :) stwierdziłam ze moze napisze na forum. Szczerze to kolezanka nie chce juz biadolic, pewnie maja mnie dosc, ale moze Wy nie będziecie. Czy mozna powiedzieć ze sie długo staramy z mezem... Na pewno jest to rzecz wzgledna bo od grudnia 2018 czyli 5 miesięcy. Mialam robione badania jest ok, nawet w maju ide na super dokładne badania chormonow na endokrynologie. Maz ma isc zbadac nasienie w maju. Mam chorobe rzadka, nie splywajaca na plodnosc lecz do jakiego kolwiek leczenia badz podtrzymania tego stanu rzeczy jaki jest używa sie leków, których nikt mi nie poda podczas starania sie o ciaze, stad moja frustracja i bol z każdym pojawieniem sie miesiaczki jest coraz większy. Moze ktoras z Was zna jakieś sposoby, badz chociaz wesprze milysm słowem. Jestem w 5 dc i rozpoczynamy kolejny miesiac starań. Pozdrawiam!
My z mężem staramy się od października, ale na poważnie czyli z obserwacjami i celowaniem w owulację też od grudnia 2018 ;) właśnie w sobotę zaczęliśmy 6 cs
Czyli, że leki z których korzystasz na swoją przypadłość kłócą się ze staraniami?

Od ok 2 miesięcy mogla bym je brac ale nie można brac ich w ciazy ponieważ sa bardzo silne i degeneracyjne dla plodu, stad lekarz wiedząc ze sie staramy nie moze mi ich dac, zaklda ze w każdym cyklu moge być w ciazy.

Super pomysł:) my na działce mamy ławki i stolik z palet, zrobione własnymi rękoma przez narzeczonego:) (ale wizja moja była) :D:happy2::p chciałabym jeszcze takie skrzyneczki z palet właśnie na rośliny, kwiaty itd. :)
Ja załatwiam palety za 20zl za sztukę więc też będziemy działać z nimi. Najpierw łóżko, a później reszta. :) Kiedyś nie byłam przekonana ale teraz powiem Ci, że bardzo chce coś takiego porobić :)

reklama
Do góry