Dziękuję za rady. Obraz jajników prawidłowy wymiary są podobno bardzo poprawne bez zmian i torbieli. Macica również.Prawdopodobnie masz pcos. Ważny jest jeszcze obraz USG jajników. To choroba metaboliczna, warto sprawdzić homocysteine i rozpocząć dietę z niskim indeksem glikemicznym. trzeba zrobić krzywa cukrowa i insulinowa. Prawdopodobnie będziesz potrzebowała metforminy lub glukofage lub siofor. Masz za wysoka prolaktynę, co wskazuje na bezowulacyjne cykle, zwłaszcza, że w pierwszej fazie lh jest wyższe niż FSH pomimo zachowanych norm. Na prolaktynę powinnaś dostać bromergon lub dostinex pomoże wyregulować cykle i obniżyć prolaktynę. TSH jak na starania i ciążę za wysoka, najlepiej w granicach 1-1,5. Na to można wziąć letrox lub euthyrox, ale też da się wyregulować dieta.
I oczywiście masz szansę na ciążę, tylko trzeba trochę popracować nad ciałem. Możesz pić zioła o. Soroki na wyregulowanie cyklu. Brać ovarin.
Najważniejsze, byś się nie poddawała. Też mam pcos i trochę innych dziadów, choć moje amh nie takie wysokie, owulacja raz na półtora roku, a mam 2 dzieci. Uda ci się, może trochę to potrwa, ale się uda
Ważę 57kg wzrost 165cm, przytyłam 4 kg od lipca 2018 r. ze względu na brane tabletki antykoncepcyjne. Czy to dużo? Ale jak czytam ile leków będę musiała brać to aż mnie przeraża ale staram się pozytywnie myśleć. Lekarz jak dawał mi skierowanie na badania to stwierdził że wszystko da się wyregulować i będzie dobrze ale stąd moje pytania do was zanim odwiedzę już z wynikami.