reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Spadłas mi trochę z nieba powiedz mi jak odstawiłas zastrzyki w 10 tc to nic się nie działo ? Mój lekarz odstawia w 20 tc i strach mnie paraliżuje gdyby miało się coś stać już na takim etapie :(
Odstawił mi heparynę, ale wdrożył od razu acard. Heparyna jest silniejsza, a ja nie robiłam badań przed ciążą pod tym kątem
i tym samym nie miałam wg niego wskazań do takich dużych dawek. Acard profilaktycznie, ma dużo słabsze działanie, ale jednak ma na celu zapobiegać zakrzepom. Ogólnie nic się nie działo, na szczęście:) bardziej bałam się odstawić metformax w 12tc.

Jutro mam wizytę w poradni przyszpitalnej pewnie u tego co go tak nie lubię... Ale trudno, mam na wypisie tak napisane to pójdę...
A nie myślałaś pójść do kogoś kto pracuje w szpitalu w którym ewentualnie byś była czy rodziła ? Ja ci powiem, że dało się odczuć różnice w "obsłudze" pacjentek lekarza który pracuje w tym szpitalu, a pacjentek z "zewnątrz"...
Ja wiem, że jak ma dojść do najgorszego to lekarz nic nie zmieni, ale wydaje mi się że decyzyjność jest całkiem inna...
Nie mówiąc o tym, że u mnie w szpitalu na karcie pobytu drukowanymi literami masz lekarza kierującego i gabinet wpisany NFZ lub Prywatny [emoji23] to jest według mnie skandal ale tak jest [emoji14]

Ja czuję że mój lekarz będzie szukał przyczyny. Może nawet zleci mi te badania. Zastanawia mnie co lekarze mieli na myśli mówiąc, że moja macica ma dziwny kształt... Kiedyś jeden lekarz stwierdził u mnie dwurożną macicę a jeszcze inny jak mu to powiedziałam to stwierdził, że to nie prawda. Ciekawe co mi mój lekarz na ten temat powie.

Kochana ja tak się zastanawiam czy może u Ciebie powinno się zrobić drożność jajowodów. Mam 2 koleżanki po ciążach straconych które po zrobieniu zabiegu doczekały się zdrowych dzieciaczków.

Odstawił mi heparynę, ale wdrożył od razu acard. Heparyna jest silniejsza, a ja nie robiłam badań przed ciążą pod tym kątem
i tym samym nie miałam wg niego wskazań do takich dużych dawek. Acard profilaktycznie, ma dużo słabsze działanie, ale jednak ma na celu zapobiegać zakrzepom. Ogólnie nic się nie działo, na szczęście:) bardziej bałam się odstawić metformax w 12tc.
Mój lekarz daje heparyne 0,4 i Acard jednocześnie i najpierw odstawia Heparyne, a po msc Acard i tak od połowy ciąży nie zostaje prawie nic z leków :/ z jednej strony wie co robi, z drugiej strach pozostaje

A nie myślałaś pójść do kogoś kto pracuje w szpitalu w którym ewentualnie byś była czy rodziła ? Ja ci powiem, że dało się odczuć różnice w "obsłudze" pacjentek lekarza który pracuje w tym szpitalu, a pacjentek z "zewnątrz"...
Ja wiem, że jak ma dojść do najgorszego to lekarz nic nie zmieni, ale wydaje mi się że decyzyjność jest całkiem inna...
Nie mówiąc o tym, że u mnie w szpitalu na karcie pobytu drukowanymi literami masz lekarza kierującego i gabinet wpisany NFZ lub Prywatny [emoji23] to jest według mnie skandal ale tak jest [emoji14]
Trudno mi zaufać innemu lekarzowi, na razie zobaczę co mi mój powie. No i jednak zależy mi na ginekologu endokrynologu a w szpitalu żaden nie jest endokrynologiem... Wszyscy lekarze byli dla mnie w porządku oprócz tego jednego bo pewnie dobrze mnie pamięta...

Tak on na zmielona kawę :) można zrobić espresso, zwykła z mlekiem albo latte warstwowe :)
Ja teraz kupuje młynek do kawy i ziarnista kawe i będę mieli na bieżąco bo jeszcze lepszy aromat kawy :)
A 15 bar to już mocny ekspres :) Zobacz załącznik 903908
Fajny ten ekspres [emoji3]

Chociaz u nas taki by nie przeszedł [emoji57] my mamy zwykly przelewowy z Russell Hobbs z dzbankiem okolo 200zl kosztowal, i codziennie rano robimy w nim kawe i wychodzi jakos 6-8 szklanek [emoji6]

No moje kochane ja zaczęłam wczoraj 6 tydzień. Od końca 5 tyg przywitaly mnie poranne wymioty i całodzienne mdłości!!!! Bleee odrzucilo mnie od wędliny jak tylko popatrzę na nią. To aż mnie mdli... A u 2as jak ?

Trudno mi zaufać innemu lekarzowi, na razie zobaczę co mi mój powie. No i jednak zależy mi na ginekologu endokrynologu a w szpitalu żaden nie jest endokrynologiem... Wszyscy lekarze byli dla mnie w porządku oprócz tego jednego bo pewnie dobrze mnie pamięta...
Mam to samo pomimo, że muszę dojeżdżać do mojego jakieś 40 km to wolę jechać ale być spokojna niż trafić na jakiegoś konowała :/ ale mój pracuje w szpitalu więc problem z tym mam z głowy ;)

reklama
Do góry