reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
To fakt, też się pocieszam, że w ciążę zaszłam tylko nie wiadomo dlaczego wyszło jak wyszło, jeśli mam być szczera to pewnie lekarz stwierdzi, że zdarza się, chyba, że trafisz na jakiś wyjątek, ale powiem ci, że po przeczytaniu tylu historii nie spotkałam jeszcze żadnego lekarza, który po jednym poronieniu zlecił jakieś konkretne badania...
Będziesz robiła badanie na te mutacje genów i Trombofilie ? Ja cały czas się zastanawiam...
Ja czuję że mój lekarz będzie szukał przyczyny. Może nawet zleci mi te badania. Zastanawia mnie co lekarze mieli na myśli mówiąc, że moja macica ma dziwny kształt... Kiedyś jeden lekarz stwierdził u mnie dwurożną macicę a jeszcze inny jak mu to powiedziałam to stwierdził, że to nie prawda. Ciekawe co mi mój lekarz na ten temat powie.

reklama
@Migdalove a ty zazywalas Acard 75? mi moj gin polecal go w staraniach bo poprawia ukrwienie macicy i pomaga w ten sposob zagniezdzic sie zarodkowi. moze jak juz wrocicie do staran skonsultujesz to ze swoim lekarzem?
Ja się zastanawiam nad tym, w ciąży brałam, ale ciekawe jak lekarz na to spojrzy przed ciążą, zapytam na wizycie, a powiedz mi nie miałaś bardziej obfitych @ przy Acardzie?

Ja czuję że mój lekarz będzie szukał przyczyny. Może nawet zleci mi te badania. Zastanawia mnie co lekarze mieli na myśli mówiąc, że moja macica ma dziwny kształt... Kiedyś jeden lekarz stwierdził u mnie dwurożną macicę a jeszcze inny jak mu to powiedziałam to stwierdził, że to nie prawda. Ciekawe co mi mój lekarz na ten temat powie.
Szczerze ? Naprawdę jestem ciekawa czy coś zleci czy stwierdzi, że to przypadek...
Trochę dziwne bo na początku beta rosła ładnie no nic czekamy do twojej wizyty ;)

To muszę pogadać z mężem bo 10 października mam imieniny gdyby tak jednak się postarał o taki ekspres [emoji14] i ta porcja kawy która wsypujesz to jest na jedną kawę ?
Masz dwa wkłady. Duży. I taka połowa dużego. Mały jest na jedna filiżankę, duży na dwie (możesz w nim naleeac do dwóch filiżanek na raz) albo na jeden duży kubek :)

@Migdalove a ty zazywalas Acard 75? mi moj gin polecal go w staraniach bo poprawia ukrwienie macicy i pomaga w ten sposob zagniezdzic sie zarodkowi. moze jak juz wrocicie do staran skonsultujesz to ze swoim lekarzem?
Też myślę,że Acard to dobry pomysł. Też biorę od 10tc, wcześniej byłam na zastrzykach z heparyny. Acard przede wszystkim rozrzedza krew, zapobiega zakrzepom, i tak jak Malina wspomniała, poprawia tym samym ukrwienie. Ogólnie na start polecam we własnym zakresie zbadać homocysteinę i może właśnie pod kątem trombofilie. Niestety, tak jak dziewczyny mówią, lekarz może odradzać badania...

Hej dziewczyny, muszę się po żalić. Jestem 2 dni po terminie @, mam bóle od 2 dni takie że budzą mnie nawet w nocy, a @brak. Zaczynam się martwić że coś mi się zatrzymało :-( od razu mówię nie testuje bo w tym cyklu przytulanki były raz więc ciąża jest wręcz nie możliwa.

Ja się zastanawiam nad tym, w ciąży brałam, ale ciekawe jak lekarz na to spojrzy przed ciążą, zapytam na wizycie, a powiedz mi nie miałaś bardziej obfitych @ przy Acardzie?
ja go nie zdazylam zastosowac... podczas monitoringu mi to zaproponowal. i z mezem uznalismy ze jesli sie nie uda to od nowego cyklu bede go brac ale się udało. jedynie utkwily mi jego slowa i zawsze doradzam by skonsultowac to ze swoim lekarzem jak on widzi ta kwestię i anuż da zielone swiatło. bo sama na właną reke nie wzielabym nic.

Mój dodatek do porannej kawki [emoji14] [emoji23]Zobacz załącznik 903914
moj doustny wyglada bardzo podobnie :p
IMG_20181003_084256.jpg

Załączniki

• IMG_20181003_084256.jpg
    IMG_20181003_084256.jpg
    788,4 KB · Wyświetleń: 71
reklama
Też myślę,że Acard to dobry pomysł. Też biorę od 10tc, wcześniej byłam na zastrzykach z heparyny. Acard przede wszystkim rozrzedza krew, zapobiega zakrzepom, i tak jak Malina wspomniała, poprawia tym samym ukrwienie. Ogólnie na start polecam we własnym zakresie zbadać homocysteinę i może właśnie pod kątem trombofilie. Niestety, tak jak dziewczyny mówią, lekarz może odradzać badania...
Spadłas mi trochę z nieba powiedz mi jak odstawiłas zastrzyki w 10 tc to nic się nie działo ? Mój lekarz odstawia w 20 tc i strach mnie paraliżuje gdyby miało się coś stać już na takim etapie :(

Do góry