reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Hej dziewczyny :) ja właśnie w przychodni siedzę. Czuje się kiepsko. Za 10 dni mam dostać okres ( oby nie przyszedł) powiedzieć lekarce że mogę być w ciąży?

Dziewczyny, podpowiedzcie proszę, bo zaczynam się gubić - czy podczas okresu płodnego i owulacji szyjka powinna być wysoko, czy nisko? Bo mam wrażenie, że moja opadła.

Nie uwierzycie jakie zamieszanie było dziś. Miałam dziś wizytę u lekarza ogólnego. Powiadomiłam w recepcji, że jestem w ciąży. Babka jeszcze się pytała czy będę prowadzić ciążę u nich. A ja, że jestem już pod opieką innego lekarza. Wchodzę do gabinetu wszystko super, lekarka bardzo fajna, sympatyczna. Byłam przekonana, że została poinformowana o ciąży a mi nawet do głowy nie przyszło, żeby się przypominać. Zbadała mnie, dostałam leki. Wszystko super. Czekam na otwarcie apteki. Z ciekawości zobaczyłam co to za leki i zaniemówiłam, żadnych nie można pod żadnym pozorem stosować w ciąży. Stoje i myślę kur, że przecież czegoś takiego by mi nie zapisała... Dzwonię pod apteką do recepcji żeby się upewnić czy poinformowana została lekarka, a ona z pyskiem do mnie, że to się mówi.. o_O a ja w szoku, że przecież mówiłam rozmawiałam i że sama mnie pytała czy będę prowadziła ciążę u nich... Ja w szoku bo to też po części moja wina, bo mogłam sama też przypomnieć, ale skąd mogłam wiedzieć. I pytam czy mogę podjechać ponownie po nową receptę. A ona, że tak. Podjechałam, babka z recepcji oczywiście obraza majestat. No przeprosiłam, żeby nie było za kłopot. Lekarka w porządku się zachowała. Wypisała nową receptę. Dostałam aerozol do nosa. Dodatkowo poleciła mi inhalator z solą fizjologiczną. Miałam wykupić syrop i tabletki *spam* o ile dobrze pisze.
Ogólnie anginy nie ma już. Antybiotyk zadziała, ale tylko na to. Schodzi mi wydzielina z zatok, dostałam właśnie ten aerozol. I mam strasznie podrażnione gardło, przekrwione. Mam nadzieję, że będzie poprawa [emoji16] nie gorączkuje więc jest dobrze. Ale akcja hit

Witam się w 1dc:sad: liczyłam na ten cykl. Przykro Ale nie poddaje się. I wogole jakoś wcześniej dostałam @ bo w 24 dc.
Ech źle się dziś z tym czuje. Nie lubie pierwszych dni okresu bo załamanie dopada..złość.. smutek..I wogole. Do bani.

Witam się w 1dc:sad: liczyłam na ten cykl. Przykro Ale nie poddaje się. I wogole jakoś wcześniej dostałam @ bo w 24 dc.
Ech źle się dziś z tym czuje. Nie lubie pierwszych dni okresu bo załamanie dopada..złość.. smutek..I wogole. Do bani.

Ojej bardzo mi przykro. No ale tak jak mówisz nie ma co się załamywać kolejny cykl się zaczyna, więc jeszcze tydzień i będzie całkiem przyjemny okres. Może teraz coś zaskoczy.

Mam L4 oskrzela mi zaatakowało. Ale u mnie to norma przy astmie. Zawsze zwykle przeziębienie kończy się zapaleniem oskrzeli. Powiedziałam lekarce o ewentualnej ciąży. Zapytała ile mi dni zostało do okresu i przepisała leki. Że nie powinno kolidować z ewentualną ciąża :) więc teraz łóżko i leki :)

reklama
Mam L4 oskrzela mi zaatakowało. Ale u mnie to norma przy astmie. Zawsze zwykle przeziębienie kończy się zapaleniem oskrzeli. Powiedziałam lekarce o ewentualnej ciąży. Zapytała ile mi dni zostało do okresu i przepisała leki. Że nie powinno kolidować z ewentualną ciąża :) więc teraz łóżko i leki :)
Życzę dużo zdrówka. Grzecznie leż i odpoczywaj

Do góry