reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja brałam na początku tab, później krótko po ślubie odstawiłam i tak od trzech lat się nie zabezpieczamy, w ciąży byłam jednej planowanej, ale w tym miesiącu jak nigdy mieliśmy taką awaryjną sytuację :o dobrze, że sporo przed owu bo teraz raczej nie jest na to odpowiedni czas, więc jak przez ten rok nie możesz zajść w ciążę to tab są dobrym wyjściem, ja jak już będę wiedziała, że w ciąży być nie chce to też wrócę do tab ;)
Tzn mój mąż tak uważał że nie dało się być w ciąży. Aż za bardzo. I czasami był zbyt spiety mam wrażenie przez to że o tym tak myślał. I przez to nie czuł potrzeby częstego seksu. Na początku zarzucslam mu ze go nie kręcę, że młody facet a cokolwiek z nim to miesiące trzeba się było prosić. Dopiero jak zaczęliśmy się starać i nie musiał się pilnować było widać różnicę i zorientowalam się o co chodzi. Więc i dla niego może będzie psychiczną ulga przy tabletach. Potem nie będę brała. Ciąże następna chce za 3/4 lata najlepiej. Ale jeśli nie będzie potrzebh nie chce faszerowwc się hormonami. Teraz przez rok po prostu będę brała dla swojego bezpieczeństwa.

reklama
Mam pytanko, jak już robię jutro badania tarczycy to warto również zrobić anty TPO i anty TG ?
Ja robiłam Gosia. Ale to tylko dlatego że jak byłam w ciąży to mojej mamie wyszły. I jej endokrynolog kazała zrobić mi badania bo są jakieś uwarunkowania genetyczne a przeciwciała tarczycowe podobno są bardzo niebezpieczne dla ciąży.

Ja robiłam Gosia. Ale to tylko dlatego że jak byłam w ciąży to mojej mamie wyszły. I jej endokrynolog kazała zrobić mi badania bo są jakieś uwarunkowania genetyczne a przeciwciała tarczycowe podobno są bardzo niebezpieczne dla ciąży.
W sumie to zawsze lepiej wiedzieć skoro jednak coś tam z tarczycą się dzieje i muszę się leczyć, wiele to nie kosztuje.

Tzn mój mąż tak uważał że nie dało się być w ciąży. Aż za bardzo. I czasami był zbyt spiety mam wrażenie przez to że o tym tak myślał. I przez to nie czuł potrzeby częstego seksu. Na początku zarzucslam mu ze go nie kręcę, że młody facet a cokolwiek z nim to miesiące trzeba się było prosić. Dopiero jak zaczęliśmy się starać i nie musiał się pilnować było widać różnicę i zorientowalam się o co chodzi. Więc i dla niego może będzie psychiczną ulga przy tabletach. Potem nie będę brała. Ciąże następna chce za 3/4 lata najlepiej. Ale jeśli nie będzie potrzebh nie chce faszerowwc się hormonami. Teraz przez rok po prostu będę brała dla swojego bezpieczeństwa.
Ja chyba właśnie przez to wolę tab, wydaje mi się, że nawet ja sama gdzieś z tyłu głowy o tym myślę przez co nie jest tak jak podczas starań więc coś w tym musi być , dla faceta to też napewno jakis stres, ja zdaje sobie sprawę, że tab jakiś tam wpływ na organizm mają, ale z drugiej strony to co jemy czasami wywołuje jeszcze większe spustoszenie...
Mam pytanko, jak już robię jutro badania tarczycy to warto również zrobić anty TPO i anty TG ?
Ja robiłam

reklama
U mnie niby już po owu śluz się zmienił tylko jeszcze brzuch pobolewa... Ale nadal nie ma skoku temperatury zamiast to spada.... Nie wiem co się dzieje w tym cyklu

Do góry