1
174974
Gość
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 15kg w pierwszych 10 tygodniach. No i tylko byłam 10tygodni w ciąży.To szybko ja po dwuch ciążach , nie mam ani jednego rozstępu widocznie nie mam skłonności ...mało tyje ..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja w pierwszej ciąży przytyłam 15kg w pierwszych 10 tygodniach. No i tylko byłam 10tygodni w ciąży.To szybko ja po dwuch ciążach , nie mam ani jednego rozstępu widocznie nie mam skłonności ...mało tyje ..
Ojej to ja przez całą ciążę przytyłam z 4-5kilo ..Ciekawe od czego to zależy że niektóre kobiety tuja po 20 kg a niektóre 5Ja w pierwszej ciąży przytyłam 15kg w pierwszych 10 tygodniach. No i tylko byłam 10tygodni w ciąży.
W moim przypadku problem był w hormonach. Jadłam jak zwykle normalne obiady domowe, warzywa, owoce na przekąskę. Słodycze rzadko. Mój brzuch w 10tc był już bardzo duży.Ojej to ja przez całą ciążę przytyłam z 4-5kilo ..Ciekawe od czego to zależy że niektóre kobiety tuja po 20 kg a niektóre 5
Hej u mnie 27dc jak narazie zero bolu brzucha jak na okres pare dni temu lekko mnir pobolewal.i teraz nic chodze ciagle siku i wczoraj zle sie czulam bylo by fajnie jakby nam sir udalo. Ja w pierwszej ciazy nie mialam zadnych obiaamwow a moze nawet nie zeracakam uwagi na nie.? Piwodzenia i || zycze. Ja testuje we wtorek jak wiedzmia nir przyjdzie :-)Dzień dobry, u mnie 28 dc, brzuch wciąż pobolewa [emoji6]
Mnie w ogóle nie bolały piersi przed ciąża, każda z nas może mieć różne objawy lub ich brak jak w moim przypadkuHej dziewczyny ile przed okresem lub ciąża bolały was piersi zwiastujące bardziej ciążę i niż okres . Ja za tydzień testuje ..
Ja tez już czekam z niecierpliwością na wizytę, jestem ciekawe co powie lekarz. Chciałabym by trochę mnie poprowadził co i jak dalej, jakie badania i kiedy. Chciałabym jak najszybciej zacząć starania... ciekawe ile mi znowu zejdzie miesięcy...Ja po pierwszej @ zaczęłam. Pół roku po zabiegu zobaczyłam dwie kreseczki, ale dopiero po obniżeniu tsh euthyroxem. Niestety tarczyca skutecznie może utrudnić zajście w ciąże... mam nadzieje, że uda Ci się jak najszybciej :*
@Dagaa11 u Ciebie który tydzień? To Twoja druga ciąża? Wszystko przebiega prawidłowo teraz ? (Oczywiście mam nadzieje, ze tak) ale chciałabym się troszke dowiedzieć przed staraniami kolejnymi. Co prawda u mnie nie było poronienia, tylko obumarcie... ale zabieg musieli zrobic, a czułam się tak dobrze, ze nawet bym nie wiedziała ze coś jest nie tak, gdyby nie ta beta...Napewno pomoże.. ja też duzo kasy zostawiłam u lekarzy jak sie staralismy, a szczegolnie po poronieniu jak zdecydowalam sie na monitoring...wizyta co 2 dni, masakra. Ale każde pieniadze bym poswiecila, zeby tylko sie udało u Ciebie tez sie uda, zobaczysz!
Tez chce zrobic te badanie, tylko nie wiem czy już można? Jestem 2 tygodnie po zabiegu. Czy już mogę zrobic badania na hormony ?Ok, ale to jeśli będę mieć w normie poziom kwasu foliowego to najprawdopodobniej wchłania on się normalnie ?