reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Nie jest wyrocznią ale ma najnowsze zalecenia i jest świetnym specjalistą. I bardzo dobrze, że jest medialna, bo chociaż otworzy oczy wielu Polkom. :) A w kawie rozpuszczalnej nie ma zanieczyszczeń, chyba, że w tych najtańszych. :) Mój ginekolog jej nie zna, nie siedzi w internecie tak jak my i jak mu powiedziałam o tym co napisała mamaginekolog w kwestiach żywieniowych to był w szoku, że w końcu ktoś w mediach poruszył ten temat, o mitycznych dietach matki karmiącej i innych mitach 'tego jeść nie można'. :)
Podajcie linka do tej mamyginekolog:)

Cześć dziewczyny, nie wien co mam robić. Wizytę mam dopiero w poniedzialek dostałam 2 tyg zastrzyk z ovitrelle pęcherzyk pękł, lekarz kazał mi brać luteinę podjezykowo rano i wieczorem do momentu pojawienia się okresu mam przerwać jeżeli nie dostanę mam brać dalej. Zrobiłam betę w pt wyszła ujemna ale okresu dalej nie mam. Nie wiem czy mam sama odstawić ta luteinę. Mój cykl trwa już 34 dzień a cyckl mam zwyczajnie co 29-31 dni max. Zaczyna już mnie pobolewa brzuch coraz mocniej. I sama nie wien czy odstawić na własna rękę czy brać nadal do poniedziałku ? Może któraś z dziewczyn miała podobny przypadek?

Cześć dziewczyny, nie wien co mam robić. Wizytę mam dopiero w poniedzialek dostałam 2 tyg zastrzyk z ovitrelle pęcherzyk pękł, lekarz kazał mi brać luteinę podjezykowo rano i wieczorem do momentu pojawienia się okresu mam przerwać jeżeli nie dostanę mam brać dalej. Zrobiłam betę w pt wyszła ujemna ale okresu dalej nie mam. Nie wiem czy mam sama odstawić ta luteinę. Mój cykl trwa już 34 dzień a cyckl mam zwyczajnie co 29-31 dni max. Zaczyna już mnie pobolewa brzuch coraz mocniej. I sama nie wien czy odstawić na własna rękę czy brać nadal do poniedziałku ? Może któraś z dziewczyn miała podobny przypadek?
Ja bym na Twoim miejscu brała do poniedziałku i powtórzyła betę

A jeszcze jedno pytanko nie wien czy ja dobrze zrozumiałam lekarza czy raczej nie po monitoringu pęknięcia jajeczka kazał mi brać ta luteinę tylko nie pamietam czy miałam ja brać do któregoś dnia cyklu czy brać ja do pojawienia się miesiączki. Kurde teraz to już sama nie wiem, inne dziewczyny piszą ze biorą do któregoś dnia cyklu ale w sumie dr powiedział ze jeżeli nie będzie okresu to luteinę brać do następnej wizyty. Sama już jestem zakręcona. Nie mogę doczekać się poniedziałku żeby wszystko wyjaśnił bo zgłupiałam

A jeszcze jedno pytanko nie wien czy ja dobrze zrozumiałam lekarza czy raczej nie po monitoringu pęknięcia jajeczka kazał mi brać ta luteinę tylko nie pamietam czy miałam ja brać do któregoś dnia cyklu czy brać ja do pojawienia się miesiączki. Kurde teraz to już sama nie wiem, inne dziewczyny piszą ze biorą do któregoś dnia cyklu ale w sumie dr powiedział ze jeżeli nie będzie okresu to luteinę brać do następnej wizyty. Sama już jestem zakręcona. Nie mogę doczekać się poniedziałku żeby wszystko wyjaśnił bo zgłupiałam
A testy ciążowe Ci nie wychodzą ?

reklama
To jutro rano testujesz? Oby wyszły 2 kreski [emoji4][emoji4]

Jutro albo najpóźniej we wt. No chyba, że samo się wyjaśni wszystko. Póki co brzuch nie boli. Mam uczucie bardziej jakby mdlącego żołądka. Czasem takie fazy jakby mi słabo było i nagle oblewa mnie pot. Na nic się nie nastawiam. Czekałam tyle, to te dwa dni wytrzymam :)

Do góry