reklama
Moni8989
Zaciekawiona BB
Hej hej Ja bym zaczęła od podstawowych + wizyta u ginekologa (usg). Ja byłam jeszcze u endo, bo niestety mam skoki prolaktyny. Ginekolog po zebraniu wszystkich info dał mi pół roku. Po tym czasie w przypadku braku ciąży, dalsze badania. Zrobił mi usg, badanie ogóle (zajrzał, ponaciskał, pobrał wymaz). Niby wszystko ok... ale ciąży nie ma ;/Dziewczyna mam pytanie, a jakbym chcial porobic sobie wszystkie niezbedne badania czy wszystko jest ok ,to od czego mam zacząć ?? Bo totalnie nie mam pojęcia
Pannacota
Fanka BB :)
Hej dziewczyny, ja tu napisałam pare dni temu, ale nie wchodziłam, bo miałam mnóstwo roboty . Nieregularne miesiączki mam od jakiegoś czasu, ale wg ginekologa wszystko jest Ok.. dzis 21dc, zastanawiam się czy robić betę w piątek. Czy to nie za wcześnie? Okres mam dostać 8-10 maja. Może zrobię po prostu w przyszłym tygodniu, ale kusi mnie by już wiedzieć na weekend. Mam nadzieje, ze uda nam się wszystkim tu w tym lub w przyszłym cyklu
Macie już dzieci? Ile maja lat? Moja ma 4,5 zastanawiam się czy nie za duża różnica wieku.
Pozdrawiam
Macie już dzieci? Ile maja lat? Moja ma 4,5 zastanawiam się czy nie za duża różnica wieku.
Pozdrawiam
Pati060
Zaciekawiona BB
Ok to czekam na @ dzis termin.... chociaz mam jeszcze ciut nadzieji ze nie zawita a jak juz zawita, to po biorę się w garść i badania.... bo juz az plakac sie chce .... ale trzeba byc silnym... ale podstawowe badania to na co najwazniejsze ??
Moni8989
Zaciekawiona BB
HejHej dziewczyny, ja tu napisałam pare dni temu, ale nie wchodziłam, bo miałam mnóstwo roboty . Nieregularne miesiączki mam od jakiegoś czasu, ale wg ginekologa wszystko jest Ok.. dzis 21dc, zastanawiam się czy robić betę w piątek. Czy to nie za wcześnie? Okres mam dostać 8-10 maja. Może zrobię po prostu w przyszłym tygodniu, ale kusi mnie by już wiedzieć na weekend. Mam nadzieje, ze uda nam się wszystkim tu w tym lub w przyszłym cyklu
Pozdrawiam
Też 21 dc i bardzo mnie korci, żeby zrobić test.... Postanowiłam, że spróbuję w czwartek. Trochę się boję, tego rozczarowania, że znowu nic z tego. No ale... Dodam, że staramy się z mężem o pierwsze dziecko.
piorunem
Fanka BB :)
@Pejti ogromnie się cieszę i wielkie gratulacje!!!
Za resztę mocno trzymam kciuki i wierze, że wiosna wraz z młodymi bocianów Wam również przyniosą upragnione fasolki . Śle mnóstwo fluidków i za każdą mocno trzymam kciuki i kibicuje!
Ja również zaszłam w cyklu, który spisałam na straty przez niskie tsh a jednak stał się cud i wystarczyło 2 razy . Więc głowa do góry!
@piorunem znasz już płeć?
Nie, w piątek mam prenatalne. Na ostatniej wizycie moja ginekolog powiedziała sama z siebie, że coś tam między nogami widać, ale za chwilę stwierdziła że mamy tego nie brać do siebie, bo to jeszcze wcześnie
A ja już planuje przyszły cykl. Jutro idę do apteki. Kupuje termometr owulacyjny, zamówię sobie ten żel conceive plus no i olej z wiesiołka w tabletkach, bo mam w butelce ale jest okropny w smaku i nie mam motywacji żeby go pić zacznę pić też wodę z octem jabłkowym, bo już stoi miesiąc i nie mogłam się zabrać za jego picie. Mężowi kupię androvit i salfazin no i zacznie brać ten bromergon. Badania nasienia narazie i tak nie może zrobić, bo miał wyrywana 8 z lekkimi komplikacjami i bierze antybiotyk, a po antybiotyku 4 tygodnie trzeba odczekać podobno. Także niech ta małpa przychodzi, bo mam już power na nowy cykl
reklama
Oby nie zawitała! Trzymam kciuki!Ok to czekam na @ dzis termin.... chociaz mam jeszcze ciut nadzieji ze nie zawita a jak juz zawita, to po biorę się w garść i badania.... bo juz az plakac sie chce .... ale trzeba byc silnym... ale podstawowe badania to na co najwazniejsze ??
Ja bym zaczęła od morfologi, Tsh, ft3, ft4, prolaktyny
W takim razie kciukasy zaciśnięteHej
Też 21 dc i bardzo mnie korci, żeby zrobić test.... Postanowiłam, że spróbuję w czwartek. Trochę się boję, tego rozczarowania, że znowu nic z tego. No ale... Dodam, że staramy się z mężem o pierwsze dziecko.
też z jednej strony robiła bym te testy co 5 minuta z drugiej strony boję się je robić, bo okropne jest widzieć ta jedna kreche ...
Już prenatalne ale zleciało! Pamiętam ten twój wysoki wynik progesteronu i ta pierwsza niziutką bete, coś koło 9 chyba było? i mniej więcej wtedy dołączyłam do was ale ten czas galopuje!Nie, w piątek mam prenatalne. Na ostatniej wizycie moja ginekolog powiedziała sama z siebie, że coś tam między nogami widać, ale za chwilę stwierdziła że mamy tego nie brać do siebie, bo to jeszcze wcześnie