reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Kari21 to nie twoja wina walczylas dzielnie. Nie mogę wyobrazić sobie co czujesz. Pozwól sobie na zal smutek i żałobę. Może wizyta u psychologa pomogła by ?
Migdalove zróbcie badania partnera

@kari21 tak bardzo bardzo mi przykro. Współczuję całym sercem :(. Strata to straszliwy ból. Nie obwiniaj się o nic, nie wyrzucaj sobie straconego czasu, bo przecież takim nie był. Postaraj wykrzesać w sobie siły dla dzieciaków. One tak bardzo Cię potrzebują i też na swój sposób przeżywają wszystko co się dzieje...
A co do czasu przed zabiegiem czy porodem...Ja czekałam ponad 10 dni na poronienie i dla mnie, jak się okazało po czasie, był to czas zbawienny. Miałam możliwość pożegnania z moim dzieckiem przed rozstaniem. Z perspektywy myślę, że to bardziej ludzkie niż zakończenie ciąży z dnia na dzień... Płacz ile wlezie, to oczyszcza duszę. Ściskam wirtualnie!

@Migdalove...No szkoda, no :/. Ale! Trzymam kciuki za 20 cykl, styczeń to dobry czas :)!

@EklerkaDaria kciuki zaciśnięte! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Podobno koszmary się zdarzają, tak więc głowa do góry i nie zamartwiaj się na zapas.

@Kasienka3b chyba EklerkaDaria miała jeszcze niższe TSH ostatnio i zaciążyła :), więc spokojnie. Z tego co wiem, to lepsze niższe niż za wysokie. Jest ok.

Napisane na Lenovo K53a48 w aplikacji Forum BabyBoom

Hello! Dzis 10dc. Wczoraj o 22 mialam wyniki i AMH wedlug mnie jest oki. Zobaczymy co powie gin. Troche martwi mnie poziom TSH bo w listopadzie jak robilam bylo prawie 6(endo zwiekszyl dawke euthyroxu do 100 z 88) a wczorajszy wynik to 0.664. Dziewczyny tarczycowe czy to nie za slaby wynik? Wiem ze do staran przy ciazy powinno byc ponizej 2. Niewiem co myslec a wizyta u endokrynolog dopiero w czerwcu:/
Moim zdaniem to super wynik! Jak uda Ci się zajść w ciążę to wynik potrafi się podnieść o 100% czasami i w Twoim przypadku nawet jak się podniesie to nadal będzie w normie i o to chodzi. Mój lekarz mówi że jak zachodzić w ciążę to tylko z TSH poniżej 1. Ja mam teraz 0,286 czy jakoś tak i myślę że jak w sobotę pokaże lekarzowi wynik to powie że ok, lub ewentualnie do lekkiej zmiany dawki, pewnie powie mi żeby powtorzyc i sprawdzić czy dalej nie spada. Zresztą @EklerkaDaria jest najlepszym przykładem, że to niższe TSH nie jest takie straszne i czasem na dobre wychodzi:tak:

A ja się witam w 6dc, wcinam tej olej z wiesiołka i inne witaminy. Od dzisiaj zaczynam jogę i szczotkowanie ciała na sucho. Muszę czymś zająć głowę. Dobrze ze jest ładnie to chociaż z córka do wieczora na spacerze jesteśmy po pracy.

Wybaczcie ze nie pisałam, ale taki młyn w pracy jest zawsze przy wypłatach ze chce się płakać.

Podobno dawka wchłania się tygodniowo, tak mi doktor mówiła. Tez brałam na zmianę 50/75.

Dziewczyny, proszę znowu o kciuki. Jadę na betę. Miałam takie koszmary, ze obudziłam się z rykiem. Muszę to sprawdzić.... cała się trzęsę ze strachu...
Trzymam ze wszystkich sił, będzie dobrze! :)
Już 20 cykl mi wskoczył, może ten będzie szczęśliwy. ;)
Będzie! Ja mam przeczucie, że to będzie dobry miesiąc. Trzymam za nas wszystkie kciuki!:)

Moim zdaniem to super wynik! Jak uda Ci się zajść w ciążę to wynik potrafi się podnieść o 100% czasami i w Twoim przypadku nawet jak się podniesie to nadal będzie w normie i o to chodzi. Mój lekarz mówi że jak zachodzić w ciążę to tylko z TSH poniżej 1. Ja mam teraz 0,286 czy jakoś tak i myślę że jak w sobotę pokaże lekarzowi wynik to powie że ok, lub ewentualnie do lekkiej zmiany dawki, pewnie powie mi żeby powtorzyc i sprawdzić czy dalej nie spada. Zresztą @EklerkaDaria jest najlepszym przykładem, że to niższe TSH nie jest takie straszne i czasem na dobre wychodzi:tak:
Ja przed ciążą miałam 1.033 (3 miesiące nie całe przed zajściem w ciążę) teraz w ciąży mam 0.666. więc mi np TSH spadło

reklama
Do góry