reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Mam wizytę u endokrynologa 19.03 pewnie mi zleci.
A Tu masz dalej podwyższone czy udało Ci się zbić do bezpiecznego poziomu ?

reklama
Mam wizytę u endokrynologa 19.03 pewnie mi zleci.
A Tu masz dalej podwyższone czy udało Ci się zbić do bezpiecznego poziomu ?
Ja miałam 7,35, po 2 dniach 3,2, bardzo skacze mi. Wyszły mi przeciwciała anty TG za wysokie. Do endokrynologa dopiero się wybieram, wolałam zrobić wszystkie potrzebne badania, żeby od razu mógł coś zalecić.

Cześć dziewczyny. Niedawno przeszłam poronienie w 9 tyg. ciąży. Przy okazji wyszło mi podwyższone tsh, ok, 5, 60. Mogło to być przyczyną mojej straty. Czy któraś miała podobny wynik i jak długo trwało zbicie do bezpiecznego poziomu. Chcę szybko wrócić do starań ale najpierw muszę się z tym uporać :(
Witamy, współczuję straty. U mnie było podobnie w styczniu tylko na dużo wcześniejszym etapie ciąży i TSH wyszło 4,99 od półtora miesiąca biorę eutyrox 50 i jutro powtarzam wyniki dam znać ile udalo się zbić. Ale obawiam się że niewiele bo sytuacja sie powtórzyła teraz w marcu

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam 7,35, po 2 dniach 3,2, bardzo skacze mi. Wyszły mi przeciwciała anty TG za wysokie. Do endokrynologa dopiero się wybieram, wolałam zrobić wszystkie potrzebne badania, żeby od razu mógł coś zalecić.
Może i ja zrobię badania wcześniej jeszcze raz bo i tak prywatnie idę, to płacić będę. Dzięki za podpowiedź ☺

Witamy, współczuję straty. U mnie było podobnie w styczniu tylko na dużo wcześniejszym etapie ciąży i TSH wyszło 4,99 od półtora miesiąca biorę eutyrox 50 i jutro powtarzam wyniki dam znać ile udalo się zbić

Dzięki, trzymam kciuki w takim razie oby ładnie spadło i czekam na Twój wynik

Witamy, współczuję straty. U mnie było podobnie w styczniu tylko na dużo wcześniejszym etapie ciąży i TSH wyszło 4,99 od półtora miesiąca biorę eutyrox 50 i jutro powtarzam wyniki dam znać ile udalo się zbić. Ale obawiam się że niewiele bo sytuacja sie powtórzyła teraz w marcu

Jak są hormony w normie to samo tsh nie powinno być przyczyną straty.

Cześć dziewczyny. Niedawno przeszłam poronienie w 9 tyg. ciąży. Przy okazji wyszło mi podwyższone tsh, ok, 5, 60. Mogło to być przyczyną mojej straty. Czy któraś miała podobny wynik i jak długo trwało zbicie do bezpiecznego poziomu. Chcę szybko wrócić do starań ale najpierw muszę się z tym uporać :(
Bardzo współczuję. Trzymasz się jakoś? Miałaś badania na ukrytą prolakryne?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Bardzo współczuję. Trzymasz się jakoś? Miałaś badania na ukrytą prolakryne?

Dzięki, że pytasz. Jest już troszkę lepiej, dzisiaj ryczałam tylko raz z rana :sad:
Mam zamiar porobić teraz trochę badań a ta ukryta proktalyna to z czym się wiąże ?? Bo słyszałam po prostu o proktalynie..
Przed ciążą szczegolnych badań nie robiłam bo w sumie szybko się udało, w 4 cyklu lekarz tez nie nie skierował ...

reklama
Dzięki, że pytasz. Jest już troszkę lepiej, dzisiaj ryczałam tylko raz z rana :sad:
Mam zamiar porobić teraz trochę badań a ta ukryta proktalyna to z czym się wiąże ?? Bo słyszałam po prostu o proktalynie..
Przed ciążą szczegolnych badań nie robiłam bo w sumie szybko się udało, w 4 cyklu lekarz tez nie nie skierował ...
To badanie prolaktyny po obciążeniu metaclopramidem. To jest kwestia dyskusyjna Ale słyszałam że zwykła prolakryna może być w normie a po obciążeniu skacze i to może powodować poronienia Link do: Wyświetl temat - Wysoka prolaktyna po obciążeniu a poronienie? | Stowarzyszenie na Rzecz Leczenia Niepłodności i Wspierania Adopcji

Do góry