reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Wow wzruszająca historia. I taka szczera. Przynajmniej jeśli chodzi o moje doświadczenia. Kiedyś jak czytałam jakis wątek na forum trochę się podlamalam,bo większość dziewczyn mówiła ze miała jednego partnera od 15 roku życia i tylko on jedyny i zawsze i nikt inny. Aż zazdrościlam, że niektórym tak się odrazu układa bez żadnych przebojów. Ja tez miałam przeżycia, a gdy poznałam mojego męża byłam w innym związku. Od razu wpadł mi w oko ale mimo jego starań próbowałam być obojętna bo byłam z innym. Wprawdzie psulo się między nami, ale starałam się być lojalna. Ale ten chłopak- mój obecny maż-był tak uparty
, że opowiadał moim znajomym, których też dopiero co poznal, że kiedyś będę jego żoną. Wiecie, że po latach dopioł swego? Kochamy się i jesteśmy małżeństwem juz prawie 11 lat.

Rozumiem Cię bo u mnie sytuacja była podobna :) Mało tego, ja zakochałam się w moim obecnym mężu będąc w poprzednim małżeństwie. I też była to strasznie ciężka sytuacja. Opieranie się trwało chyba ze 3 lata ale mój obecny mąż tak samo stwierdził, że i tak i tak będziemy razem. No i ostatecznie dopiął swego. Wszystko skończyło się pozytywnie i jestem szczęśliwa (były mąż też :) ) ale ile to wszystko nerwów kosztowało i dziwnych sytuacji po drodze to szok :)

reklama
A ja ide prywatnie i mam taki termin [emoji33]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Spokojnie, ja mam dopiero 30.03 i też prywatnie ;) w sumie może by mnie gdzieś wcześniej wcisnęła, ale chciałam w ostatnim tygodniu marca lub pierwszym kwietnia i nic nie było ... a chciałam tak późno, bo myślę że w 8 tygodniu to już będzie widać, a gorsze dla mnie byłoby usłyszeć, że mam przyjść za 2 tygodnie, bo nic nie widać niż poczekać do tego 30ego ;)

Zniknęła Ci 7 cm torbiel? O kurcze to może i moja się jednak wchłonie. Z torbielami mam przeprawy od lat, raz miałam nawet laparoskopie. Teraz natomiast jak na złość nie pękł mi pęcherzyk i znowu się zrobiła. Dostałam progesteron ale ona zamiast się wchłonąć urosła do 6 cm. Dostałam antykoncepcje na miesiąc i teraz jestem w połowie jej brania. Mam ogromną nadzieję, że na następnej kontroli już jej nie będzie.
Oby Ci zniknela ta torbiel. Mi wykryto 7cm na 5cm na lewym lajniku ale leki ani nic na mnie nie dzialalo wiec mialam laparotomie 1 marca i wycieto mi jajnik i jajowod bo torbiel juz miala 15cm na 9cm.

Spokojnie, ja mam dopiero 30.03 i też prywatnie ;) w sumie może by mnie gdzieś wcześniej wcisnęła, ale chciałam w ostatnim tygodniu marca lub pierwszym kwietnia i nic nie było ... a chciałam tak późno, bo myślę że w 8 tygodniu to już będzie widać, a gorsze dla mnie byłoby usłyszeć, że mam przyjść za 2 tygodnie, bo nic nie widać niż poczekać do tego 30ego ;)

Racja ! Lepiej poczekac[emoji4]

Racja ! Lepiej poczekac[emoji4]

Ja byłam na pierwszej wizycie 6+1 , ALE biorąc pod uwagę szybkie zagniezdzanie i owulacje, po prenatalnych się potwierdziło było tak faktycznie 7+2 i było widać serduszko już

ckai9jcg6bmdzokj.png

atdcx1hpyj5xku9m.png

Zniknęła Ci 7 cm torbiel? O kurcze to może i moja się jednak wchłonie. Z torbielami mam przeprawy od lat, raz miałam nawet laparoskopie. Teraz natomiast jak na złość nie pękł mi pęcherzyk i znowu się zrobiła. Dostałam progesteron ale ona zamiast się wchłonąć urosła do 6 cm. Dostałam antykoncepcje na miesiąc i teraz jestem w połowie jej brania. Mam ogromną nadzieję, że na następnej kontroli już jej nie będzie.
Ja nic nie miałam ,żadnych tabletek itd ,poczekałam do miesiączki i za miesiąc miałam wizytę i nic na usg nie było zniknęło

Ale piękna pogoda uwielbiam takie słonko i jak jest tak ciepło [emoji7] jakie plany na niedziele? Ja właśnie skończyłam zajęcia na studiach i jadę z moim partnerem do rodziców na obiad [emoji4] dzisiaj pobolewa mnie lekko podbrzusze i dół pleców podejrzewam , że owu się zbliza wielkimi krokami [emoji2] we wtorek idę do ginekologa na cytologie od razu jej powiem, że zaczęliśmy się starac o dzidziusia to może da mi skierowanie na jakieś badania [emoji4] a czy Wy za pierwszym razem jak powiedzialyscie , że się staracie to musialyscie jakieś badania porobić? Jak tak to jakie?

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale piękna pogoda uwielbiam takie słonko i jak jest tak ciepło [emoji7] jakie plany na niedziele? Ja właśnie skończyłam zajęcia na studiach i jadę z moim partnerem do rodziców na obiad [emoji4] dzisiaj pobolewa mnie lekko podbrzusze i dół pleców podejrzewam , że owu się zbliza wielkimi krokami [emoji2] we wtorek idę do ginekologa na cytologie od razu jej powiem, że zaczęliśmy się starac o dzidziusia to może da mi skierowanie na jakieś badania [emoji4] a czy Wy za pierwszym razem jak powiedzialyscie , że się staracie to musialyscie jakieś badania porobić? Jak tak to jakie?

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Mi tylko lekarz zrobil usg dopochwowe i wywiad zrobil o cyklach i wczesniejszych ciazach.U mnie tez piekna pogoda bylismy z dziecmi na spacerku.wiosne sie czuje a te sloneczko daje moc.Nadal mnie jajniki oby dwa kuja .tak jakby owulacja byla z dwoch.zawsze bolal tylko jeden.Mam przeczucie ze w tym cyklu sie uda.milej niedzieli wam życzę.

Do góry