reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja byłam na pierwszej wizycie 6+1 , ALE biorąc pod uwagę szybkie zagniezdzanie i owulacje, po prenatalnych się potwierdziło było tak faktycznie 7+2 i było widać serduszko już

ckai9jcg6bmdzokj.png

atdcx1hpyj5xku9m.png

U mnie zagnieżdżenie też na pewno było szybko, bo 7 lub 8 dni po owulacji była już beta z krwi dodatnia, ale owulacja była dosyć późno, bo koło 15-6 dc, przynajmniej tak mi się wydaje ;)

reklama
Ale piękna pogoda uwielbiam takie słonko i jak jest tak ciepło [emoji7] jakie plany na niedziele? Ja właśnie skończyłam zajęcia na studiach i jadę z moim partnerem do rodziców na obiad [emoji4] dzisiaj pobolewa mnie lekko podbrzusze i dół pleców podejrzewam , że owu się zbliza wielkimi krokami [emoji2] we wtorek idę do ginekologa na cytologie od razu jej powiem, że zaczęliśmy się starac o dzidziusia to może da mi skierowanie na jakieś badania [emoji4] a czy Wy za pierwszym razem jak powiedzialyscie , że się staracie to musialyscie jakieś badania porobić? Jak tak to jakie?

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja powiedziałam, że będziemy się starać od lutego/marca, a byłam u ginekolog w listopadzie ... dała mi podstawowe hormony, morfologię, toxoplazmozę itp. i jeszcze kazała mi brać witaminę d i inofem.

@Ilma co tam u ciebie?
U mnie wszystko bez zmian tylko śluz zrobił się taki rzadki i biały a tak go dużo że nie wiem :szok: oby to nie zadna infekcja......

U mnie ok śluz gęsty i bardzo dużo w dzień mam zawroty głowy. Tak dziwnie czuję że mam jajniki tak caly czas i czasem kłuje. Nastrój fatalny :-(

Hej dziewczyny ! Zrobiłam dziś rano drugi test tej samej firmy i kreska druga tak samo blada jak w sobotę :-( ale wygrzebałem skądś taki sam test ,który zrobiłam pare miesięcy temu i tam niema żadnej kreski ,bielutko ... już sama nie wiem trochę się zmartwiłam ,dziś dzień @ przypomnę ze za mną już tez pare przeżyć : 2009 - biochemiczna ,2010- zdrowy synek ,2015 zarodek w 6 tyg Ok a w 10 już tylko puste jajo płodowe ;-( We wszystkich przypadkach kreski były takie bladziutkie ...

cześć dziewczyny! a u mnie 30dc, i brak objawów ciąży jak i na okres ehhh już chyba wolałabym go dostać i już wiedzieć co i jak i jak długie mam cykle :( chyba, że jeszcze spróbuję zatestować za kilka dni? dwa dni temu była jedna krecha.. ale wątpię

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny! a u mnie 30dc, i brak objawów ciąży jak i na okres ehhh już chyba wolałabym go dostać i już wiedzieć co i jak i jak długie mam cykle :( chyba, że jeszcze spróbuję zatestować za kilka dni? dwa dni temu była jedna krecha.. ale wątpię
Mnie tylko piersi baaardzo bolą i wyszła druga bladziutki kreska ,kupię inny test jeszcze a i tak umówię się na badania do lekarza ,bo jak powiedziałam ze się staramy to na nic mi skierowania nie dała ach te Niemcy

Zuza lec na betę i nie martw się na zapas. Ja tez dziś zatestuje
No niestety tu niema bety na życzenie :-/ nawet u lekarza robia sikane testy buuu musiałabym iść najpierw do lekarza rodzinnego i się prosić :-( zrobię jeszcze inny test w środę jak @ nie przyjdzie i umówię się do ginekologa ,tyle mi pozostało :-/ to czekanie jest chyba w tym wszystkim najgorsze ...

Hej jestem wg kalendarzyka temperatur 14dpo ale jak pisalam wczesniej nie mialam @ od porodu. Zastanawiam sie czy testowac temperatura po dwudniowym spadku znowu do gory mknie. Jakos taki stres mam przed tym testem

Napisane na MSP95012 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to tez masz przeboje. Mnie juz bardzo bolalo wiec nie czekalam i dlatego poszlam ciac. Moja torbiel byla owinieta wokol jajnika i jajowu i tez nie pracowala wie dlatego tez mi wycieli. A na swoja torbiel bralas jakies leki?

Z tymi torbielami to tak właśnie jest. U mnie jest podejrzenie endometriozy. Miałam już wiele torbieli w życiu ale zwykle znikały same, raz jedna pękła ale wszystko się samo wchłonęło, raz jedynie musiałam mieć usuwaną przez laparoskopię ale wtedy ona była faktycznie spora (8 cm) i była endometrialna, nie reagująca na antykoncepcję i jeszcze bolała więc nie było wyjścia. Jajnik mi jednak udało się zachować chociaż jest trochę mniejszy.

Do góry