reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Ja byłam na pierwszej wizycie 6+1 , ALE biorąc pod uwagę szybkie zagniezdzanie i owulacje, po prenatalnych się potwierdziło było tak faktycznie 7+2 i było widać serduszko już

ckai9jcg6bmdzokj.png

atdcx1hpyj5xku9m.png

U mnie zagnieżdżenie też na pewno było szybko, bo 7 lub 8 dni po owulacji była już beta z krwi dodatnia, ale owulacja była dosyć późno, bo koło 15-6 dc, przynajmniej tak mi się wydaje ;)

reklama
Ale piękna pogoda uwielbiam takie słonko i jak jest tak ciepło [emoji7] jakie plany na niedziele? Ja właśnie skończyłam zajęcia na studiach i jadę z moim partnerem do rodziców na obiad [emoji4] dzisiaj pobolewa mnie lekko podbrzusze i dół pleców podejrzewam , że owu się zbliza wielkimi krokami [emoji2] we wtorek idę do ginekologa na cytologie od razu jej powiem, że zaczęliśmy się starac o dzidziusia to może da mi skierowanie na jakieś badania [emoji4] a czy Wy za pierwszym razem jak powiedzialyscie , że się staracie to musialyscie jakieś badania porobić? Jak tak to jakie?

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja powiedziałam, że będziemy się starać od lutego/marca, a byłam u ginekolog w listopadzie ... dała mi podstawowe hormony, morfologię, toxoplazmozę itp. i jeszcze kazała mi brać witaminę d i inofem.

@Ilma co tam u ciebie?
U mnie wszystko bez zmian tylko śluz zrobił się taki rzadki i biały a tak go dużo że nie wiem :szok: oby to nie zadna infekcja......

U mnie ok śluz gęsty i bardzo dużo w dzień mam zawroty głowy. Tak dziwnie czuję że mam jajniki tak caly czas i czasem kłuje. Nastrój fatalny :-(

Hej dziewczyny ! Zrobiłam dziś rano drugi test tej samej firmy i kreska druga tak samo blada jak w sobotę :-( ale wygrzebałem skądś taki sam test ,który zrobiłam pare miesięcy temu i tam niema żadnej kreski ,bielutko ... już sama nie wiem trochę się zmartwiłam ,dziś dzień @ przypomnę ze za mną już tez pare przeżyć : 2009 - biochemiczna ,2010- zdrowy synek ,2015 zarodek w 6 tyg Ok a w 10 już tylko puste jajo płodowe ;-( We wszystkich przypadkach kreski były takie bladziutkie ...

cześć dziewczyny! a u mnie 30dc, i brak objawów ciąży jak i na okres ehhh już chyba wolałabym go dostać i już wiedzieć co i jak i jak długie mam cykle :( chyba, że jeszcze spróbuję zatestować za kilka dni? dwa dni temu była jedna krecha.. ale wątpię

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny! a u mnie 30dc, i brak objawów ciąży jak i na okres ehhh już chyba wolałabym go dostać i już wiedzieć co i jak i jak długie mam cykle :( chyba, że jeszcze spróbuję zatestować za kilka dni? dwa dni temu była jedna krecha.. ale wątpię
Mnie tylko piersi baaardzo bolą i wyszła druga bladziutki kreska ,kupię inny test jeszcze a i tak umówię się na badania do lekarza ,bo jak powiedziałam ze się staramy to na nic mi skierowania nie dała ach te Niemcy

Zuza lec na betę i nie martw się na zapas. Ja tez dziś zatestuje
No niestety tu niema bety na życzenie :-/ nawet u lekarza robia sikane testy buuu musiałabym iść najpierw do lekarza rodzinnego i się prosić :-( zrobię jeszcze inny test w środę jak @ nie przyjdzie i umówię się do ginekologa ,tyle mi pozostało :-/ to czekanie jest chyba w tym wszystkim najgorsze ...

Hej jestem wg kalendarzyka temperatur 14dpo ale jak pisalam wczesniej nie mialam @ od porodu. Zastanawiam sie czy testowac temperatura po dwudniowym spadku znowu do gory mknie. Jakos taki stres mam przed tym testem

Napisane na MSP95012 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to tez masz przeboje. Mnie juz bardzo bolalo wiec nie czekalam i dlatego poszlam ciac. Moja torbiel byla owinieta wokol jajnika i jajowu i tez nie pracowala wie dlatego tez mi wycieli. A na swoja torbiel bralas jakies leki?

Z tymi torbielami to tak właśnie jest. U mnie jest podejrzenie endometriozy. Miałam już wiele torbieli w życiu ale zwykle znikały same, raz jedna pękła ale wszystko się samo wchłonęło, raz jedynie musiałam mieć usuwaną przez laparoskopię ale wtedy ona była faktycznie spora (8 cm) i była endometrialna, nie reagująca na antykoncepcję i jeszcze bolała więc nie było wyjścia. Jajnik mi jednak udało się zachować chociaż jest trochę mniejszy.

Do góry