reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Ilma co tam u ciebie?
U mnie wszystko bez zmian tylko śluz zrobił się taki rzadki i biały a tak go dużo że nie wiem :szok: oby to nie zadna infekcja......

reklama
Ale piękna pogoda uwielbiam takie słonko i jak jest tak ciepło [emoji7] jakie plany na niedziele? Ja właśnie skończyłam zajęcia na studiach i jadę z moim partnerem do rodziców na obiad [emoji4] dzisiaj pobolewa mnie lekko podbrzusze i dół pleców podejrzewam , że owu się zbliza wielkimi krokami [emoji2] we wtorek idę do ginekologa na cytologie od razu jej powiem, że zaczęliśmy się starac o dzidziusia to może da mi skierowanie na jakieś badania [emoji4] a czy Wy za pierwszym razem jak powiedzialyscie , że się staracie to musialyscie jakieś badania porobić? Jak tak to jakie?

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Tak. Byłam w październiku powiedziałam że się staramy. Cytologia, usg, badania prolaktyna; tsh fsh lh.
W grudniu już byłam w ciąży

ckai9jcg6bmdzokj.png

atdcx1hpyj5xku9m.png

Ja robiłam tarczycowe i hormony ale co gin to inne podejście...
@Migdalove co sie dzieje? Nie miałaś testować na dniach? Odezwij sie bo się martwimy!
Dziewczyny zazdroszczę Wam tych wszystkich ciążowych przeżyć, dzis mi nawet lezka w oku sie zakrecila, ze ja sie nie doczekam tego wszystkiego... Jakies zniechęcenie mnie dopadło :(
Doczekasz się doczekasz! A zazdrość w takiej sytuacji jest normalna. Zanim ja zaszlan tez zazdrosciłam mimo że u mnie starania poszły szybciutko

ckai9jcg6bmdzokj.png

atdcx1hpyj5xku9m.png

Oby Ci zniknela ta torbiel. Mi wykryto 7cm na 5cm na lewym lajniku ale leki ani nic na mnie nie dzialalo wiec mialam laparotomie 1 marca i wycieto mi jajnik i jajowod bo torbiel juz miala 15cm na 9cm.
A masz już wyniki hist - pat ? Wiadomo jakiego rodzaju to była torbiel ? Ja od 5 lat się z tym borykam.

A masz już wyniki hist - pat ? Wiadomo jakiego rodzaju to była torbiel ? Ja od 5 lat się z tym borykam.
Wyniki badania hist-pat bede miec za 2 gora 3 tyg i wtedy dowiem sie wszystkiego. Narazie jestem spokojna i nastawiam sie ze bedzie dobrze(bo musi byc). Tylko boje sie aby zas mi jakas torbiel nie urosla za jakis czas.
No a jak u Ciebie to wyglada? Mialas juz jakas operacje na torbiel? Teraz masz? Jak tak to jakiej wielkosci?

Wyniki badania hist-pat bede miec za 2 gora 3 tyg i wtedy dowiem sie wszystkiego. Narazie jestem spokojna i nastawiam sie ze bedzie dobrze(bo musi byc). Tylko boje sie aby zas mi jakas torbiel nie urosla za jakis czas.
No a jak u Ciebie to wyglada? Mialas juz jakas operacje na torbiel? Teraz masz? Jak tak to jakiej wielkosci?
5 lat temu wykryli mi torbiele na obu jajnikach na prawym 5 cm na lewym 4 cm. Po 3 miesiącach ta na lewym zmalała do 3 cm a na prawym była bez zmian i kazali wyciąć. Podejrzenie endometriozy, ze względu na ich gęstą treść. Nie zgodziłam się na operację (mimo ze lekarz straszył skręceniem i utratą jajnika). Ta na lewym zniknęła, a ta na prawym co usg ma inny wymiar, od 2,5 do 5 cm. Czasem boli, chociaż mam wrażenie, ze jak biorę wit d i probiotyki to wtedy nie boli. Prawdopodobnie jajnik z torbielą jest nieczynny. Niestety u mnie torbiele są w środku jajników (najczęściej są na zewnątrz).

5 lat temu wykryli mi torbiele na obu jajnikach na prawym 5 cm na lewym 4 cm. Po 3 miesiącach ta na lewym zmalała do 3 cm a na prawym była bez zmian i kazali wyciąć. Podejrzenie endometriozy, ze względu na ich gęstą treść. Nie zgodziłam się na operację (mimo ze lekarz straszył skręceniem i utratą jajnika). Ta na lewym zniknęła, a ta na prawym co usg ma inny wymiar, od 2,5 do 5 cm. Czasem boli, chociaż mam wrażenie, ze jak biorę wit d i probiotyki to wtedy nie boli. Prawdopodobnie jajnik z torbielą jest nieczynny. Niestety u mnie torbiele są w środku jajników (najczęściej są na zewnątrz).
No to tez masz przeboje. Mnie juz bardzo bolalo wiec nie czekalam i dlatego poszlam ciac. Moja torbiel byla owinieta wokol jajnika i jajowu i tez nie pracowala wie dlatego tez mi wycieli. A na swoja torbiel bralas jakies leki?

No to tez masz przeboje. Mnie juz bardzo bolalo wiec nie czekalam i dlatego poszlam ciac. Moja torbiel byla owinieta wokol jajnika i jajowu i tez nie pracowala wie dlatego tez mi wycieli. A na swoja torbiel bralas jakies leki?
Nie, próbowałam tylko różnych naturalnych sposobów, myśle, że dlatego ta 1 zniknęła.

Cześć dziewczyny. Niedawno przeszłam poronienie w 9 tyg. ciąży. Przy okazji wyszło mi podwyższone tsh, ok, 5, 60. Mogło to być przyczyną mojej straty. Czy któraś miała podobny wynik i jak długo trwało zbicie do bezpiecznego poziomu. Chcę szybko wrócić do starań ale najpierw muszę się z tym uporać :(

reklama
Cześć dziewczyny. Niedawno przeszłam poronienie w 9 tyg. ciąży. Przy okazji wyszło mi podwyższone tsh, ok, 5, 60. Mogło to być przyczyną mojej straty. Czy któraś miała podobny wynik i jak długo trwało zbicie do bezpiecznego poziomu. Chcę szybko wrócić do starań ale najpierw muszę się z tym uporać :(
Ja mam podwyższone TSH. Powtórz badanie i zbadaj przeciwciała.

Do góry