reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Witam dziewczyny, starania zaczęliśmy z mężem od tego cyklu, odstawiłam tabletki, dziś jest 12 dzień cyklu (nie miałam jeszcze naturalnego @ po odstawieniu), od dwóch dni dziwnie kłują mnie jajniki i czuję podbrzusze. Wątpię żeby to była owulacja bo żadnych innych jej objawów nie ma. Myślicie że to objawy odstawienia hormonów? Łudzę się że nam się uda w 1szym cyklu po odstawieniu choć wiem że po tabletkach może być ciężko bo organizm wraca „do siebie” po tych trzech latach blokady. Pozdrawiam wszystkich starających się J
Cześć :) po odstawieniu tabletek jest sie bardzo plodnym, takze sie nie przejmuj. Ja szybciutko zaszlam, w trzecim cyklu po odstawieniu.

Dzis 14 dc, śluzu plodnego brak, jestem skolowana.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@joasiaaa, nie pomogę natomiast wiem, że zajscie w ciążę przed pierwszą @ po porodzie i zaraz po odstaeiwniu kp jest możliwe. Tak własnie u mnie było.

@patuśka, na zewnatrz może nie być śluzu, u mnie tak jest. Pobieram go przy szyjce bezpośrednio i jest go cała masa.

@Agne91 zauważyłam, że jesteśmy w tym samym wieku :) martwię się też, że po odstawieniu tabletek dłuugo sobie poczekam na pierwszą @.. w tym miesiącu strasznie mi to wszystko siedzi w głowie, ale poczekamy pożyjemy :)
Ja brałam tabletki prawie 7 lat - po urodzeniu pierwszego dziecka zaczęłam. Odstawiłam już ponad rok temu i nadal walczę z nieregularnymi @, tyle że jakieś dwa lata temu zdiagnozowano u mnie niedoczynność tarczycy, także to też pewnie ma wpływ. Mimo, że tarczyca (niby) uregulowana.
Jak pisałam wcześniej dziś mam 41 dc - także mega dłuugo!
Trzeba być dobrej myśli kochana. Musi się udać :) :)
A tymczasem korzystajmy z faktu wysypania się, możliwości wyjścia na randkę, wyskoczenia na weekend. Czasu dla siebie. Bo przy niemowlaku niewiele z tego zostanie :p

Hej dziewczyny .dzis 32 dzien cyklu .temp 37,2.mdlosci od rana sa.ale mysle ze to od stresu.w nocy ciezko mi przespac noc gdyz pecherz mnie budzi i musze isc do toalety.nawet spcialnie nie pilam po 18 a i tak 23 obudzilam sie i musialam isc do toalety.jutro robie drugi test .boje sie bieli wizira i jakos czuje ze ona bedzie.dzis 12dpo wedlug temperatury.dziekuje za kciuki i mocno trzymam za was.
Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

Hej dziewczyny .dzis 32 dzien cyklu .temp 37,2.mdlosci od rana sa.ale mysle ze to od stresu.w nocy ciezko mi przespac noc gdyz pecherz mnie budzi i musze isc do toalety.nawet spcialnie nie pilam po 18 a i tak 23 obudzilam sie i musialam isc do toalety.jutro robie drugi test .boje sie bieli wizira i jakos czuje ze ona bedzie.dzis 12dpo wedlug temperatury.dziekuje za kciuki i mocno trzymam za was.
Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend
Myślę że jeśli masz tyle objawów to test wyjdzie bez względu na to o jakiej porze zrobisz. Lepiej chyba wiedzieć? Trzymam mocno kciuki

@EklerkaDaria od razu po @ z odstawienia czyli na początku pierwszego naturalnego już cyklu poleciałam do gina o to pytać i absolutnie nie zakazał, wręcz zachęcał do starań od razu, bez odczekania kilku miesięcy :) przyjmować tylko kwas foliowy i działać, i w razie gdyby nic sie nie zadziało przez pół roku, prosił aby się zgłosić. Czytałam też że właśnie nie ma przeciwwskazań, aby zajść w ciążę zaraz po odstawieniu tabletek, że to nie zagrozi ewentualnej wczesnej ciąży.

reklama
Witajcie dziewczynki u mnie 30 dc czyli dzień @ , narazie jej nie ma na szczęście i tak rano z ciekawości zmierzyłam temp i miałam 37,5 więc nie wiem , nie mam testów bo już bym robił A ale muszę cierpliwie czekać do wieczora [emoji4][emoji4]Miłego czwartku [emoji11]

Napisane na SM-J730F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry